Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2021.07.05.

Megszűnik a Klauzál téri vásárcsarnok, nem hiszed el, hogy mi lesz belőle

A hetedik kerületben nagy a felháborodás, amiért július 2-án az erzsébetvárosi képviselőtestület egy tisztességtelen paktummal átverte a lakosságot.

Az Instant-Fogas hátterű vállalkozók rendelkezésére bocsátotta az erzsébetvárosi önkormányzat a Klauzál csarnok területét 15 évre.

Eldőlt: Gastro Market néven üzemeltetik 2037-ig a csarnokot. A határozat lehetővé teszi az Andrássy52 Bar Kft. és Poontonka Group számára azt is, hogy átalakításokat hajtson végre az épületen. A galérián éttermek, gasztronómiai helységek, a földszinten pedig kulturális rendezvények kapnak helyet. A környékbeliek attól tartanak, hogy az Instant és a Fogas bemelegítő helye lesz az egykor szebb napokat ért piac. A Klauzál téri vásárcsarnok egyike a monarchia korában épült nagy budapesti vásárcsarnokoknak.

Fotó: wikipedia – 12akd

Külön érdekessége, hogy a zsidónegyedbeli elhelyezkedése miatt sokáig csak itt lehetett kóser élelmiszert vásárolni. A 20. század második felében leromlott, 2015-ben felújították. A 130 éves épületre 2 milliárd forintot költöttek. Vattamány Zsolt, Erzsébetváros korábbi fideszes polgármestere akkor elmondta, a fő cél az, hogy megőrizzék az eredeti funkciót, a piacot. A helyiek szeretik ezt a piacot, szeretnek itt vásárolni. A változásról megkérdeztük a környékbelieket, akiket megdöbbentett a hír, hogy szeretett piacukból bulinegyedet akarnak csinálni.

Leonardo, egy közeli olasz bisztró tulaja: „Nekünk baj lesz. Én nem tudtam erről, nekem ez egy nagy meglepetés! Szoktunk ott vásárolni, ez tényleg egy nagy meglepetés. Reméljük, a lakókat nem fogja zavarni, nem is tudok erre mit mondani. Nagyon sajnálom, szeretem ezt a csarnokot.”

László: „Sajnálom, mert viszonylag közel van a munkahelyemhez, ide szoktam jönni ebédszünetben apróságokat vásárolni ebédre. Friss a dolog? Hát pár éve volt felújítva, négy vagy öt éve az egész csarnok, de passz. Nem tudni, mi van háttérben... Lehet, kevés az árus, de én itt szoktam vásárolni.”

Ilona: „Milyen csarnokot?! 1955 nyarán jöttem fel, még lovaskocsik jártak az utcán, azóta szeretünk itt vásárolni. Még kint voltak az árusok, hát itt már ne bulizzanak, menjenek át a térre bulizni! Itt nincsenek kaják, piák, hozzanak maguknak és menjenek a térre bulizni! De ezt már ne vegyék el tőlünk, mi szeretjük ezt a piacot!”

Juli: „Hát hogy bulicsarnokot akarnak-e, azt nem tudom, de vannak azért ráutaló jelek. Szerintem nem igazán fér össze a buli a vásárlással, lévén, hogy ide kisgyerekek és idősek is járnak. Én nem örülök neki. Nyitás óta ide járok, egy Gozsdu udvar alkalmas a szórakozásra, de ez nem ilyen jellegű hely.”

Zsuzsa: „Én nem örülök neki, hogy bulicsarnokot akarnak csinálni, mert ez nagyon jó bevásárlóközpont! Én is ide szoktam járni, nagyon jó piac. Hát annyi bulihely van már, annyi bulinegyed a közelben, én nem szeretném, ha a csarnokból is ez lenne!”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gólrekordot döntött a Fradi, kiütéssel nyert az NB I-ben

origo.hu

Széphalmi Juliska alá került T. Danny

life.hu

Visszatér Londonba Harry herceg: nyomós oka van a látogatásnak

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Megérkezett a „szakértő”!

metropol.hu

Eddig tart a nyárias meleg, az egész országot elmossa az eső

hirtv.hu

Paláver: Nadrágszíjas plakátokkal fogadták Debrecenben Magyar Pétert + videó

origo.hu

Stana Alexandra megmutatta ritkán látott édesanyját

astronet.hu

Májusi pénzhoroszkóp 2024.: bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Egymilliárd forint egy magyar kisfiú, Tomika élete

INSIDER

Top 5: Ekkor nézz az égre és minden vágyad teljesül

INSIDER

„Betörte a fejét és addig rugdosta, míg leszakadt a lépe, mégis visszament a bántalmazójához” - családja aggódik Andreáért

INSIDER

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?