Létrehozva: 2020.06.18.

Marika néni 1 órával a halála előtt hívta a polgármestert segítségért

Már évekkel ezelőtt megcsináltathatták volna a vízelvezetést, de a tótvázsonyi önkormányzat inkább értékpapírban kamatoztatta a 120 milliós pályázati pénzt. A 66 éves Marika néni meghalt a késlekedés miatt.

Tótvázsonyban egy 66 éves asszony férjével együtt próbálta megakadályozni, hogy a hatalmas esőzés miatt megáradt patak elöntse a kertjüket vasárnap délután. Marika néni azonban megcsúszott, beleesett a vízbe, és férje hiába próbálta megmenteni, a víz 50 méteren át sodorta és meghalt.

Fotó: Bors / Bánkúti Sándor

Arról már lapunk is írt, hogy a házaspár évek óta könyörgött az önkormányzati hivatalnak és a polgármesternek, hogy tisztítsák meg a patakot, hogy a nagyobb esőzések alkalmával ne vigye el a víz a kertjüket és a házukat, az azonban egy szívszorító körülményre csak most derült fény.

Marika néni, mielőtt férjével kiment, hogy újra maguk oldják meg a megáradt patak megtisztítását, felhívta telefonon a polgármestert és azt mondta neki: „most gyere ide, és nézd meg, miért könyörgünk már évek óta” – mondta el lapunknak egy helyi lakos, miközben az elhunyt asszony fia ugyanezt a tényt erősíti meg.

Sípos Ferenc polgármester azonban már csak akkor ért a helyszínre, amikor az asszonyt megpróbálták a mentők újraéleszteni. „Nem csodálom azt sem, hogy felhívta, azt sem, hogy aztán Lajos bácsival a vihar elmúltával maguk próbálták megoldani a bajt. Ki ne védené a házát, kertjét? A településeken futó patakok valóban nagyon keskenyek, de az esőzések alkalmával több száz hektárról zúdul le beléjük a víz, azt kéne, hogy továbbvezessék, medreik azonban erre alkalmatlanok, így a helyiek kertjét állandóan elönti a víz. Olvastam, hogy a polgármester szerint 3 évente egyszer fordul elő ilyesmi, de ez nem igaz. Ez sajnos majdhogynem heti szinten probléma itt” – mondta lapunknak egy helybeli.

Fotó: Bors

De ezt mondta maga a polgármester is, igaz még 2017-ben. Abban az évben nyert ugyanis településük 120 millió forintot a csapadékvíz elvezetési problémák megoldására.

„Az elmúlt évek esőzései sajnos jelentős károkat okoztak a településen, ezért is volt kiemelten fontos ez a pályázat. Az előkészületek hamarosan megkezdődnek, számításaink szerint jövő tavasszal kezdődhetnek meg a munkálatok” – jelentette meg a helyi lapban a saját maga által írt cikket a polgármester 2017. júliusában. A 120 millióval azonban azóta sem történt semmi, a település költségvetési jegyzőkönyve szerint értékpapírban tartják. Igaz, idén kiírtak a csapadékvíz elvezetésre egy közbeszerzést, de az eredménytelenül zárult. Telefonon elértük Sipos Ferenc polgármestert, aki az ominózus telefonhívásról nem kívánt nyilatkozni, kérdésünkre, hogy van-e lelkiismeret-furdalása, nem válaszolt. A pályázati pénzzel kapcsolatban azt mondta, szó sincs arról, hogy értékpapírban tartanák a pénzt, az összeg szerinte elkülönített számlán van. Azt mondja, a megnövekedett építőipari árak miatt nem volt elég a pénz, a legkedvezőbb árajánlat is 165 millió forint volt. „Most tudunk beadni egy kérelmet, pluszforrásra van még szükségünk” – indokolta, hogy miért ülnek a pénzen 3 éve.

Kedden egész nap gyertyagyújtással emlékeztek a tragikusan elhunyt Marika nénire, estére férje, Lajos bácsi rosszul lett és a mentőknek kellett elvinni. Információink szerint már jobban van.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy bajban Ukrajna, se drónja, se légvédelme, az oroszok újabb súlyos csapást mértek rájuk

origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

borsonline.hu

"Soha többé!" – fontos döntést hozott a ma hatvanéves Varnus Xavér

vg.hu

Itt vannak az otthonfelújítási program részletei

metropol.hu

Kitálaltak kapcsolatukról a Házasság első látásra párjai

mandiner.hu

Akkorát vitázott Puzsér Róbert és Magyar Péter, hogy a végén majdnem mindenben egyetértettek

origo.hu

Kiderült, mennyit kell fizetnie apjának a folyamatosan pucérkodó Britney Spearsnek

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Dráma Tatán: minden előzmény nélkül esett össze holtan egy 50 éves nő

INSIDER

Szentesi késelés: ismerte gyilkosát az áldozat, személyes bosszú állhat a háttérben

INSIDER

Szentkirályi Alexandra gazt kaszált Kőbányán, küldött is egy csokorral Karácsonynak belőle

INSIDER

"Angyalok őrizzék álmaitokat!" - Rengetegen gyászolják a tragikus motorbalesetet szenvedő szerelmespárt