Létrehozva: 2020.12.21.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.

Felfüggeszti a kijárási tilalmat a kormány Szentestére, és az engedélyezett családi tíz fős rendezvényekbe nem kell beleszámolni a 14 év alatti gyerekeket. Erről ma döntött a kormány. Azt is ma jelentették be, hogy kedd éjféltől nem fogad Magyarország repülőgépeket az Egyesült Királyságból, ugyanis megjelent ott a koronavírus mutálódott változata. Az új vírustörzs nagyon gyorsan terjed és elsősorban fiatalokat fertőz meg.

Egy vadászpuskával lőtte le álmában édesanyját egy férfi a 17. kerületben, majd magával is végzett. A családtagok szerint azért történhetett a tragédia, mert a nyugdíjas férfi nagyon szerette 91 éves édesanyját és nem bírta elviselni a szenvedéseit. A hozzátartozók és a szomszédok is látták, hogy a férfi az elmúlt időszakban zárkózott lett, de nem gondolták, hogy ekkora a baj. Megrázó riport következik!

Soha nem szabadulhat a börtönből az a férfi, aki 2013. karácsonya előtt brutális kegyetlenséggel agyonvert egy idős asszonyt, majd megkötözte és magára hagyta. 34 ezer forintot kivett a nő pénztárcájából, majd elmenekült. A nő nem sokkal később meghalt. 2016-ban fogták el, DNS-e buktatta le. Első fokon 17 év börtönre ítélték, amit most életfogytiglanra súlyosbítottak.

Vasrúddal és gázsprayvel támadtak egy futóra a Hármashatár-hegyen. Kiss Miklós percekig dulakodott a férfival, mire sikerült elmenekülnie. A támadó minden indok nélkül akarta megverni őt. Sőt, a hármashatárhegyi rém még kétszer támadt meg sportolókat az erdőben. A pszichésen beteg férfi ellen hajtóvadászatot indítottak, elfogták és most vádat emeltek.

Elítélte a bíróság azt a férfit, aki május végén büntetőfékezett, majd le akarta szorítani a másik autóst az M0-s autóúton. A sofőr ámokfutását rögzítette a másik autó fedélzeti kamerája. Az erőszakos sofőr egy hamis rendőrigazolványt is elővett. A bíróság most több százezer forintra büntette az agresszív sofőrt és egy évre bevonták a jogosítványát.

Kevesebben vásárolnak a boltokban annak ellenére, hogy hatalmas akciók vannak több üzletben a Black Friday miatt. Sokan ugyanis inkább megrendelik az interneten a kívánt terméket, mert a koronavírus miatt nem mernek üzletbe menni. Éppen ezért több helyen meghosszabbították az akciót és nem csak egy napos, hanem akár egy hétig, sőt néhol egy hónapig is tarthat a kedvezmény. Azt mondják, így kerülik el azt, hogy tömeg legyen a boltokban.

Akár több ezer forintot is drágulhat idén az adventi koszorú. Egy virágkötő azt mondta, amit eddig 7-8 ezerért árult, már nem tudja 10 ezer forint alatt adni. Egyszerűen nem éri meg neki. A drágulás ellenére viszont már most nagyon sokan érdeklődnek és meg is veszik az adventre szánt asztali vagy fali díszeket. A legolcsóbbak két-háromezer forintba kerülnek, a legdrágábbakért pedig akár 30, 40 ezer forintot is elkérnek.

Megkezdték a karácsonyi bejglik próbasütéseit a cukrászdákban és a pékségekben. Jövő héttől már kapható lesz ugyanis az egyik kedvenc karácsonyi sütemény. A mákos és a diós még mindig a legnagyobb kedvenc, a legtöbb helyen ebben a két ízben készítik el. Idén viszont valamivel drágább lesz a diós, egy kártevő ugyanis sok helyen tönkretette a termést, így kevesebb van a dióból és drágább is.

Egy zárlatos jakuzzi miatt gyulladt ki egy garázs és a szomszédos ház is Vácon. Az épület tetejének egy része megégett és még egy ablak is kitört. Az óriási lángokat gyorsan sikerült megfékezni. A garázs tulajdonosai nem voltak otthon, a szomszédok hívták ki a tűzoltókat. A lángokat hatalmas robbanások kísérték.

Árokba hajtottak egy lopott busszal Kulcsnál, a járatot totálkárosra törték. A busszal a sofőr leparkolt, az indítókulcsot benne hagyta, az ajtókat kívülről bezárta. A tolvaj először a településen egy villanyoszlopnak ment, majd az árokba borult vele. A tettest elfogták, egy 19 éves helyi férfi lopta el a buszt.

Életveszélyesen biciklizett egy férfi a 8-as számú főúton hétfőn délután. Az esetről videó is készült, amit egy autó utasa készített. Az út mellett nem volt leállósáv, a biciklis sehova nem tudott lehúzódni, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia. Egy szakember szerint már egy kisebb ütközés is életveszélyes lett volna.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kilőttek az eladások, most érdemes új autót venni Magyarországon

origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a Nemzet Sportolója

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

vg.hu

Hiánycikk lett a súlycsökkentő, már korlátozzák a felírását

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Hányingerkeltő: A Nébih azonnal bezárta a II. kerületi éttermet, olyan meghökkentő állapotok uralkodtak – Videó

INSIDER

Trükköznek a magyar eperrel az árusok - Ne hagyd magad átverni!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre