Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2020.05.04.

Szijjártó Péter: Nagy szerepet vállalhatnak a munkaerő-közvetítők

A munkaerő-kölcsönző és munkaerő-közvetítő cégek jelentős szerepet vállalhatnak a gazdasági újrakezdésben, ezért a kormány számít a közreműködésükre és a tapasztalataikra – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, miután stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Prohumán Kft.-vel.

A vállalat több száz céggel működik együtt, és a 10 legnagyobb foglalkoztató egyike Magyarországon – indokolta a stratégiai szintű kapcsolatot Szijjártó Péter. A járványveszély felértékeli a munkaerő-gazdálkodásban szerzett tapasztalatokat, a kormány ezért a döntéshozatalban is számít Prohumán észrevételeire.

Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Magyarországon 2002 óta lehet közvetítő cégektől alkalmazottakat bérelni. A munkaerő-kölcsönzés azóta évi több százmilliárd forint forgalmat termelő iparággá fejlődött. A kormány a hétfői megállapodást megelőzően 84 céggel létesített stratégiai együttműködést, és ezzel is magyarázható, hogy az érintett cégek 25 ezerrel több munkavállalót foglalkoztatnak, és 5 százalékkal növelték a magyar cégek arányát a beszállítóik között – méltatta a magas szintű vállalati kapcsolatokat a tárcavezető.

Összegzése szerint csak a belföldi beszállítók bővülő részesedése több százmillió eurónyi megrendeléstöbbletet hozhatott az érintetteknek.

Szijjártó Péter úgy véli, hogy Magyarország kedvező helyzetben állhat a gazdasági újrakezdés elé, és nem kell lemondania arról sem, hogy a térség legvonzóbb befektetési célpontja maradjon. Ennek ugyanakkor a szakképzett munkaerő is feltétele amellett, hogy a vállalkozásokat adócsökkentés, bértámogatás, 2 ezermilliárd forint hitel- és 500 milliárd forint garanciakeret segíti a rendkívüli helyzetben – hangsúlyozta.

A Prohumán ügyvezető igazgatója közreműködést ígért a kormánynak abban, hogy a lehető legkevesebb munkahely szűnjön meg, továbbá minél több munkaadó, és befektetés érkezzen külföldről. 25 éves tapasztalataira építve a cég összekötő szerepet vállalhat a munkaadók és a munkavállalók között az átalakuló gazdasági viszonyok között – tette hozzá Zakor Sándor.

A budapesti székhelyű Prohumán 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft. a térségben meghatározó, Magyarországon pedig piacvezető vállalkozás munkaerő-közvetítésben és munkaerő-kölcsönzésben. A cégvezető közlése szerint 8 országban naponta 17 ezer munkavállalónak biztosítanak álláslehetőséget. A Prohumán nettó árbevétele 2017-ben megközelítette a 29 milliárd forintot, 2018-ban meghaladta a 34 milliárd forintot. Adózott eredménye eközben 941,5 millió forintról 1,2 milliárd forintra nőtt – írja az MTI.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Versenyző luxusautók okozhatták a halálos balesetet Szalántánál

mindmegette.hu

Fontos: Betétdíjas palackokra váltottak ezek az üdítőgyártó cégek!

metropol.hu

Szoboszlai váratlan helyen bukkant fel; üvöltött a fájdalomtól

magyarnemzet.hu

Indul az akció, így juthatunk garantáltan magyar szamócához kilónként ezer forint alatt

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

hirtv.hu

Áthúzott nadrágszíjas plakátok várják Magyar Pétert Debrecenben

origo.hu

Majka kínos magyarázkodásba kezdett újabb botránya miatt

mindmegette.hu

NÉBIH: Azonnali termékvisszahívásban érintett két kedvenc termék!

mindmegette.hu

Nem hiszünk a szemünknek! Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amilyenre még nem volt példa!

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Top 5: Ekkor nézz az égre és minden vágyad teljesül

INSIDER

„Betörte a fejét és addig rugdosta, míg leszakadt a lépe, mégis visszament a bántalmazójához” - családja aggódik Andreáért

INSIDER

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

INSIDER

Gyász: meghalt Simon István