Létrehozva: 2020.12.16.

Maszkban indul az itthoni síszezon

Kötelező maszkviselés síelés közben, kézfertőtlenítés, távolságtartás, büféknél étel csak elvitelre. Többek között ilyen biztonsági intézkedésekkel készülnek a hazai sípályák a nyitásra. Több pálya munkatársa nyilatkozott a Ripostnak arról, hogy ők hogyan óvják a síelők egészségét.

Az eplényi Síaréna már most várja a sí szerelmeseit. A hozzájuk érkezők több, mint egy kilométer hosszúságú főpályát és két tanulópályát használhatnak. Ebele Bálint, az eplényi Síaréna ügyvezető igazgatója szerint a sípályák amúgy is szerencsés helyzetben vannak, hiszen a maszk és kesztyű egyébként is a síelés alaptartozéka.

Fotó: Síaréna Eplény

20 négyzetméter jut egy síelőre Eplényben

„Létesítményünk 23, 6 hektáron terül el. Ha csak egy sípályáról is beszélünk, az 2,2 hektárt jelent, így még telt ház esetén is 20 négyzetméter jut egy síelőre. Járványügyi szempontból ettől is biztonságos ez a sport, hiszen a síelők egymástól megfelelő távolságra tudnak sportolni” – mondta a Ripost-nak Ebele Bálint. A síelők védelmében a kölcsönzőkben és mosdóknál két méterenként a távolságtartást elősegítő jelzéseket festettek fel és a már meglévő kézfertőtlenítők mellé plusz darabokat tettek ki minden olyan helyre, ahol megfordulnak a síelők. Emellett a pálya teljes területén kötelező a maszk viselése. „Reggel 9 órakor nyitunk, de este 7 órakor zárunk, hogy mindenki hazaérhessen 8 órára – mondta az ügyvezető.

1,5 méterenként jeleket festenek fel

A visegrádi Nagyvillám Sípályán jelenleg még csak a síiskola két műanyag borítású tanpályáját használják. Ha az időjárás lehetővé teszi, azonnal kinyitnak, azonban arra ügyelnek, hogy a maximális csoport létszám 10 fő legyen csak.

Fotó: Nagyvillám Sípálya Visegrádi

„Több kézfertőtlenítőt helyezünk majd el a vendégeink számára és a büféknél csak elvitelre, az ablakon keresztül lesz kiszolgálás – számolt be a tervekről Gutbrod Rezső, síoktató, a Visegrádi Sípálya üzemeltetője. Mivel liftjeik egyszemélyesek, ott a síelők nem érintkeznek, viszont sorban állásnál, például a kölcsönzőkben, ahol ügyelni kell a távolságtartása, másfél méterenként jeleket festenek fel. „Jelenleg is zajlik az átalakítás az öltözőkben és melegedőkben, hogy ott is lehetővé tegyük a megfelelő távolságtartást a síelők számára. Korlátozni fogjuk a benntartózkodók számát is” – mondta Gutbrod Rezső.

Rövidebb lesz a nyitvatartás

A Magyar Sí Szövetség elnökségi tagja, Dr. Lovas András elmondta lapunknak, hogy mindig az adott társaság felelőssége a biztonsági intézkedések betartása. „Mivel a síelés egy kültéri sport, leginkább a felvonókkal kapcsolatban merülhetnének fel aggályok, ám ez inkább külföldön lehet jelentős probléma, mivel Magyarországon nincsenek több személyes kabinos felvonók, ahol egy légtérben többen tartózkodnak. Arra viszont figyelni kell, hogy a síelők sorban álláskor tartsák a másfél méteres távolságot” – mondta Lovas András, aki hozzátette, hogy idén rövidebb lesz a napi nyitvatartás a pályákon.

December végén nyit a Mátraszentistváni Sípark

Lapunk kereste Magyarország első számú hóágyúzott sípályáját is, a Mátraszentistváni Síparkot, de lapzártánkig nem sikerült őket elérni. A honlapukon található információk szerint jelenleg a Sípark teljes területe zárva van, a hódombok sportolásra alkalmatlanok és balesetveszélyesek. Még szánkózni is tilos. Az oldal tájékoztatója szerint a Sípark hóágyús csapata készül a téli szezonra, nyitásként december 30-át jelölték meg.

Ingyen síelhetnek az iskolások

November közepétől él az előregisztráció a Ski43 országos programjára, amely lehetőséget ad minden magyarországi általános iskolásnak, hogy megismerje a közkedvelt téli mozgásformákat. A program célja, hogy a téli, mozgásszegény időszakban egyedi élményt nyújtva vigye szabad levegőre a diákokat, akik hétfőtől–csütörtökig, előre egyeztetett időpontokban vehetnek részt sí- és snowboardoktatáson az ország legnagyobb és legfejlettebb síkomplexumában, Eplényben. A gyerekeknek ingyenes lesz a sípályahasználat, a felszerelés kölcsönzése és az oktatás, valamint az étkezés is.

 

origo.hu

Putyint alábecsülte a Nyugat, hónapokon belül kitörhet a világháború

ripost.hu

Ezzel a házi készítésű szerrel végleg búcsút inthetsz a meztelen csigáknak

borsonline.hu

3 csillagjegy, akinek még júniusban komoly összeg üti a markát

vg.hu

Választás 2024: újrázók és trónfosztók – ők lettek Budapest polgármesterei

ripost.hu

Jürgen Klopp aláírt; tíz játékost rögtön elküldtek

magyarnemzet.hu

Kövesse nálunk élőben a 2024-es választás eredményeit!

ripost.hu

Zokogva jelentette be kisfia halálát a szupermodell, mindenkit váratlanul ért a tragédia

ripost.hu

„Eladó a paripa!” – 90 millióért árulja a kocsiját T. Danny

ripost.hu

Medárd napja eldöntötte: Ezeken a településeken negyven napig esni fog az eső!

ripost.hu

Kiadták a másodfokú riasztást: brutális idő készül lecsapni az országra

ripost.hu

Soha többé nem süllyed le a meggy a piskótában, szuper ez a trükk

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Szavazott az ország, a tét: háború vagy béke!

INSIDER

Ma van az Egymillió Találkozás Napja - nagy a választások tétje

INSIDER

A szakember Vitézy Dávid megmentheti Budapestet a káosztól és a csődtől

INSIDER

A csődben lévő Budapest újra felszálló ágba kerülhet: Vitézy Dávid képes lehet együttműködni a kormánnyal

INSIDER

Erről miért nem beszél senki? 2 millió fölött: soha nem kapott még ennyi szavazatot EP-választáson a Fidesz

INSIDER

Berobbant az idei esküvőszezon: mutatjuk az árakat és azt is, hogyan tudtok spórolni!

INSIDER

Mutatjuk a listát, ezek az élelmiszerek lettek olcsóbbak a boltokban

INSIDER

Romantika a köbön: Ezekben a parkokban úgy érezheted magad, mint egy Bridgerton-szereplő