Létrehozva: 2020.12.10.

Az életéért küzdött a megszurkált taxis – ez történt a támadás óta

Egy brutális késelés, rengeteg sérülés, majd újjászületés – a Pesterzsébeten megtámadott taxis vidékre költözött, feleségül vette szerelmét, nincs benne sem harag, sem félelem. Béla folyton teszteli magát: olyan utasokat is felvesz, akiknek korábban nem nyitott volna ajtót.

40 év – pontosan ennyi időt kell eltöltenie a fegyházban a jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt G. Richárdnak addig, hogy először felülvizsgálják, egyáltalán kiengedik-e valaha is a rácsok mögül. A mindössze 36 éves, többszörösen büntetett, visszaeső, erőszakos bűnöző legutóbb egy nyugdíj előtt álló taxis kocsiját változtatta – kis túlzással – mészárszékké.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

20 ezer forinttal menekült a tettes

A 64 éves N. Béla a Nagyvárad téren vette fel 2018 májusában a középkorú férfi utasát, aki a pest­erzsébeti Mártírok útja környékén minden előzmény nélkül a hátsó ülésről megragadta a sofőr ingének nyakát, annál fogva hátrahúzta őt, majd a másik kezében lévő késsel többször is megszúrta, illetve megvágta.

A hős taxis kitartóan küzdött az életéért, többször beletaposott a gázba, és éles kanyarokat is vett, hogy lerázza magáról a támadóját, de ő nem akart le­állni. A kocsi végül lefulladt, Richárd pedig Béla pénztárcájával, s benne 20 ezer forinttal távozott. A támadót még aznap este elfogták a rendőrök. Az or­vosszakértők összesen 14 szúrást találtak az áldozaton, akinek az életéért sokáig küzdöttek.

Fotó: police

Már elmúltak a rémálmok

„A bíróságon csak azok a szúrások számítottak, amiknek úgynevezett szúrt csatornájuk volt, de amikor a kórházból annak idején hazamentem, összesen 26 sérülést számoltak raj­tam. Közöttük volt felszíni vágás és karcolás is. A támadás után csak pár hónapig volt bennem rossz érzés, előfordult, hogy újraálmodtam a szörnyűségeket, de mára minden rossz érzésem elmúlt” – magyarázta a minap a Borsnak a nyugdíjaskorú férfi, aki azóta sem állt le a taxizással. Mint mondta, eleinte direkt tesztelte magát, s felvett olyan embereket is, akiket előtte nem szívesen ültetett volna be maga mellé, de még ezekben a helyzetekben sincs benne félelemérzet.

Fotó: Bors

Nincs benne bosszúvágy

Béla a bíróságon találkozott újra a támadójával, aki az el­mondása szerint összefüggéstelenül beszélt a történtekről. Állítólag olyanokat mondott, hogy a kocsiban amiatt félt, hogy nem tud kiszállni, de egyébként sem emlékszik semmire, „csak úgy szurkált”. Egyébként meg arra hivatkozott, hogy gyógyszereket szed, és mentálisan beteg.

„Kérte a bírót, hogy felém fordulhasson, aztán amikor engedélyt kapott, bocsánatot kért. Azt mondta, ne haragudjak, ő ezt nem így akarta, de különben is „olyan állapotban volt”. Hogy elfogadtam-e? 26 sérülésért és 14 késszúrásért hogy fogadnék el egy bocsánatkérést?” – tette fel a költői kérdést a megtámadott ta­xis, aki bosszúvágyat és szánalmat sem érez Richárd iránt.

Bélának a támadás óta alaposan felfordult az élete. Idén februárban megnősült, s leköltözött egy vidéki településre. Mint mondja, rendkívül hálás a sorsnak, hogy ilyen csodálatos élete és családja van, a késelésre pedig egy valóságos újjászületésként tekint.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Friss képek az orosz-ukrán háborúról

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

ripost.hu

Megjelent a friss fotó: mindenki odáig van a születésnapos Sarolta hercegnőért

hirtv.hu

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián