Létrehozva: 2021.09.22.

Orbán Viktor: Kétszázezer forintra emeljük a minimálbért!

Magyarország miniszterelnöke egy újabb fontos bejelentést tett közösségi oldalán.

A nemzeti konzultációt kitöltők 94 százaléka egyetért a minimálbér összegének emelésével, ezért a kormány támogatja, hogy jövőre 200 ezer forint legyen a minimálbér Magyarországon.

Gulyás Gergely korábban ezzel kapcsolatban elárulta, valószínűleg a garantált minimálbér is növekedni fog hasonló mértékben.

Orbán Viktor pedig szerda reggel osztotta meg közösségi oldalán, hogy jövőre kétszázezer forintra fogják emelni a minimálbér összegét.

„2022. január elsejétől Magyarországon a minimálbér magasabb lesz, mint a Gyurcsány-kormány idején az átlagbér volt” – írta a miniszterelnök bejegyzésében.

A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban. Kifejtette, ennek része, hogy a gyermekvállalás egy család számára anyagilag is előny legyen, illetve, hogy a családokat saját tulajdonú lakáshoz segítse. A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. Emellett a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket – hangoztatta a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta, az államnak segítenie kell a családalapítást, a családok boldogulását.

A Budapesti Demográfiai Csúcs nem csak egy konferencia. A demográfiai kérdések nehézségét nem csak a felismerések bonyolultsága adja. Legalább ilyen nehéz a felismerések politikai intézkedésekbe való átültetése - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Kiemelte, miniszterelnöksége alatt is ez volt a legnagyobb kihívás. Adrej Babis és Janez Jansa kollégámmal együtt akarjuk rábeszélni az uniós politikusokat arra, hogy ne támogassák a migrációt, ne támogassák az egyneműek családalapítását.

Orbán Viktor: Kiállunk Szerbia mellett

Együtt kell meggyőznünk az uniós politikusokat, hogy többé ne használják a Balkánt ütközőzónának saját kényelmük miatt. Szerbia és térsége nélkül az unió nem lehet teljes. Szerbia integrációját Magyarország támogatni fogja. A nyugati civilizáció nem képes reprodukálni magát. Sokan nem tudják eldönteni, hogy ez jó vagy rossz. Vannak, akik érzékelik a demográfiai problémát, de ezt a migrációval akarják megoldani. Ezek a gondolatok nem veszik figyelembe a demográfiai probléma kulturális vetületét – hangsúlyozta a kormányfő. Hozzátette: nálunk a migráció identitáskérdés. Lehet, hogy a kieső munkaerő Európán kívül helyettesíthető, de Európában közös kultúra, hagyományok nélkül nem lehetséges az együttműködés, az együttélés.

Nem kérünk a woke-vírusból

Úgy látjuk, nyugaton már az óvodákban félre akarják nevelni a gyereket. Ez része az új marxista mozgalomnak. Mi Közép-Európában ismerjük ezt, mi be vagyunk oltva a „woke-vírus ellen„, közel negyven évig ebben éltünk – fogalmazott. A népességfogyás egyetlen megoldása, ha az állam segíti a családokat a családalapításban. Öt pillérre építette fel a 2010 óta kormányzó magyar kabinet a családpolitikát:
  1. a gyerek gazdasági előnyt is jelentsen,
  2. a családok saját otthonba élhessenek,
  3. a családpolitikát az édesanyákra kell építeni,
  4. az országot családbaráttá kell tenni,
  5. jogi alapon is támogatni kell a családokat és a kedvezményeiket.
A magyar családpolitika legfőbb vállalása, hogy gazdasági előnnyé tesszük a gyerekeket. Azt akarjuk, hogy a nők választhassanak, hogy dolgoznak vagy sem, de ne legyen egzisztenciális nyomás az, hogy dolgozik vagy sem. A GDP 5 százalékát családi kedvezményekre fordítjuk. Ezek fontos lépések, de nem elegendőek - jelentette ki, hozzátéve, hogy 41 százalékkal csökkent 2010 óta a terhességek megszakítása.

Még nem értük el a célt

Ezek nagy lépések, de még nem mindig az, ahová el akarunk jutni. Nehezíti a dolgunkat a nyugati politika is, mivel ránk akarják erőltetni a genderideológiát. Orbán szerint az ország védekezik a nyugati baloldallal szemben. A magyar családokat első szinten az alaptörvény védi – mondta a magyar kormányfő. Orbán ezt követően szó szerint idézett az alaptörvényből.
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a védvonalak megerősítése érdekében nemzeti konzultációkat és népszavazásokat tartottunk. Nyugat-Európában és Brüsszelben soha senki nem kérdezte meg az embereket az LMBTQ-propagandáról és a migrációról. A kormányfő közölte, gyermeket vállalni öröm, de nem úgy öröm, mint elmenni a vidámparkba. A gyermekvállalás sokszor nehézséggel jár, de ez segít minket. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a legfontosabb, ha az életünket folytatásra érdemesnek találjuk és ez csak a gyermekek révén lehet elérni. A miniszterelnök szólt arról, hogy Ferenc pápa bátorította a családvédelmi kérdésekben. Itt állunk és másként nem tehetünk, tudjuk mi a dolgunk - zárta Orbán Viktor.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Minden száj tátva marad a Real-sztár őrjítően szexi, új barátnőjének fehérneműs képeitől - galéria

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 2.: a Bikát a megérzései vezetik, a Vízöntő maradjon kívül a vitákon

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal