Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2020.12.09.

Saját biztonsági szabályok szerint karácsonyoznak idén az orvosok

A kormányzati intézkedések betartásán túl sok pár és család további szabályokat hoz annak érdekében, hogy biztonságosan ünnepeljen a második hullám idején. A Ripost-nak családorvos, víruskutató, klinikai szakpszichológus és szexológus mesél arról, hogy tervezi az idei karácsonyt.

Kettesben ünnepelnek

„Egyszerű lesz az idei karácsonyunk, én ugyanis olyan peches helyzetben vagyok, hogy saját családom nincs, ezért a feleségemmel kettesben fogjuk tölteni az ünnepet” – kezdte lapunknak dr. Rusvai Miklós egyetemi tanár, víruskutató.

Fotó: Dr. Rusvai Miklós

„Most másoktól elzárva töltjük az ünnepeket, van egy tanyánk, oda vonulunk ki. Kellemes környezetben, egy erdő közepén romantikusan, kettesben leszünk.”

Gyorstesztet végeznek

Makai Gábor klinikai szakpszichológus azt mondja, idén közös felelősségvállalás, és közös döntés kell, hogy legyen a karácsony. „Első körben úgy döntöttünk a családdal, hogy nem jövünk össze karácsonykor.

Fotó: TV2

Ám a bátyám és a családja, valamint én is átestem a koronavíruson, ami azt jelenti, talán pár hónapig mi védettek vagyunk. Mivel Anyukámban, aki elmúlt 65 éves és krónikus betegségei is vannak, van egy kis félelem, úgy döntöttünk, hogy a betegségen még nem átesett családtagok négy nappal karácsony előtt gyorstesztet csináltatnak. Majd a családi karácsonyig már nem kontaktálnánk” – mesélt terveikről Makai Gábor.

Kerülik a tömeget

Dr. Rusz Edit szexológus az ünnep minden napját megtervezte: „A szentestét kettesben töltöm a férjemmel, Rádóczy Gyarmathy Gábor festőművésszel.

Olvasói fotó

Bár a családban ő a művész, a fát együtt díszítjük aznap, ami csodaszép, akárcsak a karácsonyi díszben pompázó házunk és kertünk. Karácsony első napján jön majd a fiam és a menyem a két gyönyörű unokával, 26-án pedig a bátyámmal és feleségével ünnepelünk. Így sosem leszünk egyszerre túl sokan a házban.”

10 napos karanténnal készülnek

Bense Tamás, gyermekorvos és családja komolyan készül az idei ünnepre. „Nálunk lesz a karácsonyi összejövetel, 10-en üljük körül az ünnepi asztalt. Ott lesznek a nagyszülők, a gyerekeim, a menyem, a vejem, no meg a 9 és 12 éves unokám. A 94 éves dédi idén is megsüti a család karácsonyi sütijét” – árulja el a családorvos, aki szeretteivel komolyan veszi az óvintézkedéseket.

Fotó: Ripost

„Négy orvos van a családunkban, s az utolsó napokban leteszteltetjük magunkat. Sőt, az ünnep előtti 10 napban mindenki távmunkában dolgozik, autóval közlekedik. Mi pedig, házigazdaként két héttel az ünnepek előtt mindent beszerzünk, ami a sütéshez, főzéshez kell, csak a halat vesszük meg az utolsó előtti napon, házhoz szállítással” – árulta el a Ripost-nak Bense doktor. Hozzátette: „a hangsúly idén még inkább azon lesz, hogy kellemes lelkülettel, békésen és szeretetteljesen töltsük együtt a karácsonyt és félretesszük a feszültségeket.”

7 tanács a biztonságos karácsonyi összejövetelhez

Csak a szoros rokonsággal ünnepeljünk. Ha bármilyen tünetünk van, ne vegyünk részt az ünneplésben. Az ünnep előtti 10 napban minél kevesebb emberrel találkozzunk. Ne menjünk vásárolni a tömegbe, inkább rendeljünk házhoz szállítással. Legyünk előrelátóak, az ügyeinket december első két hetében intézzük el. A távoli utazásoknál kerüljük a tömegközlekedést. A 60 éven felüliek szállítását oldjuk meg autóval.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter még a vonaton is fél, testőrök védik a semmitől

origo.hu

Széphalmi Juliska alá került T. Danny

borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

origo.hu

Stana Alexandra megmutatta ritkán látott édesanyját

travelo.hu

Morcos, téli álmukból ébredő medvékkel küzdenek Japánban

ripost.hu

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

Tolvai Reni a végzet asszonyaként pózol: szexi bőrruhából villantotta meg kerek popsiját

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Több mint 10 fokot esik vissza a hőmérséklet: mutatjuk, hogy mire készülj!

INSIDER

Egymilliárd forint egy magyar kisfiú, Tomika élete

INSIDER

Top 5: Ekkor nézz az égre és minden vágyad teljesül

INSIDER

„Betörte a fejét és addig rugdosta, míg leszakadt a lépe, mégis visszament a bántalmazójához” - családja aggódik Andreáért