Létrehozva: 2020.12.09.

Kommandósok rúgták rá az ajtót a milliárdos vállalkozóra: döbbenetes, mit találtak a házában

Elképesztő, mi mindent találtak a férfi lakásán.

Hatmilliárdos bankszámlavagyont, luxusingatlanokat, rengeteg készpénzt, tízkilónyi arany ékszert és egy cementgyárat is zárolt a NAV egy kiterjedt bűnszervezetnél, amelyik arany értékesítésével, bukó cégek közbeiktatásával és bonyolult számlázási láncolatokon keresztül csaknem hatmilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek.

A bűnözők a gyanú szerint egy többszintű számlagyárat működtettek a jogosulatlan áfalevonásra és -visszaigénylésre. A szervezetbe épített bukócégek az illegális forrásból származó arany eredetének igazolására fiktív számlákat állítottak be, majd több cégen átszámlázva, adómentesen értékesítették Szlovákiában az időközben megmunkált aranytömböket – írja közleményében az adóhivatal.

Az akcióban a NAV pénzügyi nyomozói bevetési egységek és informatikus szakértők bevonásával egyszerre 110 helyszínen tartottak házkutatásokat, 18 személyt állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként. Öt személy előzetes letartóztatását és egy személy bűnügyi felügyeletét a bíróság el is rendelte. Az akcióban közreműködött a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet is.

Véget ért az aranyélet Véget ért az aranyélet💰💍🏘🏭 Hatmilliárdos bankszámlavagyont, luxusingatlanokat, rengeteg készpénzt, tízkilónyi arany ékszert és egy cementgyárat is zárolt a NAV egy kiterjedt bűnszervezetnél, amelyik arany értékesítésével, bukó cégek közbeiktatásával és bonyolult számlázási láncolatokon keresztül csaknem hatmilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek. A bűnözők a gyanú szerint egy többszintű számlagyárat működtettek a jogosulatlan áfalevonásra és -visszaigénylésre. A szervezetbe épített bukócégek az illegális forrásból származó arany eredetének igazolására fiktív számlákat állítottak be, majd több cégen átszámlázva, adómentesen értékesítették Szlovákiában az időközben megmunkált aranytömböket. Az akcióban a NAV pénzügyi nyomozói bevetési egységek és informatikus szakértők bevonásával egyszerre 110 helyszínen tartottak házkutatásokat, 18 személyt állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként. Öt személy letartóztatását és egy személy bűnügyi felügyeletét a bíróság el is rendelte. Az akcióban közreműködött a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet is. A költségvetést ért hatmilliárdos kár megtérítésére a NAV mintegy 4,5 milliárd forint és 4,5 millió euró értékben gyanús bankszámlákat zárolt, három lakást, további két, összesen 750 millió forintot érő luxuslakást, egy üzlethelyiséget és egy cementfeldolgozó üzemet vett zár alá. Az akcióban több mint 100 millió forint készpénzt, 131 millió forint értékű üzemi gépet és több mint tíz kilogramm arany ékszert és aranytömböt is sikerült lefoglalni. A nyomozás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt folyik. A hálózat irányítója akár 20 év börtönt is kaphat. Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2020. december 9., szerda

A költségvetést ért hatmilliárdos kár megtérítésére a NAV mintegy 4,5 milliárd forint és 4,5 millió euró értékben gyanús bankszámlákat zárolt, három lakást, további két, összesen 750 millió forintot érő luxuslakást, egy üzlethelyiséget és egy cementfeldolgozó üzemet vett zár alá. Az akcióban több mint 100 millió forint készpénzt, 131 millió forint értékű üzemi gépet és több mint tíz kilogramm arany ékszert és aranytömböt is sikerült lefoglalni. A nyomozás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt folyik. A hálózat irányítója akár 20 év börtönt is kaphat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

hirtv.hu

Rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg az Egyesült Államok Oroszországgal szemben

life.hu

A legtöbben figyelmen kívül hagyják azt a jelet, ami a párkapcsolat végét jelentheti

magyarnemzet.hu

Marco Rossi elárulta, miért hagyná el a magyar válogatottat

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 3.: a Szűznél valaki kezdeményez, a Skorpió jó hírt kaphat

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria