Létrehozva: 2021.11.26.

Házasságtörés? Etikai eljárás indulhat a pártelnök ellen a Jobbikban. Hat gyerek sorsa a tét

A Jobbik újpesti alapszervezete vizsgálatot kezdeményezett Jakab Péter ellen. Az eljárást elindító dokumentum szerint a pártban már egy éve tudnak róla, hogy a pártelnök és kabinetfőnöke élettársi kapcsolatot tartanak fenn. Egy olyan lakásban, amit a gyanú szerint a párt bérel nekik. Különösen súlyosnak tartják, hogy többgyerekes, látszólag házasságban élő személyekről van szó.

Miután a Bors a hét elején megírta, hogy a Jobbik elnöke hosszú hónapok óta eltitkolt élettársi viszonyban él Budapesten kabinetfőnökével, amivel nemcsak a családját, a feleségét, de a pártját is kínos helyzetbe hozta, a Jobbik újpesti szervezete vizsgálatot kezdeményezett a pártelnök ellen.

A Bors megszerezte az etikai eljárást kezdeményező iratot, amit Szabó Balázs és Veres András, a Jobbik újpesti alapszervezetének tagjai írtak alá.

Az etikai eljárást kezdeményező beadványból megdöbbentő dolgok derülnek ki A pártban már hosszú hónapok óta tudtak arról, hogy a pártelnök és kabinetfőnöke között nem csupán munkakapcsolat áll fenn, és hogy egy lakásban élnek Budapesten.

„A párttagság és az alapszervezetek körében hónapok óta, ha nem egy éve terjed az a szóbeszéd, hogy Jakab Péter és Molnár Enikő között a szoros munkakapcsolat mellett szexuális kapcsolat és élettársi viszony áll fenn.”

„Problémás és jobbikoshoz méltatlan magatartás az, hogy Molnár Enikő tagtársunk szeretői viszonyt alakít ki a párt elnökével annak érdekében, hogy párton belüli befolyását, előrejutását és egyre nagyobb informális hatalmát biztosítsa.”

„Megítélésünk szerint a Jobbik elnöke azzal, hogy – legalábis a gyanú szerint – szeretői viszonyt alakított ki beosztottjával oly mértékben felelőtlen magatartást követett el, mely nagy mértékben veszélybe sodorta a párt hitelességét és jövőbeni eredményeit. Ezért szükségesnek tartjuk, hogy az ügy Etikai és Fegyelmi Bizottsága előtt kerüljön kivizsgálásra, ahol tisztázódhatna a kettőjük közti kapcsolat mivolta és jellege.”

A párt vezetői tudni akarják, hogy

- magánügy vagy a közösséget és választókat érintő politikai ügy-e az, hogy a párt elnöke házasságon kívüli kapcsolatot tart fenn?

- a Jakab Péter és Molnár Enikő közötti szeretői/élettársi kapcsolat veszélyezteti-e a párt integritását, hitelességét, jövőbeni sikereit?

- kettőjük kapcsolata alkalmas-e a Jobbikba vetett bizalom megingatására (legyen az a tagság vagy a választópolgárok bizalma)?

- ki a tulajdonosa és ki bérli az ügyben felmerült Csóka utcai lakást, és kitől, milyen jogcímen, mióta, mennyiért bérlik azt, miért költi a Jobbik pártalaptványa a párt és a közösség pénzét a pártelnök szeretőjének lakására?

- Jakab Péteren és Molnár Enikőn kívül név szerint kik és milyen célra használták az ingatlant az elmúlt hónapokban?

- mi Molnár Enikő lakcímkártyája szerint a bejelentett állandó lakcíme és tartózkodási helye?

- miért tölti rendszeresen éjszakáit Jakab Pter Molnár Enikő „munkalakásán” akkor, amikor a szóban forgó Csóka utcai lakástól néhán perc távolságra, a Fraknó utcában van saját, bérelt lakása?

A beadvány készítői politikai veszélyt látnak abban, hogy erre a rengeteg kérdést felvető ügyre az országgyűlési választások előtt nem sokkal derült fény.

Az etikai eljárás kezdeményezői különösen súlyosnak tartják etikai szempontból hogy Jakab Péter és eltitkolt élettársa is három-három gyermek apja illetve anyja, s hogy a közvéleményt megtévesztve létszólag mindketten családban élnek.

A vádak bebizonyosodása esetén az eljárás kezdeményezői Jakab Péter esetében elnöki jogainak korlátozását, élettársa, a párt kabinetfőnöke esetében pedig szigorú megrovást tartanak indokoltnak.

Az etikai eljárást megindító beadvány teljes terjedelmében itt olvasható:

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas csapás érte a Real Madrid világsztárját

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Kulcsár Edina: "Nem örülnék, ha a lányom ennyire kitenné magát a kirakatba"

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

magyarnemzet.hu

Jó hír a válságba zuhant magyar válogatottnak a bohócos nap végén

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!

INSIDER

„Meg kellett szülnöm a halott fiamat” – Halálos kórral küzd Dia, a négygyermekes anyuka