Létrehozva: 2020.10.08.

Németh Szilárd: Tiszaújváros a bajban is számíthat a Magyar Honvédségre!

A magyar honvédség fertőtlenítette le a tiszaújvárosi mobil lakóparkot.

Tiszaújváros a bajban is számíthat a Magyar Honvédségre – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban csütörtökön.

Németh Szilárd a Tiszaújváros határában fekvő mobil lakópark fertőtlenítéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatóján elmondta, a munkások által lakott telepen biológiai fertőtlenítést végzett a honvédség, a katonák mintegy nyolcórás munkával fertőtlenítették és vírusmentesítették a külső és belső felületeket, valamint a lakó- és szociális helyiségeket.

Tiszaújváros, 2020. október 8.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a Tiszaújváros határában fekvõ mobil lakóparkban tart sajtótájékoztatót annak fertõtlenítéséhez kapcsolódóan 2020. október 8-án. Németh Szilárd kijelentette, hogy Tiszaújváros a bajban is számíthat a Magyar Honvédségre. A munkások által lakott telepen biológiai fertõtlenítést végzett a honvédség, a katonák mintegy nyolcórás munkával fertõtlenítették és vírusmentesítették a külsõ és belsõ felületeket, valamint a lakó- és szociális helyiségeket.
MTI/Vajda János

A területen harmincöt honvéd teljesített szolgálatot és minden olyan eszközt bevetettek, amellyel a biológiai mentesítés sikeres lehet ezen a fertőzött területen – ismertette az államtitkár. Németh Szilárd köszönetet mondott a mentesítésben részt vevő honvédek helytállásért és munkájáért, kiemelve, hogy önként vállalták ezt a munkát, csakúgy, mint a járvány első szakaszában a több mint ezer idősotthon fertőtlenítését is.

„Nagyon sok feladatot láttak el a katonáink, az egyik legfontosabb feladat az idősotthonok fertőtlenítése és vírusmentesítése volt, és most itt, ezen a munkásszállón, ezen a telephelyen is ilyen feladatot látott el a Magyar Honvédség vegyvédelmi zászlóalja” – mondta, megjegyezve, ezt a biológiai mentesítésitő feladatot Magyarországon egyedül a honvédség tudja ellátni.

Tiszaújváros, 2020. október 8.
Katonák és rendõrök védõfelszerelésben a Tiszaújváros határában fekvõ mobil lakóparkban 2020. október 8-án. Ezen a napon Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a lakópark fertõtlenítéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatót tartott itt, amelyen kijelentette, hogy Tiszaújváros a bajban is számíthat a Magyar Honvédségre. A munkások által lakott telepen biológiai fertõtlenítést végzett a honvédség, a katonák mintegy nyolcórás munkával fertõtlenítették és vírusmentesítették a külsõ és belsõ felületeket, valamint a lakó- és szociális helyiségeket.
MTI/MTI Fotószerkesztõség/Vajda János

Németh Szilárd egyben megköszönte a karantén biztosítását ellátó rendőrök, tűzoltók és polgárőrök munkáját is.

Az államtitkár arra kérte a tiszaújvárosiakat, tartsák be a járványügyi szabályokat: hordjanak maszkot, alaposan mossák és fertőtlenítsék a kezüket, ha tüneteket észlelnek, maradjanak otthon és tartsák a 1,5-2 méteres védőtávolságot és ne látogassák a kórházakat, idősotthonokat. Így védhetik meg egymást és Tiszaújvárost a fertőzéssel szemben.

A Mol az MTI megkeresésére azt közölte, a honvédség és a vegyi elhárító egység csütörtök reggel nyolc órakor kezdte meg a fertőtlenítést a mobil lakópark területén.

Azt írták, a társaságot a tiszaújvárosi poliol-projektet vezető német Thyssenkrupp értesítette, hogy alvállalkozóinak munkatársai körében is nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A fertőzés tovább terjedésének megelőzésére a fővállalkozó Thyssenkrupp úgy döntött, hogy a teljes kivitelezői létszámot – mintegy kétezer embert – teszteli; jelenleg 245 embernek lett pozitív a tesztje. Őket a tesztelés időpontjától kezdve elkülönítették, karanténban vannak, és egyikük sem szorul kórházi kezelésre.

Tiszaújváros, 2020. október 8.
Rendõr védõfelszerelésben a Tiszaújváros határában fekvõ mobil lakóparkban 2020. október 8-án. Ezen a napon Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a lakópark fertõtlenítéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatót tartott itt, amelyen kijelentette, hogy Tiszaújváros a bajban is számíthat a Magyar Honvédségre. A munkások által lakott telepen biológiai fertõtlenítést végzett a honvédség, a katonák mintegy nyolcórás munkával fertõtlenítették és vírusmentesítették a külsõ és belsõ felületeket, valamint a lakó- és szociális helyiségeket.
MTI/Vajda János

A közlemény szerint a hatósági járványügyi határozat megérkezéséig minden dolgozónak a szálláshelyén kell maradnia, az alvállalkozók a helyi hatóságok segítségével felügyelik, hogy munkavállalóik betartják-e a karantént. Tájékoztatásuk szerint a német cég alvállalkozóinak munkatársai között magyarok és külföldiek is vannak, utóbbiak nagy része uniós országból érkezett.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

borsonline.hu

Megszólalt a bűvész, aki egy tízmilliós autót nyert a Zsákbamacska adásában

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre

INSIDER

Ebben nem lesz köszönet: majdnem az ország egészére riasztást adtak ki

INSIDER

"Nem adjuk fel!" - A Ripost olvasói segítettek a gyógyíthatatlan betegségekkel küzdő Karolának