Létrehozva: 2020.04.11.

Szabadba csábít a napsütés és a húsvét: Most ne rontsuk el! – videó

Korlátok közé szorítva telik az idei húsvét: nem látogathatjuk meg rokonainkat, szeretteinket, nem locsolkodhatunk, nem ünnepelhetünk közösen. Meghitten, a velünk együtt élőkkel töltjük az ünnepeket.

„Ezen a húsvéton nem tehetjük azt, mint máskor, nem lehetünk úgy együtt, mint máskor, sem közösségként, sem családként. Ez a húsvét a türelemről, a segítségnyújtásról szól” – mondta Áder János köztársasági elnök ünnepi beszédében. Hozzátette: „van valami, amivel mindenki kiveheti a részét a közösből: ez pedig a türelem. Ha most, bezártságunk idején tudunk várakozni, teret adunk a gyógyulásnak.”

A kormány fenntartotta a kijárási korlátozást és a polgármesterekre bízta a további korlátozásokat. Az ő döntésük alapján többek közt a következő népszerű kirándulóhelyekre sem mehetünk, például:

* Margitsziget, Óbudai-sziget, Római-part, Normafa.

* Velence

* Hollókő

A hagyomány megőrzése és a hitéleti tevékenység viszont rendkívül fontos, erre most csak otthon és online van lehetőség. Rengeteg internetes programmal, kapcsolással várnak, érdemes körülnézni a neten!

Képünk illusztráció

Online locsolkodás Hollókő segítségével

Hollókő bezárt, az interneten azonban kinyitott: „Hogy senki se hervadjon el, kérünk titeket, hogy otthonaitokban ne feledkezzetek meg erről a szép magyar hagyományról. Készítsetek locsolkodós videókat, és tageljetek be minket. A legjobbakat mi is megosztjuk a Hollókő, az élő falu oldalon. Mutassuk meg, milyen kreatívak is vagyunk: rajtunk nem foghat ki semmilyen vírus, ha locsolásról van szó!” – áll a felhívásukban.

Online misék tárháza vár

Március 22-től nincsenek nyilvános szentmisék templomainkban, annál több online közvetítést találhatunk. Holnap 11 órakor a budapesti Szent István Bazilikában mutat be szentmisét Erdő Péter bíboros. A szertartást a Duna Televízió élőben közvetíti. Rengeteg online mise található a Facebook és Youtube oldalakon.

Képünk illusztráció

Kézműveskedjünk a szentendrei Skanzennel!

Kézműveskedéssel, mesékkel, karantén-locsolóvers-faragó versennyel várja online az érdeklődőket a szentendrei Skanzen. A következő három napban az eredeti Skanzen Húsvét fellépői is megtalálhatóak lesznek az online térben.

Várja a gyerekeket Füred kapitány

A máskor a Balaton partján megrendezett kincsvadászat játékait eljuttatták panelben élő gyerekekhez és bevetik Füred kapitányt, a balatoni mesehőst is. A tojáskeresés, kincsvadászat otthon is megszervezhető, a közös játék, nevetés segít elviselni a bezártságot.

 

Megmutatták a rendőrök a Ripost-nak: így segítenek A kijárási korlátozás és a polgármesteri intézkedések betartását rendőrjárőrök ellenőrzik. A cél nem a büntetés, hanem az, hogy segítsenek betartani a szabályokat a járvány elkerülése érdekében, de ha kell, szigorúan fellépnek. A Ripost munkatársai elkísérték a járőröket a budapesti Lehel Csarnokhoz és a Gellért térre. A piacon azt ellenőrizték, hogy 9 és 12 óra között valóban csak a 65 év felettiek vásárolnak-e. A Lehel-piacon a többség betartotta a szabályokat, elvétve találkoztunk egy-egy fiatallal, akiket a járőrök megkértek, hogy jöjjenek vissza vásárolni később. A csarnok is minden ajtóhoz őröket állított. A Gellért téren már néhány lépés után belebotlottunk egy 7-8 tagú hajléktalan társaságba, akiket a rendőrök igazoltattak, majd megkértek, hogy a fertőzésveszély miatt ne csoportosuljanak.
Kollégáinknak a rendőrök azt is megmutatták, hogy a járőrautóban milyen felszerelést visznek magukkal. Felkészültek arra is, hogy koronavírusos beteggel találkoznak vagy karantén ellenőrzésre mennek. Fotó: Ripost

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyalázatosan támadják a világhírű magyar idegsebészt

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

borsonline.hu

Minden kétséget eloszlató felvétel: UFO-t videózott az édesanya

magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp és Mohamed Szalah összeveszett, az edző rossz hírt közölt

metropol.hu

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

hirtv.hu

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

origo.hu

Katasztrófával fenyegeti a NATO-t Oroszország

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Berobban a nyárias meleg, közel 30 fok is lehet

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte