Létrehozva: 2020.11.24.

Segítség helyett sarcolja az embereket az ellenzék

Míg a kormány több fronton védi a gazdaságot, segít az embereknek a hitelmoratóriummal, ingyenes parkolással, áfacsökkentéssel, addig az ellenzéki önkormányzatok keményen sarcolnak a járvány kellős közepén. Többek között lakbéremeléssel, adóemeléssel és más megszorításokkal.

Erzsébetvárosban a lakhatás és a parkolás díját is emelnék

A koronavírus járvány idején fogja növeli a kerületben lakók költségeit a DK-s Niedermüller Péter. A parkolási díj emeléséről a Jelennek adott interjújában beszélt. „Azt gondolom, hogy ez nincs rendjén, attól, akinek van autója, nyugodtan lehetne több pénzt kérni„ – mondta . Azt, hogy mennyivel növelné, nem árulta el, de a nyáron a a BKV jegyárak 2–2,5– szereséről beszélt, ami 700-800 forintos óránkénti parkolási díjat jelent. A lakbért pedig jövedelemszinthez kötné.

Fotó: Bach Máté – Magyar Nemzet

Budavár önkormányzata is megsarcolná a lakókat

Hónapok óta új lakásrendelet létrehozásán dolgozik az első kerületi önkormányzat – mondta a kerület baloldali polgármestere online fogadóóráján. V. Naszályi Márta a megüresedő műemlékházakat szociális lakásokként akarja kiadni.

Fotó: MTI

A helyi Fidesz ezt felháborítónak tartja. Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő szerint a polgármester az ott élőkkel nem egyeztetett, sok száz budavári polgár lakhatását teszi bizonytalanná. Egyes esetekben két és félszeresére emelkedne a kerületiek lakbére.

Extra adót fizethetnek az emberek Józsefvárosban

Pikó András is visszaél a rendkívüli jogrenddel: növeli az építmény-, telek- és kommunális adót. Azt reméli, hogy ezzel a baloldali városvezetés közel 170 millió forintos bevételhez jut. A magánszemélyekre kivetett kommunális adó így 10,8 százalékkal, a telekadó 10,9 százalékkal, az építményadó pedig 6,3 százalékkal emelkedik. A józsefvárosi Fidesz felháborítónak tartja, hogy a kerületiek megsarcolására használja a polgármester a veszélyhelyzetet és ezt a pénzt – családonként mintegy 10 ezer forintot – a józsefvárosiak zsebéből veszi ki, ebben a koronavírus okozta, mindenkit sújtó helyzetben. Felszólították, hogy vonja vissza a rendeletet.

Fotó: MTI

Bár az óvodai és bölcsődei dolgozók is nagyon leterheltek a járvány miatt, idén sem lesz 13. havi fizetés Józsefvárosban – mondta Szili-Darók Ildikó, VIII. kerületi alpolgármester a november 10-i online lakossági fórum keretében. Persze nem magától, hanem egy kérdésre válaszolva. Utoljára plusz egy havi összeget az előző városvezetés adott a kerület dolgozóinak.

 

A kormány csökkentené, Karácsony emelné az adókat

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere napok óta azt hangoztatja, hogy adóemelésre lenne szükség a fővárosban, és az új teher azokat a nagyobb vállalkozásokat sújtaná, amelyek a válságot eddig nagyjából átvészelték . Jövőre megszorításokat tervez.

MTI/Kovács Tamás

„A 2021-es lesz az elmúlt évtizedek legtakarékosabb fővárosi költségvetése”- írta a Facebookon a Párbeszéd társelnöke. Az is kiderült, hogy nem akar költeni kátyúzásra, vízműhálózat-felújításra.

Többe kerül a gyerekek étkezése Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter visszaélt a különleges jogrend adta lehetőséggel és az önkormányzat véleményező ülésén hozott döntéseket az emberek kárára.

Bevezette a földadót: 6, illetve 3 ezer forintot kell fizetniük hektáronként a földtulajdonoknak a bérbe adott föld után. A gyermekétkeztetés díját is 7,15 százalékkal megemelte. Sőt, aki diétás étkezést vesz igénybe, annak 9,8 százalékkal kell többet fizetnie. A szociális bérlakások díját is feljebb vitte 8 százalékkal, ezzel a leginkább rászorulókat hozta nehéz helyzetbe.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lekésték az utolsó buszt Nógrádban, aztán megláttak egy autót és támadt egy elvetemült ötletük

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

mandiner.hu

Elkeserítő tényre mutatott rá Menczer Tamás: A világban már atomháborús készülődést láthatunk (VIDEÓ)

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

mandiner.hu

Az orosz Tornádó miszlikbe aprította az ukrán HIMARS-rendszert (VIDEÓ)

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Kiss Ambrus kiemelt kormányzati pozíciókban asszisztálta végig a 2010 előtti baloldali kormányzást

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria