Létrehozva: 2020.06.23.

Durván kidobták a maszk nélküli asszonyt a budai üzletből – Eltört a csuklója

Kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési járműveken, mégis egyre több konfliktust okoz a maszk és annak viselése. B. Ibolya egy üzlet biztonsági őrével veszett össze, a vége csuklótörés lett, egy buszon pedig gázsprével támadt maszkot nem viselő utastársára egy nő.

Megdöbbentő esetről értesült a Ripost. Péntek reggel a fővárosban, a XI. kerület Bartók Béla úti kisboltban a kötelező maszkviselési szabályok miatt kilöktek az üzletből egy 56 éves nőt úgy, hogy eltört a csuklója.

Otthon felejtette a maszkot

Lapunknak az érintett, B. Ibolya mesélte el a történetét, aki munkahelye miatt kérte, hogy ne írjuk ki teljes nevét.

„Péntek reggel beugrottam a kisboltba, ahová mindig járok, elvettem egy kosarat és már mentem is volna a reggelimért, de a biztonsági őr feltartóztatott. Közölte, hogy kötelező felvenni a maszkot, csak azután maradhatok az üzletben. Elnézést kértem és elmondtam, hogy otthon felejtettem a maszkom, de felajánlottam, hogy eltakarom az arcomat és sietek ki az üzletből, ahol amúgy sincs még senki.”

Fotó: Ripost

Ibolya állítja: el is takarta az arcát, majd bement a sorok közé, ám a biztonsági őr követte.

Úgy meglökte az őr, hogy a kezére esett

Felszólított, hogy azonnal távozzak az üzletből

– folytatta az asszony.

„Erre már én is felkaptam a vizet, mondtam, hogy ne beszéljen így velem. Erre kiabálni kezdett, mire ledobtam a kosarat és kimentem. Ahogy kiléptem mellette, két kézzel lökött rajtam egyet. A kezemre estem, ami borzasztóan fájt. Feltápászkodtam és sírva mentem a szemközti villamosmegállóba, ott javasolták, hogy hívjak mentőt és rendőrt.”

Ibolya értesítette a rendőrséget és a mentőket. Kórházba szállították. Kiderült, eltört a jobb csuklója, betegállományba került hat hétre, a gipsz miatt nem tud dolgozni. Információink szerint a kórházban hivatalból megtették a feljelentést és a rendőrök kihallgatták Ibolyát, akit lelkileg is megviselt az eset.

Az igaz, hogy nem volt rajtam maszk, de eltakartam a számat és kimentem az üzletből, miért kellett bántani? Egyszerűen nem tudom ezt feldolgozni…

Idős nő támadt egy másik asszonyra

A Facebookon számos hasonló esetről számolnak be, egy nő például egy másik asszonyt és a 17 éves lányát fújta le gázsprével, mert nem viseltek maszkot.

„Hétfőn, dél körül a 202E busz Rákoskeresztúr városközpont megállójánál leszálláskor egy idősebb hölgy utas odaszólt egy anyának, aki a lányával utazott maszk nélkül, hogy miért nem használja azt a járművön. Szó szót követett, a néni odament a sofőrhöz, hogy miért nem szólítja fel az utasokat a maszk használatára. A sofőr azt válaszolta, hogy ő nem hatóság, mire a néni elővett egy gázsprét és ráfújt az anyára és a lányára. A mellette álló utas szerencsére leállította... A fél busz köhögött, mire elindultunk” – számol be Edit a közösségi oldalán.

Ha nincs maszk, nem indul a metrópótló

„Felszálltam a buszra és a sofőr beszólt a mikrofonba, hogy azonnal vegyek fel maszkot. Mivel az utasok között többen nem viseltek maszkot, sőt a sofőrön sem volt, úgy gondoltam, ez nem lehet probléma. A sofőr úgy döntött, nem megy tovább, így a megállóban várakoztunk, ami már a többi utasnak sem tetszett…” – írja egy sokak által kommentált posztban egy egészségügyi dolgozó, aki azt nehezményezte, hogy maga a sofőr sem viselt maszkot.

Én tudom, milyen maszkban dolgozni. Hogy szólíthat fel maszk viselésére olyan ember, aki maga sem viseli?

– kérdezi a nő.

Óvodában aláztak meg egy édesanyát

Az egyik édesanya elfelejtett maszkot vinni az óvodába, amikor bekísérte a gyermekét.

„Eltakartam az arcom a kapucnimmal. Beléptünk az ajtón és rögtön nekem szegezték a kérdést: maszk? Tessék feltenni! Elmondtam, hogy otthon felejtettem. Erre kézen fogták a gyerekem és elvezették, hogy majd akkor ők elrendezik. Hozzáteszem, az óvónőkön nincs maszk! Nagyon megalázónak éreztem ezt a dolgot, főleg azért, mert volt, amivel eltakarjam az arcom.

A rendelkezés egyébként úgy szól, hogy az arc eltakarása kötelező, amihez sálat, kendőt is szabad használni.

A többség fegyelmezett

Borsos Ferencné (Fotó: Ripost)

Borsos Ferencné: „Ha kell, hát kell! 75 éves vagyok, engem a családom nagyon sokáig nem engedett ki még vásárolni sem. Vigyázunk magunkra, a maszkot pedig hordjuk mindenhová, ha kijövünk az utcára. Hiszen nem lehet tudni, hogy ki vírushordozó és ki nem.”

Szabó László (Fotó: Ripost)

Szabó László: „Én nem csinálok bohócot magamból a maszkkal! A járvány kitörése óta egyetlen egyszer sem volt rajtam, mégsem vagyok beteg. Szerintem teljesen felesleges ez az egész. Korábban sem szerettem, ha a közelembe jönnek, a higiéniára pedig mindig is figyeltem.”

Krivacs György (Fotó: Ripost)

Krivacs György: „Kellemetlen hordani a maszkot, de kell. Nekem nagyon rossz, mert bepárásodik a szemüvegem, ahogy lélegzem. Ráadásul egy idő után már alig kapok benne levegőt, de nincs mit tenni. Kötelező hordani, és az egészségünk védelmében szükség van rá.”

Döntő szerepünk lesz a második hullám megelőzésében

„A lakosságnak döntő szerepe lesz a koronavírus-járvány második hullámának megelőzésében Magyarországon” – mondta Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének főigazgatója az M1 aktuális csatornán tegnap. A főigazgató kiemelte: a világban számos jele van annak, hogy a járvány második hulláma „talán nem lesz elkerülhető”, ezért nagyon fontos, hogy a lakosság továbbra is védekezzen, és az emberek tartsanak egymástól távolságot.

Ha nem viselnek maszkot, jöhet a kijárási korlátozás

Izraelben május 29-én még „csak” 1917 aktív fertőzött volt, ma viszont már 4700! A szakemberek már a járvány második hullámának kezdetéről beszéltek, s összehívták a kormány koronakabinetjét. Várhatóan megemelik a közterületen maszkot nem viselők 200 sékeles (20 ezer forint) bírságát.

„Ha nem változik azonnal a viselkedésünk a maszkok viselését és a távolság megtartását illetően, akkor visszahozzuk a kijárási korlátozásokat. De ezt egyikünk sem akarja” – figyelmeztette az embereket Benjámin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke. Két másik ázsiai országban is komoly szigorításokat vezettek be, tartva a második hullámtól.

Bulgáriában újra kötelező a maszk

Bulgáriában egy hét alatt megdőlt a regisztrált új fertőzöttek száma, ezért hétfőtől ismét kötelezővé tették a maszkviselést az üzletekben, a mozikban, a színházakban és a sportrendezvényeken is, és ellenőrizni fogják a fizikai távolságtartásra vonatkozó előírások betartását is.

„Az előző heti adatok nyilvánvalóan aggasztóak. Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal” – közölte Szófia polgármestere.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kilőttek az eladások, most érdemes új autót venni Magyarországon

origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a Nemzet Sportolója

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

vg.hu

Hiánycikk lett a súlycsökkentő, már korlátozzák a felírását

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Hányingerkeltő: A Nébih azonnal bezárta a II. kerületi éttermet, olyan meghökkentő állapotok uralkodtak – Videó

INSIDER

Trükköznek a magyar eperrel az árusok - Ne hagyd magad átverni!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre