Létrehozva: 2021.03.29.

Elképesztő videók: ilyen az élet hét gyerekkel a karanténban

Minden szülőnek nehéz a karanténban, a bezártságot nem könnyű elviselni. Pláné egy 7 gyerekes anyának vagy egy egyedülálló szülőnek.

A járványügyi helyzet miatt visszatért a digitális oktatás, ami egy gyerekkel sem könnyű, no de milyen lehet az élet hét gyerekkel a karanténban?! Az élet, a tanulás és a gyereknevelés nem könnyű a négy fal között, Ági, Judit és Éva ráadásul nevelőszülőként élik meg ezt a speciális helyzetet.

Ági tíz éve nevelőszülő, a férjével 7 gyereket nevelnek. Van köztük ADHD-s, figyelemzavaros, sajátos nevelési igényű. Épp a legkisebb örökbe adására készültek, amikor jött a karantén, és átmenetileg le kellett állítani az ismerkedést. Ági futással indítja a reggelt, majd egész nap tanul a gyerekekkel.

„5-kor kelek, az utcában lefutok 8-10 kört, azzal feltöltődöm. Négy gyerekkel tanulok egyedül, van olyan első osztályos, akinél a teljes olvasásnál tartunk, van egy második osztályos, akinek a szorzótábla okoz nehézséget. Egy gyerekkel 3-4 órát foglalkozok, így beosztogatni az időt nagyon nehéz” – meséli Ági.

Éva nevelőszülőként a férjével együtt szintén hét gyereket nevel. A legkisebb, egy koraszülött kisbaba épp a karantén alatt érkezett hozzájuk, most körülötte forog a világ.

„0-24-ben hét gyerek az nagyon sok. Éjszaka sírnak a picik, napközben a nagyok „anya, ez hol van, az hol van, gyere gyorsan, küldeni kell a tanító néninek az e-mailt... Nekem a karantén alatt az én-időm ,afélnapi szabadságom, ami volt az iskola és óvoda alatt, hogy csak babákkal voltam itthon, az megszűnt” – meséli Éva, aki ennek ellenére vidám és bizakodó, nem billentette ki a második éve tartó járvány.

Judit egyedülálló nevelőszülő, mellette gyógytornászként dolgozik, egy kisiskolást nevel. A kislány 9 éve, karácsonykor került hozzá. Anyukája nem tudott róla gondoskodni, de rendszeresen látogatja, szoros kapcsolatban vannak. A járvány miatt azonban találkozásra most nincs lehetőség.

„A lehető legrosszabb a kicsinek, hogy most nem találkozhat az anyukájával. Többször mondta, hogy ez így nem jó, nem igazságos. Most sűrűbben telefonálnak egymásnak, már nem csak a meghatározott időben hívjuk, hanem bármikor a nap során” – meséli Judit.

Az SOS Gyermekfalvak 400 gyereknek tud biztonságos otthont adni. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került nevelőszülőkhöz. „A nap 24 órájában, az év 365 napján, éveken keresztül a gyerekek mellett vagyunk. Mivel alapítványként adományokból tartjuk fenn nevelőszülői hálózatunkat, ezt csak támogatóink segítségével tudjuk biztosítani. Ezért is különösen fontos számunkra az 1 % időszak, ami az adózónak csupán 5 percébe kerül, de nekünk életeket jelent” – mondja Romet-Balla Ágnes, az alapítvány adománygyűjtési igazgatója.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Imádja fotózni gigamelleit A Nagy Ő szőke bombázója - szexi képek

origo.hu

Újabb drámai lépés a világháború felé - Ezt követeli Macron

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

origo.hu

Borzalmas gyerekbántalmazás Érden: fejbe dobott egy kisfiút a nevelő

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián

INSIDER

Egy gyönyörű, fiatal lányt keres a rendőrség: nem láttad véletlen Laurát?

INSIDER

Hányingerkeltő: A Nébih azonnal bezárta a II. kerületi éttermet, olyan meghökkentő állapotok uralkodtak – Videó

INSIDER

Trükköznek a magyar eperrel az árusok - Ne hagyd magad átverni!