Létrehozva: 2021.09.11.

Novák Katalin: Magyarország a család védőbástyája – fotók

Magyarország a család védőbástyája Európa- és világszerte – hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) keretében a Margitszigeten rendezett családi nap zárásaként.

Novák Katalin a család megtartó erejét hangsúlyozva azt mondta: a család a kezdet és a vég, „ahova születünk, és ahonnan szeretnénk eltávozni ebből a földi világból”.

„Mi magyarok (.) pedig a család védőbástyája vagyunk Európa-szerte és mondhatom azt, világszerte” – hangoztatta miniszter.

MTI/Máthé Zoltán

Hozzátette: a mostani rendezvény „élő cáfolata annak, hogy a hagyományos családoknak már nincs létjogosultsága”. Novák Katalin hitet tett amellett, nemcsak a magyar kormánynak kellene dolgoznia a családokért nap, mint nap, hanem minden döntéshozónak ezt kellene tennie.

Fotó: Nagy Zoltán

„Számunkra az őseink, a szüleink és a nagyszüleink jelentik a múltat és a gyermekeink, unkáink a jelentik jövőt; ők adnak értelmet (.) az életünknek” – fogalmazott.

Fotó: Nagy Zoltán

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal összefüggésben úgy fogalmazott: „itt vagyunk, hogy köszönetet mondjunk azért, hogy együtt lehetünk, hogy lehetnek gyermekeink, szüleink és lehet olyan szerető család, amely körülvesz bennünket”.

Fotó: Nagy Zoltán

Novák Katalin ezen a ponton köszönetet mondott saját szüleiért, férjéért, gyermekeikért, és azért, hogy – mint mondta – a családok érdekében végezheti szolgálatát. „Ezt fogjuk tenni a jövőben is, ha lesz rá lehetőségünk, akkor jövő áprilist követően is” – utalt a 2022-es országgyűlési választásokra Novák Katalin.

Novák Katalin hitet tett amellett is, hogy nemcsak a magyar kormánynak kellene dolgoznia a családokért nap mint nap, hanem minden döntéshozónak ezt kellene tennie. „Számunkra az őseink, a szüleink és a nagyszüleink jelentik a múltat, és a gyermekeink, unokáink jelentik a jövőt; ők adnak értelmet (...) az életünknek” – fogalmazott.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal összefüggésben úgy fogalmazott: „itt vagyunk, hogy köszönetet mondjunk azért, hogy együtt lehetünk, hogy lehetnek gyermekeink, szüleink, és lehet olyan szerető család, amely körülvesz bennünket”. Novák Katalin ezen a ponton köszönetet mondott saját szüleiért, férjéért, gyermekeikért, és azért, hogy – mint mondta – a családok érdekében végezheti szolgálatát.

Ezt fogjuk tenni a jövőben is, ha lesz rá lehetőségünk, akkor jövő áprilist követően is – utalt a 2022-es országgyűlési választásokra Novák Katalin.

A szervezők MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a családi napon két színpadon beszélgetésekkel, zenével, ismert előadókkal várták a családokat. A nagyszínpadon fellépett mások mellett Szalóki Ági népzenész, a Debreceni Hajdú néptáncegyüttes, a Kaláka együttes és Berecz András mesemondó, a Misztrál együttes és az Eucharist zenekar. Hetven sátorban kézműves foglalkozásokkal, lelki beszélgetésekkel, gyónási lehetőséggel, a gyerekeket kincskereséssel, falmászással, sportolási lehetőséggel várták a résztvevőket a szerzetesrendek és közösségek.

A családi nap több ezer résztvevője 15 óra után kezdett átvonulni a Margitszigetről a Kossuth térre, ahol 17.00-tól ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. A szentmise előtt beszédet mond I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka.

Fotó: Nagy Zoltán

A szervezők tájékoztatása szerint a családi napon két színpadon beszélgetésekkel, zenével, ismert előadókkal várták a családokat.

Fotó: Nagy Zoltán

A nagyszínpadon fellépett mások mellett Szalóki Ági népzenész, a Debreceni Hajdú néptáncegyüttes, a Kaláka együttes és Berecz András mesemondó, a Misztrál együttes és az Eucharist zenekar.

Fotó: Nagy Zoltán

Hetven sátorban kézműves foglalkozásokkal, lelki beszélgetésekkel, gyónási lehetőséggel, a gyerekeket kincskereséssel, falmászással, sportolási lehetőséggel várták a résztvevőket a szerzetesrendek és közösségek.

A családi nap több ezer résztvevője 15 óra után kezdett átvonulni a Margitszigetről a Kossuth térre, ahol 17 ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. A szentmise előtt beszédet mond I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

origo.hu

Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

magyarnemzet.hu

Újabb részletek derültek ki a bőnyi iskolában történt késelésről

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

hirtv.hu

A magyar sajtófőnök cáfolta a szövetségi kapitányról szóló sajtóhíreket

origo.hu

Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

"Nem adjuk fel!" - A Ripost olvasói segítettek a gyógyíthatatlan betegségekkel küzdő Karolának

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt