Létrehozva: 2021.07.22.

Két hónapja fut a pénze után a görögországi szállással átvert magyar házaspár

Nem értek véget a görögországi nyaraláson pórul járt magyar házaspár megpróbáltatásai. Bár visszakapták a nem létező szállásukért befizetett pénzüket, az őket ért kárt egyelőre nem hajlandó megtéríteni a booking.com internetes oldal.

Szilvia és András még júniusban utazott el a görögországi Artemidára, ahol kiderült, a booking.com-on lefoglalt apartmanjuk nem létezik. Mint azt a Ripost megírta, fárasztó keresgélés után találtak ugyan másik szállást, ám az jóval drágább volt az eredetinél, az egyéb extra kiadásaikról nem is beszélve. Ráadásul hiába reklamálnak a szállásfoglaló portálnál, a pár két hónapja fut a pénze után.

Szilvia és András itt még boldogan várja a görög nyaralást. Az átvert pár már nem mosolyog, sőt két hónapja fut a pénze után (Ripost olvasói fotó)

Hetek óta nem reagálnak a reklamációra

Még az első görög éjszaka során e-mailben panaszt tett a pár a booking.com felé, ám miután kint tartózkodásuk során nem érkezett válasz a cégtől, újra jelentkeztek.

Ezt az egyetlen apartmant találta a házaspár, amit ki tudott venni a nyaralásuk hátralevő részére, de jóval többe került, mint az eredetileg kifizetett szállásuk (Ripost olvasói fotó)

„Miután hazaérkeztünk a nyaralásból, első dolgunk volt, hogy újabb panaszt tegyünk a booking.com-nál. Többször próbáltuk telefonon elérni őket, e-mail-t is küldtünk, de nem reagáltak a panaszunkra. Hetek múlva sikerült csak elérni az egyik ügyintézőjüket. Ő azt mondta, annyira kevesen vannak, hogy még az e-mail-ünkig sem jutottak el. Az volt az első kérdése, miért nem írtunk nekik rögtön email-t, még aznap este, amikor kiderült, hogy nem létezik a lefoglalt szállás? Miközben mi hívtuk őket, de nem vette fel senki a telefont és az e-mail-ünkre sem reagáltak. Elmondása szerint az ilyen esetekben csekély az esély rá, hogy a károsult visszakapja a pénzét, hiszen a szállástulajdonosok szándékosan nem jelentik le, ha már nem elérhető az apartmanjuk, mivel így megkapják a foglalás árát. Mi viszont ebbe nem nyugodtunk bele. Arra kértük, kérjék el a partnerüktől, azaz az apartman tulajdonosától a bejelentkező lapot. Azon ugyanis kötelező feltüntetni mindenkinek az adatát. Ha az én adataimat rá is tudták írni a bejelentkező lapra a foglalásról leolvasva, a férjemét nem tudhatták” – magyarázta Szilvia.

Nem fizették ki a többletkiadásaikat

Ezek után a booking.com bekérte a házaspár plusz kiadásairól szóló számláit, amit a pár el is küldött nekik. Ez alapján végül visszautalták nekik az eredeti szállásuk árát, ami 450 euró volt és felajánlottak további 70 eurót a kellemetlenségeikért.

„Mi ezt nem fogadtuk el. Ennél ugyanis jóval nagyobb többletkiadásunk volt. Csak a hotelszoba ára, ahol kényszerűségből az első éjszakát kellett eltöltenünk, 120 euró volt. Utána ugyan találtunk ennél olcsóbb szállást, de az is többe került, mint az eredetileg kinézett apartman. Így a kettő közötti különbözetet is ki kellene fizetniük. Ott van még a taxiköltségünk, kilométereket tettünk meg feleslegesen egy nem létező szállást keresve. Nem beszélve a stresszről és idegeskedésről, amit akkor és azóta is el kell viselnünk a booking.com miatt. Egyébként a booking.com oldalán a szóban forgó apartman még két nappal a panaszlevelünk után is foglalható volt. Az alatt az idő alatt más is lefoglalhatta azt az apartmant és hozzánk hasonlóan pórul járhatott” – véli Szilvia.

A pár az internetes szállásfoglaló portál 70 eurós kártérítési ajánlata óta több alkalommal is hívta a céget, sikertelenül, ráadásul az e-mail-jeikre sem válaszoltak. Szilviáék most azt fontolgatják, hogy feljelentést tesznek a cég ellen.

Nem ez az első panasz a booking.com-mal szemben

Korábban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2,5 milliárd forintos bírságot szabott ki a booking.com üzemeltetőjére és eltiltotta a holland vállalatot az agresszív, sürgető értékesítési módszereinek folytatásától. „A versenyhatóság döntése értelmében a booking.com B.V. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a fogyasztókkal szemben azzal, hogy többek között megtévesztően hirdette egyes szálláshelyeit ingyenes lemondási lehetőséggel, valamint agresszív, pszichés nyomással késztett mihamarabbi foglalásra” – adta hírül tavaly áprilisban a Gazdasági Versenyhivatal.

Idén pedig a Holland Adatvédelmi Hatóság, az AP rótt ki 475 ezer eurós (170 millió forint) bírságot a szállásfoglaló oldalra, mivel az előírt 72 órán túl jelentett be egy adatvédelmi incidenst.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Toborzóközpont nyílt a kárpátaljai Munkácson - erőszakos sorozástól rettegnek

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

mandiner.hu

Micsoda egy nyomorult, leépült, ostoba barom ez az ember

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

astronet.hu

Májusi pénzhoroszkóp 2024.: bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián