Létrehozva: 2021.05.29.

Csövestanya lett a II. János Pál pápa tér, borzasztó állapotok a Nyóckerben

Bokorban alvó hajléktalanok, húgyszag, szemét – mindennapos látvány ez már a VIII. kerületi II. János Pál Pápa téren. Tehetetlenek a környéken élők.

Elképesztő állapotok uralkodnak a belváros szívében, csövestanya lett a közparkból. A helyiek megelégelték az áldatlan állapotokat.

Ha kimegyünk a II. János Pál pápa térre, bármerre is nézzünk, hajléktalant látunk. A tér minden sarkába, még a metrómegálló elé is beköltöztek. Ahogy jön a jó idő, egyre többen jelennek meg. Bekuckózták magukat a padok sarkába, a bokrok tövébe, otthonosan mozognak a környéken. Még kikerülni sem lehet őket.

„Nem mindig jövök át a téren, inkább átmegyek a másik oldalra, a járdára, és ott megyek tovább. Pedig szívesen sétálnék a parkban, de nem lehet ezekkel mit csinálni. Amikor jó idő van, ott fekszenek a sövény mellett” – mondta a tér közelében lakó nő a Ripost-nak. Elpanaszolta, hogy egyszer csúnyán rászólt egy hajléktalan. „Mit kujtorogsz itt, te vén k*rva?!” – rivallt rá a téren fetrengő egyik hajléktalan, nagyon megijesztve az idős nőt. Azóta figyel arra, hogy nagy ívben kikerülje őket, nehogy megint belekössenek.

„Szörnyű, nem is tudok erre más kifejezést, szörnyű” – méltatlankodott egy másik nő. „Ezt a gyönyörű parkot miért engedik tönkretenni?” – tette fel a kérdést jogosan. „Van hatóság, gondjukat viselnék egy otthonban, miért nincsenek ott? Ez a kormány gondoskodik, de a főpolgármesternek is kellene csinálnia valamit. Ha mást nem, utasítani” – magyarázza. „Tarlós megoldotta, hogy nem lehetett a téren lenni. Az a helyes. A Karácsony polgármesternek is ez lenne a dolga. Legalább utasításba adhatná, hogy tegyenek rendet” – méltatlankodott a padon alvóra mutogatva.

Sokan mondják, nem csak az a probléma, hogy belakták a teret, de piálnak is, részegen pedig hangosan kiabálnak, csövestanya az egész tér. Egy másik környékbeli szerint a közterületesek és a rendőrök is tehetetlenek. Elmesélte, hogy szemtanúja volt egy jelenetnek, amikor igazoltatás után a bokorban végezte a dolgát a hajléktalan, hiába szólt rá a rendőr.

A helyiek egyetértenek abban, hogy a régi vezetés jobban figyelt a hajléktalanokra, többet ellenőriztek a közteresek. Szívesen kiülnének ők is a térre, beszélgetnének a padokon ülve, de sajnos nem tudják használni a lakóhelyük közelében lévő szép teret. Nem csak a látvány lehangoló, de biztonságban sem érzik magukat.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere választási programjában szerepelt a hajléktalankérdés megoldása, de megválasztása óta mindössze egy ezzel kapcsolatos intézkedéséről tudunk: hajléktalanszállót akart nyitni a városháza műemléknek nyilvánított épületében, amit a műemlékvédelmi hatóság nem engedélyezett. Az egész országban tilos az utcán lakni 2018. október 15-e óta, a kormány megteremtette a jogi feltételeit annak, hogy a hajléktalanokat megfelelő gondoskodás mellett az utcáról ellátó központokba lehessen terelni. Elegendő éjszakai szálláshely és nappali melegedő van – tisztálkodási és étkezési lehetőséggel.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a NATO-főtitkár drámai fenyegetése: még egy lépéssel közelebb a világháború

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

mindmegette.hu

6 gyorsan összedobható sütemény, ha nem szeretnél a majálison feleslegesen pénzt költeni

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal