Létrehozva: 2021.12.21.

Hoppá, elnökökkel együtt kapott életműdíjat a magyar önkéntes

Ismert színész vállalta a zsűri elnöki tisztét.

Különleges gála keretében adták át a Civilút Alapítvány Odaadó díjait: idén hárman Életmű, öten pedig Közösségi kategóriában vehették át az elismerést. A díjjal azokat a civil szektorban tevékenykedő kiválóságokat ismerték el, akik különös odaadással dolgoznak a fogyatékossággal élőkért, az idősekért és a családokért; tevékenységükkel maradandó értéket teremtenek, közösségszervező vagy szakmai munkájuk példaként állítható a társadalom elé.

Fotó: Civilút

Életmű kategóriában Alpári Lászlónét, a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete (ÖNÉ) önkéntesét, Horváthné Pálfi Juditot, a Mozgásjavító Diák Sport Egyesület elnökét és Jakabné Jakab Katalint, a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnökét díjazták.

Közösségi kategóriában Erdélyi Klára, az ÖNÉ önkéntese, Gáti Pál, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány önkéntese, Székelyné Burja Ilona, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének gazdasági vezetője, főtitkára, a Szervátültetettek Országos Szabadidő Sport, Turisztikai és Környezetvédelmi Egyesületének alapítója és elnöke, Székely Kamilla, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete pécsi szervezetének alapítója és Vizdár-Lőczi Gizella, az Esőmanók Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület tagja vehette át a Civilút Alapítvány elismerését.

Civilút Díjátadó Gála
Fotó: Civilút

„Az Odaadó díj azoknak a nap mint nap elkötelezetten, hittel és jószándékkal tevékenykedő embereknek az elismerése, akik az időseket, a fogyatékossággal élőket és a családokat, az egyszülős és nagycsaládokat segítik fáradhatatlanul. Munkájuk nélkülözhetetlen és felbecsülhetetlen értéket teremt kisebb és nagyobb közösségeinkben. Olyan tisztaszívű, igaz emberek emelkednek a díj által példaként elénk, akik valóban az elsők között az elsők, a legkiválóbbak között a legkiválóbbak” – mondta köszöntőjében Zsigó Róbert, családokért felelős miniszterhelyettes, a díjátadó fővédnöke.

Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora arra hívta fel a figyelmet, hogy a díjazottak azzal érdemelték ki a közösség elismerését, hogy minden akarat feletti akarattal, a kötelesség elijeszthetetlenül kitartó teljesítésével dolgoznak nap mint nap, hogy másokat segítsenek. Mint mondta: aki odaadó, az nem pusztán szívvel-lélekkel, lelkesen, önfeláldozással dolgozik, fáradozik.

„Bátorság és erő is kell ahhoz, hogy valaki lendítőerőt nyerjen a legnagyobb akadályokból is; hogy a lehetőséget lássa meg, hogy segíthet másoknak a tudásával, a tapasztalatával, az elkötelezettségével.”

Civil szervezetek terjesztették fel a jelölteket a díjra

Az Odaadó díjra az Alapítvánnyal együttműködő civil szervezetek tehettek jelölést, a beérkezett pályázatok közöl a Civilút Alapítvány által felkért zsűri választotta ki a díjazottakat. A zsűri tagja volt Dr. Jászberényi József gerontológiai kutató, főiskolai tanár, az Odaadó Program támogató szakértője, dr. Szabó Zoltán, a Civilút Alapítvány kurátora, Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke és Varga Katalin Eszter parakajakos, paralimpikon. Civilút díjátadó gála
Fotó: Civilút A zsűri elnöke Trokán Péter Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, az volt, aki az átadón köszöntötte a díjazottakat. Úgy fogalmazott, az Odaadó díj egyik legszebb üzenete, hogy megláthatjuk általa a jót és a jókat. A mindennapok hőseit, akik meggyőződésből segítik sorstársaikat. A díjak átadása után Agárdi Szilvia látássérült énekesnő koncertje köszöntötte a résztvevőket, a rendezvény házigazdája Szabó László volt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mindenki ezen a lengyel falun ámul - képek

origo.hu

Már az Egyesült Államok sem tagad, itt a háborús beismerés

borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

hirtv.hu

Áll a bál a Nike olimpiára szánt női sportdresszeinek túlszexualizáltsága miatt + videó

ripost.hu

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

vg.hu

Soron kívüli üzemanyagár-csökkenésről döntöttek Magyarországon – hétfőtől megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

origo.hu

Hatalmasat csalódott: megrázó élményeiről mesélt a TV2 sztárja

mindmegette.hu

Az itthon kapható legolcsóbb lisztet, tejet és párizsit vizsgálták, problémát találtak

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Sokarcú lesz a tavasz folytatása: köd, zápor, napsütés, és erős szél is lehet

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki