Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor - Videó

INSIDER
Létrehozva: 2021.07.23.

Pókemberként akcióztak az alpinista betörők Zuglóban – ez lett a vesztük

Alpinista technikával ereszkedtek le a tetőről a betörők, hogy bejussanak egy 10. emeleti lakásba a XIV. kerületi Csáktornya parkban. A leginkább filmekben látott módszer nem új, időről időre feltűnik a kriminalisztikában.

A zuglói betörők éjszaka jutottak be a házba, majd először a tetőre vezető ajtót törték fel, utána a tetőről alpinista kötelet engedtek le a lent várakozó társaikhoz, hogy azok felmászhassanak. Az akciót szerencsére időben észrevették a lakók és értesítették a rendőrséget.

A bűnözőknek azonban még a zsaruk kiérkezése előtt sikerült elmenekülniük a helyszínről. Jelenleg az épület liftjében egy figyelemfelhívó közlemény tanúskodik a veszélyről.

A házban élők a történtek után az új zárak mellett biztonsági láncot is szereltek a tetőre vezető ajtóra. Az Intéző Bizottság pedig fontolóra veszi egy földszinti kamerarendszer kiépítését – tudta meg a Metropol.

Egy kiskutya buktatta le a bűnbandát

„Éjjel fél 1-kor riadtunk fel, mert a yorki kiskutyánk ugatott rendületlenül” – mondta el a napilap munkatársának a második emeleten lakó Jutka, akinek a lánya tett bejelentést a rendőrségen.

„Beszélgetésre, farecsegésre és valamilyen karcolódó fém hangjára lettünk figyelmesek. Amikor kinéztünk az ablakon, láttuk, hogy egy kötél van leengedve a tetőről, feltehetően a rajta lévő karabiner adta a fémes zörejt. Tudtuk, hogy a tetőkijáró le van zárva, ezért azonnal gyanús lett a dolog. A lányom kiszólt a két embernek, hogy mégis mit csinálnak itt, amire az egyik azt válaszolta, alpinista gyakornokok. Ezek után a lányom azonnal értesítette a rendőrséget, de ezalatt a betörők elszaladtak.”

„Szerencsére nem jutottak be sehová, mert észrevettük őket” – folytatta lapunknak István, Jutka férje. A homlokfal részén most is ott van a kötél és a karabiner nyoma.

Tehát legalább egy embernek a tetőn kellett lennie, hogy a lent lévő másik kettőnek leeressze a kötelet. Ha a kis yorki nem kezd ugatni, hogy jelezze a veszélyt, akkor lehet, benyomták volna az ablakot, és a fene tudja mi történik.

Egy profinak meg sem kottyan egy ilyen akció

Az elmúlt tíz évben több alkalommal is visszaköszönt a nagyvárosi tolvajpraktika, az úgynevezett alpinista betörés. A Metropol megkérdezett a témáról egy alpinista oktatót is, aki kérdésünkre elárulta, egy rutinos mászónak gyerekjáték egy ilyen akció.

„Egy gyakorlott alpinista számára teljesen veszélytelen mutatvány” – árulta el a szakember. „Egy tízemeletes házba pedig bejutni gyerekjáték. Helyszíne válogatja, hogyan oldják meg a biztosítást a tetőn, de 10 perc alatt össze lehet állítani fent a felszerelést. Ilyen eszközöket az ember akár a boltban is megvásárolhatja...” Az oktató hozzátette: a leggyorsabb képzésükön négy nap alatt akár egy amatőr is elsajátíthatja az ehhez szükséges tudást.

Az alpinista páros és a szórakozott betörő

2018-ban Terézvárosban a tetőablakon át leereszkedve rabolt ki egy lakást egy páros. Rövid időn belül kattant a csuklójukon a bilincs, ugyanis az általuk elrejtett lopott ékszereket és egy mobiltelefont megtalálták a szomszédos tetőn végzett felújítási munkák helyszínén. Igazi pancser volt az a betörő, aki idén februárban próbálkozott meg az erkélyre leereszkedős módszerrel. B. László módszere az volt, hogy többször is becsöngetett egy lakásba, majd miután megbizonyosodott róla, hogy nincsenek otthon a lakók, leereszkedett a lakás erkélyére. Egy alkalommal azonban rajtavesztett. Sikeresen leereszkedett egy 3. emeleti ablakból, majd bejutott az üresen álló lakásba. Ezután lecsavarozta a bejárati ajtót, és egy tévével a hóna alatt távozott. Izgalmában azonban ott felejtette a táskáját az összes személyes iratával. Néhány óra múlva már nála csöngettek – természetesen a hatóság emberei.

A legendás Szigony utcai Pókember

Éppen tíz éve egy 22 éves fiatalember, G. Csaba tartotta rettegésben a VIII. kerületi panelházakban élőket. A férfi példátlanul ügyes volt, szinte pókként mászott fel a panelházak oldalán, majd az erkélyeken keresztül hatolt be. Végül 2011 októberében „munkahelyi baleset” okozta a vesztét: a Szigony utcai betörés közben lezuhant a hetedik emeletről, és szörnyet halt. A hírek szerint akár 12 betörés is szerepelhetett a bűnlajstromán.

origo.hu

Katonák ezrei és tankok százai lepték el Moszkvát - döbbenetes videó

origo.hu

Újra együtt Stana Alexandra és egykori párja

borsonline.hu

Őrjöngenek a szülők: felháborító, amit az óvónő művelt beteg gyerekükkel

vg.hu

A Molnak sikerülhetett, amire még a világ legnagyobb olajcégei sem voltak képesek

ripost.hu

"Pusztító magyarok" - Szoboszlaitól és a magyar válogatottól meglepetést várnak az Eb-n

mandiner.hu

Nagy Ervinnek egy óra is elég volt Magyar Péterből – fontos döntést hozott

origo.hu

Újabb hír érkezett a rákos beteg Katalin hercegnéről

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 10.: izgalmas találkozása lesz a Halaknak, a Skorpió nyerhet valamit

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

A Házasság első látásra szereplője hű társra lelt

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.feol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kenyeret és sót csipegetett a kínai elnök Budapesten, de miért?

INSIDER

Töltött káposztával vártuk a kínai elnököt Budapesten, ez volt a menü Orbán Viktor díszvacsoráján

INSIDER

Magyar Péter nőellenes kirohanásai egyre durvábbak, mutatjuk az eddigi listát

INSIDER

„Gyurcsány-árnyékkormány” vezeti ma Budapestet: Gyurcsány emberei herdálták el a budapestiek pénzét

INSIDER

Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor - Videó

INSIDER

Magyar Péter csúnyán felsült, a követői fogják a fejüket

INSIDER

Cukorbetegként is élhetnek teljes életet a gyerekek - ebben segít az Egy Csepp Figyelem Alapítvány

INSIDER

Döbbenetes szám, ennyi embert érint a demencia Magyarországon