Létrehozva: 2020.07.15.

Speciális járművekből álló flottával ajándékozták meg a katasztrófavédelmet – fotók

Hatvanhárom vadonatúj járművet állították a katasztrófavédelem szolgálatába.

Újabb hatvanhárom speciális gépjármű állt a katasztrófavédelem szolgálatába, az új eszközöket Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője adta át szerdán Budapesten.

Az ünnepségen Kontrát Károly azt mondta, ez már a sokadik hasonló esemény; részben uniós, részben nemzeti forrásból fejlesztik az OKF járműparkját.

A magyar emberek hálásak a katasztrófavédelem tevékenységéért – jelentette ki.

Budapest, 2020. július 15.
Ford Ranger ICA2 terepjárók Budapesten, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság székháza elõtt 2020. július 15-én. Újabb hatvanhárom speciális gépjármû állt a katasztrófavédelem szolgálatába.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Az átadott járművek megkönnyítik a hivatásos tűzoltók és az önkéntes mentőszervezetek munkáját, így hozzájárulnak az élet- és vagyonbiztonsághoz – hangoztatta Kontrát Károly.

Megjegyezte: 2010-ben azt ígérték, hogy helyreállítják a biztonságot. Az eszközbeszerzéseknek is köszönhetően Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa – fűzte hozzá.

Az államtitkár azt mondta, hogy remélhetőleg kevés katasztrófavédelmi beavatkozásra lesz majd szükség, de amikor mégis cselekedni kell, rendelkezésre fog állni a megfelelő felszerelés.

Bartók Péter, az OKF gazdasági főigazgató-helyettese közölte, hogy idén ünneplik a tűzoltóság százötvenedik születésnapját. Így a járműveket ajándéknak is lehet tekinteni – tette hozzá.

Budapest, 2020. július 15.
Hazai gyártású RDO-4336 Komondor MPV típusú, páncélozott, többcélú tûzoltóautók Budapesten, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság székháza elõtt 2020. július 15-én. Újabb hatvanhárom speciális gépjármû állt a katasztrófavédelem szolgálatába.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Erdőtűz oltására szolgáló eszközökre összesen több mint 6,1 milliárd forintot költöttek az utóbbi időben, a mostani szakaszban 1,6 milliárdot.

A már megvalósult beszerzésekkel jelentősen nőtt a beavatkozások hatékonysága, magasabb szintű védelmet nyújtanak mind az állampolgároknak, mind a környezetnek. A szerdai átadással azonban nem értek a fejlesztések végére – hangoztatta Bartók Péter.

Az esemény meghívójában azt írták, hogy a hatvanhárom új speciális járművet hivatásos tűzoltók és önkéntes szervezetek használják majd beavatkozásaik során.

Budapest, 2020. július 15.
Hazai gyártású RDO-4336 Komondor MPV típusú, páncélozott, többcélú tûzoltóautók Budapesten, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság székháza elõtt 2020. július 15-én. Újabb hatvanhárom speciális gépjármû állt a katasztrófavédelem szolgálatába.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A katasztrófavédelem hatodik éve dolgozik azon, hogy korszerűsítse, egyúttal egységesebbé tegye járműparkját. Több európai uniós projekt is forrást biztosít ehhez, ezeknek köszönhetően megújulnak az árvíz- és lakosságvédelmi feladatok, a vezetésirányítási műveletek, az üzemanyagtöltési feladatok elvégzését, valamint az erdőtűz oltását szolgáló berendezések.

A források magas színvonalú technikai eszközrendszer kialakítását teszik lehetővé, amellyel az egységek költséghatékonyan és környezetkímélő módon képesek dolgozni az állampolgárok biztonságáért, akár klímaváltozás okozta hirtelen kialakuló veszélyhelyzet esetén is – fogalmaztak.

Budapest, 2020. július 15.
Volkswagen Amarok terepjárók Budapesten, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság székháza elõtt 2020. július 15-én. Újabb hatvanhárom speciális gépjármû állt a katasztrófavédelem szolgálatába.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) egyik projektje keretében huszonegy erdőtüzes gyorsbeavatkozású, három többcélú és két üzemanyagtöltő járművet szereztek be. Egy másik KEHOP-os forrásból huszonkilenc logisztikai, árvíz- és lakosságvédelmi, valamint vezetésirányítási gépjárművet vásároltak. Mindezek mellett a katasztrófavédelem saját forrásból nyolc duplakabinos terepjáróval támogatja a tűzoltási, műszaki mentési, tűzvizsgálati és hatósági tevékenységet.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hat hónapig készült Palvin Barbara pontos mása - videó

origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

metropol.hu

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

mandiner.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katalinnak és Pottyondy Edinának

life.hu

Láttad már Nicole Kidman húgát? Így nézne ki a színésznő, ha nem plasztikáztatott volna: fotók

mandiner.hu

Goebbels villáját kínálgatja egy német tartományi miniszter

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

borsonline.hu

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Trükköznek a magyar eperrel az árusok - Ne hagyd magad átverni!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre

INSIDER

Ebben nem lesz köszönet: majdnem az ország egészére riasztást adtak ki