Létrehozva: 2021.10.03.

Hollik: több mint egymillióan aláírták a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót

Sokan nem akarják, hogy Gyurcsány Ferenc visszatérjen a hatalomba, ezt mutatja a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petícióhoz csatlakozó több mint egymillió magyar ember is – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, melyben az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi (LIBE) bizottságának Magyarországra küldött tényfeltáró delegációjáról is beszélt.

Hollik István az előválasztásról úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc mivel régóta nem tud már országgyűlési választásokat nyerni, ezért szervezett magának egy „kis házibajnokságot”. A számok mind azt mutatják, hogy Gyurcsány Ferenc újra leuralta a baloldalt és tanulságosnak nevezte azt, hogy a Momentum utolsó helyezésével a baloldal megújítására tett kísérlet is megbukott.

Közölte: mindenki számára nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője és az is, hogy az előválasztásnak innentől már nincs tétje. Csak az a kérdés, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferenc felesége vagy Karácsony Gergely főpolgármester lesz, aki már több mint 17 éve dolgozik neki – mondta.

A 2022-es országgyűlési választás tétje azonban annál nagyobb lesz: bő fél év múlva két politika, a 2010 óta folytatott országépítés és Gyurcsány Ferenc politikája között kell választani – hangsúlyozta Hollik István.

A Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petícióval szeretnének minden olyan embert elérni, aki egyetért abban, hogy nem szabad visszatérni a múlt politikájához. Elmondta: mindenkihez bekopogtatnak és nemsokára elindul az online kitöltési lehetőség is.

Kiemelte, míg a Fidesz-KDNP kormány adót csökkent a vállalkozásoknak, a baloldal emelte azokat. A baloldal elvette a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, ezzel szemben a jobboldali kormány jövőre visszaadja a gyermeket nevelő szülőknek az általuk befizetett adót. A baloldal egyhavi nyugdíjat is elvett az idősektől és megemelték a rezsit, ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány visszaadja a nyugdíjasoknak a 13. havi nyugdíjat és olcsón tartja a rezsit. Ezzel az időseknek járó biztonságot garantálják – emelte ki.

Hollik István arra is kitért: Brüsszel nem fogja kifizetni a magyar vállalkozásoknak az európai színvonalú bért. Azt a magyar gazdaság tudja kitermelni és ezt csak munkaalapú társadalom építésével lehet megtenni akkor, ha egyre többen dolgoznak, van gazdasági növekedés, fogyasztás és ezáltal a vállalkozások tudnak fejleszteni, kapacitásokat bővíteni, új munkahelyeket létrehozni és radikálisan, dinamikusan béreket emelni – mondta.

Hollik István szerint az is világos, hogy Gyurcsány Ferencék Európai Egyesült Államokat akarnak, ezzel megszüntetve Magyarország szuverenitását. Emlékeztetett: 2010-ben Magyarország bár jogilag független volt, de ki volt szolgáltatva, mert az államadósság, az energiaszektor, a bankszektor nagy része külföldi kézben volt. Vissza kellett szereznünk a szabadságunkat és a kiküzdött szabadsággal Magyarország „képes jól élni” – tette hozzá.

„Nekünk az EU csak egy eszköz ahhoz, hogy a saját nemzeti céljainkat el tudjuk érni” – fogalmazott Hollik István, hozzátéve: ehhez erős Európára, nemzetek Európájára van szükség, nem pedig egy újabb birodalomra. Gyurcsány Ferencék viszont a „kritikátlan igazodás” és a „merjünk kicsik lenni politikája alapján” megint be akarnak hódolni, most éppen Brüsszelnek. De láttuk, hogy ez a politika 2010 előtt kudarchoz vezetett – jelentette ki.

A műsorban Hollik István kitért arra is: a LIBE-delegáció összetételét tekintve könnyű arra a megállapodásra jutni, hogy „a tények és a valóság nem zavarja meg a tisztánlátásukat”. Megjegyezte: a delegáció tagja volt egy LMBTQ-aktivista mellett csupa olyan liberális politikus, akik folyamatosan támadják Magyarországot. Rámutatott arra: az eljárási szabályok szerint egy ilyen delegációnak az érintett tagállam európai parlamenti képviselője nem lehet a tagja, Donáth Anna liberális baloldali képviselőnek mégis megengedték ezt. Először a saját maguk által állított szabályokat kellene betartani és utána lehet elkezdeni vizsgálgatni más országok berendezkedését és jogállami helyzetét – vélekedett Hollik István. Arról is beszélt: Deutsch Tamás meghívta a delegációt a CÖF kamionjához, amely a 2006-os október 23-i eseményeket mutatta be, mert ha volt Magyarországon jogsérelem, amikor durván sérült a jogállam, az 2006. október 23-án volt. Érdekes módon a bizottság erre a kiállításra nem volt kíváncsi – tette hozzá.

Az emberek emlékezetében a szemkilövetés, a jogtiprás és az államigazgatási és gazdasági összeomlás Gyurcsány Ferenc személyében összekapcsolódott, és éppen ezért sikeres a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony petíció! – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője az Origónak. Ifj. Lomnici Zoltán beszélt arról is, hogy az embereket igenis érdekli, hogy mi történt 2006 őszén Magyarországon, és az is, hogy milyen tetteket hajtott végre a rendszerváltás utáni legkorruptabb kormány, a Gyurcsány-kabinet.

A szemkilövetés, a jogtiprás és a gazdasági összeomlás Gyurcsánnyal egyenlő

Vannak olyan politikai események, sorsfordító cselekmények, amelyek alapvetően változtatják meg a közélet menetét. Ilyen volt 2006 ősze is, ráadásul nagyon sok hasonlóság volt felfedezhető az akkori történések és az 50 évvel korábbi magyar forradalom és szabadságharc között is - minderről ifj. Lomnici Zoltán beszélt az Origónak. A Századvég jogi szakértője szerint három főbb hasonlóság figyelhető meg: pártállami utasításra békés civilekre támadtak, külső segítséggel szabtak gátat a tiltakozásoknak, valamint hogy a baloldal 1956 és 2006 után sem tudta folytatni a korábbi politikáját. A szakértő szerint az emberek emlékezetében a szemkilövetés, a jogtiprás és az államigazgatási és gazdasági összeomlás Gyurcsány Ferenc személyében összekapcsolódott. Ráadásul mióta tudjuk, hogy Karácsony Gergely a Gyurcsány-kormány tanácsadója volt, így az ő személye is kapcsolódik az előbb említett összeomláshoz. Ifj. Lomnici szerint éppen ezért a mostani Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíció egy jól érzékelhető, korábbi tapasztalatokra építő kezdeményezés, és ennek is köszönheti a sikerét. Bebizonyosodott, hogy az embereket igenis érdekli, hogy mi történt 2006 őszén Magyarországon, és az is, hogy milyen tetteket hajtott végre a rendszerváltás utáni legkorruptabb kormány. A petíció sikere azt is cáfolja, hogy az emberek megbocsátottak volna Gyurcsánynak, nincs bocsánat, nincs pardon, és nincs feloldozás a bűnök alól.

Gyurcsány visszatérésre készül

A 2010-es bukását követően Gyurcsány Ferenc lett az egész baloldal vezetője, és most a visszatérésre készül. Teljesen maga alá gyűrte a baloldali pártokat, amelyek a Gyurcsány-show előválasztási komédiájával szeretnék rehabilitálni azt az embert, aki 2010 előtt a totális csőd szélére kormányozta Magyarországot. Gyurcsány Ferenc gátlástalanul félrevezette a magyar embereket, megszorító intézkedéseivel emberek millióit tette tönkre. A 2010 előtti baloldali kormányok politikájának következtében Magyarország a rendszerváltás óta nem látott mélypontra jutott: a magyar családok eladósodtak, a gazdaság a csőd szélére került, és az utcai tiltakozások állandósultak. A 2022-es országgyűlési választásoknak soha nem látott tétje van, hiszen a 2010-ben felálló jobboldali kormány előbb talpra, majd fejlődési pályára állította a magyar gazdaságot. A folyamatos adócsökkentésre és a családbarát politikára épülő kormányzásnak köszönhetően egyre jobb helyzetben vannak a magyar családok. Gyurcsány Ferenc ezt szeretné tönkretenni. Nemcsak az összeomlást hozó, megszorításokra épülő baloldali politikát és a rendőrterrort hozná vissza, hanem a bukott baloldal embereit is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Csodagyőzelmével a feljutás szélén a magyar jégkorong-válogatott

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

mandiner.hu

Micsoda egy nyomorult, leépült, ostoba barom ez az ember

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián