Létrehozva: 2020.11.16.

Gyógyult Covid-beteg levele ad erőt a nővéreknek

Az egyre durvább koronavírus-helyzetben már több ezer embert kezelnek kórházakban. A betegek életéért küzdő egészségügyi dolgozók számára pedig kifejezetten sokat jelent egy-egy kedves szó.

Mint arról a Ripost beszámolt: a koronavírussal fertőzött Rácz Mária Marica több hét után, oxigénpalackkal ugyan, de elhagyhatta a szolnoki Hetényi Géza kórházat. A nő rendkívül hálás az ott dolgozó orvosoknak és nővéreknek, akiket, mint mondja, akkor sem tudna felismerni, ha szembejönnének vele az utcán, ugyanis a járvány miatt védőfelszerelésben dolgoztak.

Fotó: Rácz Mária Marica

Mivel most, a koronavírus második hullámának idején az egészségügyi dolgozók nagyon elfoglaltak, úgy döntött, a nyilvános köszönetnyilvánításon túl ír nekik egy levelet, amit be is küldött a kórházba.

Előkelő helyre került a levél

A Ripost megkereste a szolnoki Hetényi Géza kórházat, melynek főigazgatója, dr. Bene Ildikó lapunknak elmondta, megkapták a levelet és rendkívül örültek a kedves soroknak.

Fotó: Hetényi Géza kórház

„Az intenzív osztály dolgozóinak ebben a helyzetben nagyon sokat jelent az a pozitív visszacsatolás, amely gyógyult betegeinktől érkezik. Rácz Mária meghatóan szép levélben köszönte meg a munkánkat, melyet bekeretezve jelenleg is az intenzív osztály falán olvashatunk. Ezzel nap mint nap erőt merítünk ahhoz, hogy felvegyük a harcot a láthatatlan ellenséggel” – idézi dr. Bencsik Gábor osztályvezető főorvos munkatársai szavait a főigazgató.

Ritka a jó szó

Lapunk utolérte a Hetényi kórház Covid-osztályán dolgozó egyik ápolónőt, aki szintén gondozta Rácz Máriát. Bár a nevét és arcát nem kívánta adni, elárulta, hogy nagyon meghatódtak Marica hálája miatt.

„A Facebookon találkoztam először a posztjával, és nagyon jólesett olvasni. Tényleg rengeteget kell most dolgoznunk, de mi ezt valóban szívvel-lélekkel tesszük, ezt minden közvetlen kollégám nevében bátran állíthatom. Ugyanakkor az is igaz, hogy az utóbbi időben sajnos egyre ritkább, hogy a betegek hasonlóan hálásak lennének. Félreértés ne essék, tudjuk, hogy nekünk ez a feladatunk, ez a munkánk, de egy-egy jó szó nagyon sok erőt jelent nekünk is a folytatáshoz, a mindennapos harchoz” – emelte ki a nővér.

Nem felejtik az együttműködő beteget

Rácz Máriára a levélhez mellékelt fotó nélkül is több egészségügyi dolgozó emlékszik. „Kedves, türelmes és együttműködő beteg volt, aki egyből megértette, azon dolgozunk, hogy elkerülje a lélegeztetőgépet. Az egyik alkalommal a kezelőorvosa alaposan kikérdezte, hogy hívják, hol és mikor született, meg hasonlók. Marica készségesen válaszolt, de a végén azért megkérdezte: a doktor úr ezeket nem tudja? Az orvos elmosolyodott, majd így felelt: dehogynem, de mivel a vírus az elmét is támadhatja, kíváncsi voltam, ön is emlékszik-e mindezekre” – meséli az ápoló.

Fotó: Hetényi Géza kórház

A kínok helyett a szépre emlékezik

„Életet mentenek és végtelenül emberségesek, mindenféle hálapénz vagy protekció nélkül. Úgy éreztem, egyszerre száz kéz nyúlt felém, mikor az intenzívre kerültem” – idézte fel lapunknak kórházi emlékeit Mária. „Amikor joghurtot kívántam, az egyik nővér nekem adta a sajátját. Volt, aki a csatokat kicserélte a hajamban egy puha gumira, hogy azok ne nyomják a fejem. Megdicsértek, hogy milyen ügyesen szipákolom a vizet a fecskendőből egyedül, és mielőtt megszúrtak, mindig szóltak, hogy ez fájni fog. Az orvosok pedig mindennap elmagyarázták, hogy mi miért fog történni. Ez nagyon megnyugtató volt.” Fotó: Rácz Mária Marica

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most a lengyel külügyminiszter sokkolja a világot

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

Megszólalt a bűvész, aki egy tízmilliós autót nyert a Zsákbamacska adásában

hirtv.hu

Szentkirályi Alexandra: Felháborító Karácsony Gergely műmacsó stílusa + videó

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

travelo.hu

Ritka virág bontotta ki szirmait a Dél-Mezőföldön

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Vége! Komoly döntést hozott a TV2 gyönyörű sztárja

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria