Létrehozva: 2021.04.28.

Jön a Svenk: Közös tévéműsort indít a Nemzeti Filmintézet és a HírTV

Stratégiai együttműködés keretében közös tévéműsort és közösségi médiára szánt tartalmakat készít ezentúl a Nemzeti Filmintézet és a HírTV.

Szerző Ripost

Stratégiai együttműködés keretében közös tévéműsort és közösségi médiára szánt tartalmakat készít ezentúl a Nemzeti Filmintézet és a HírTV.

A közös kezdeményezés a magyar filmekről, a magyar filmipar szereplőiről, a moziba járást népszerűsítő tartalmakról és a hazánkban egyre nagyobb számban forgatott nemzetközi produkciókról szól. Az első adás május 1-én szombaton 22:30-kor debütál – jelentette be szerdán Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos Gajdics Ottóval a HírTV tartalmi igazgatójával együtt.

A hetente szombatonként képernyőre kerülő Svenk című műsor célja, hogy a nagyközönséggel megismertesse a magyar filmipar múltját, jelenét és jövőjét, emellett naprakészen beszámoljon minden olyan történésről, amely az egyre sikeresebb hazai filmgyártáshoz kapcsolódik.

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a Nemzeti Filmintézettel közösen egy ilyen izgalmas és informatív műsorral színesíthetjük a nézőinknek szánt tartalmainkat. Hisszük, hogy a magyar filmgyártás méltán tartozik a világ élvonalába. Évről-évre egyre nagyobb sikereket ér el és ezért itt volt az ideje egy olyan műsornak, amely hétről-hétre megmutatja ezt a nézőknek és beavatja őket ebbe az érdekes világba a kulisszák előtt és azon túl” – mondta el Gajdics Ottó a HírTV tartalmi igazgatója.

A Svenk műsorvezetői fiatal és elismert színészek lesznek, akik most debütálnak televíziós műsorvezetői szerepben. Barta Ágnes, a Nemzeti Színház tagjaként számos fontos szerepben csillogtatta már meg tehetségét. A képernyőn párja Előd Álmos lesz, aki a József Attila Színház egyik legfoglalkoztatottabb színésze. Álmos számtalan színházi szerepe mellett az évek során több tucat filmben és sorozatban szinkronizált, meghatározó orgánuma a magyar szinkron egyik markáns alakjává, hangjává tette. Mindkét műsorvezető rendelkezik tévés és filmes tapasztalattal a kamerák előtt, amely garantálja, hogy hitelesen és saját tapasztalataikon keresztül közvetítik majd a nézők számára az információkat.

„Filmrajongóként, rendezőként és kormánybiztosként egyaránt fontosnak tartom, hogy a nagyközönségnek minél több kapcsolódási pontot teremtsünk a magyar filmek izgalmas világához. Idén 120 éves a magyar film, hihetetlenül gazdag közös kultúrkincsünk. Nagy öröm, hogy a jubileum évében, újító kezdeményezéseink között elindíthatjuk a Svenk-et és a tévénézőkhöz közelebb hozhatjuk a hazai filmesek alkotásait” – nyilatkozta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Az együttműködés nemcsak a tévé képernyőkre korlátozódik, hanem a közösségi média egyéb területeire is kiterjed. A Svenk kiegészítéseként a Youtube-on rendszeresen fognak készülni a filmezés izgalmas világáról, magyar filmekről szóló és a moziba járást népszerűsítő videók. A Youtube-ra kerülő tartalmak főszereplője és készítője Török Ábel lesz, aki generációjának meghatározó influenszere és szintén rendelkezik filmkészítői múlttal.

A Svenk hetente szombatonként jelentkezik, az első adás május 1-én 22:30-tól látható a HírTV-n.

A műsorban az aktuálisan forgatott és bemutatásra kerülő magyar produkciók kulisszatitkai mellett a nézők bepillantást nyerhetnek a filmes szakmák rejtelmeibe. Emellett az alkotók lerántják a leplet korábbi nagysikerű produkciók, a legismertebb klasszikusok titkairól és elsőként számolnak be a jövő sikervárományos alkotásairól is.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres csaták vannak több fronton, a Krímet rakétákkal támadják

origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

borsonline.hu

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Trükköznek a magyar eperrel az árusok - Ne hagyd magad átverni!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre

INSIDER

Ebben nem lesz köszönet: majdnem az ország egészére riasztást adtak ki