Létrehozva: 2022.01.07.

Ilyen fantasztikus programok várnak január végétől a Magyar Zene Házában

Tavaly év végén elkészült a Magyar Zene Háza látványos épülete, mely 2022 január utolsó hétvégéjén izgalmas kiállítással és zenei programokkal nyitja meg kapuit a közönség előtt.

Tavaly év végén elkészült a Magyar Zene Háza látványos épülete, amely január utolsó hétvégéjén izgalmas kiállítással és zenei programokkal nyitja meg kapuit a közönség előtt.

A világhírű japán építész, Sou Fujimoto által tervezett, többszörösen díjnyertes épület üvegfalú koncerttermét – az intézmény koncepciójához híven – a legkülönbözőbb zenei stílusok képviselői fogják birtokba venni, különleges produkciókkal és együttműködésekkel.

A Magyar Zene Háza debütáló, fél évet átölelő kínálatán keresztül a látogatók egy valódi zenei utazásban vehetnek részt, a klasszikus zenétől a tradicionális és globális zenéken, a jazzen át a pop- és az elektronikus zenéig –, vagy akár a csángó népdaloktól a dekonstruált klubzenéig. Hazai és nemzetközi téren egyaránt mindenki találhat programot kedvenc műfajában, vagy felfedezhet magának újakat a változatos repertoárban.

A Magyar Zene Háza programjaira mától jegyek is vásárolhatóak az intézmény honlapján.

A Magyar Zene Háza építéséről készült látványos videó:

A Magyar Zene Háza egyik legfontosabb missziója, hogy minél több látogató számára közelebb hozza a zene világát úgy, hogy a területet ismerők mellett a szélesebb, zenére nyitott közönségnek is szóló helyet hozzon létre. Egy olyan intézmény született, amely segíti a tehetségek bemutatkozását, és egyaránt támogatja a hazai és nemzetközi zenei együttműködéseket.

A Magyar Zene Háza debütáló programkínálata ennek szellemiségében igen széles zenei spektrumot képvisel a klasszikus zenétől a tradicionális és globális zenéken, és a jazz zenén át a popzenéig, az elektronikus zenéig – hazai és nemzetközi téren egyaránt. Az összeállítása során cél volt az egyes műfajokon belül is megmutatni a legkülönbözőbb színtereket, legismertebb előadok mellett azokat is, amelyeknek nem jut annyi a reflektorfényből.

A programok jelentős része a kreatív, egyéni megoldásokra fókuszál. Szorgalmazzák az együttműködéseket, a kapcsolódási pontok keresését, az újító megoldásokat – kurátori programokkal, vidéki városok bemutatásával, koncertekhez kapcsolódó szabadegyetemekkel, műhelymunkával, mesterkurzusokkal, egyedi, a Zene Házára szabott eseményekkel.

Az intézmény január 23-tól látogatható a nagyközönség számára, ahol napközben a Zeneakadémia ifjú növendékei töltik meg zenével a koncerttermet és a kisebb előadótermet, egészen január 27-ig.

Az ezt követő nyitóhétvége három napja alatt az érdeklődők egyből ízelítőt kapnak az intézmény sokszínű megközelítéséből: január 28-án pénteken a Magyarországon és külföldön egyaránt méltán elismert Szent Efrém Férfikar és a moszkvai Doros Ensemble közös koncerttel nyitja meg a Magyar Zene Házát. Az esemény egyben az Orientale Lumen 2022-es (immár tizenegyedik) sorozatának nyitóhangversenye is lesz, és a keleti keresztény egyházzene világába kalauzolja a résztvevőket.

Január 29-én szombaton délelőtt a Veronaki zenekar várja a kisgyerekes családokat, délután a TanBorEn Trió mutatja be ütőhangszeres műsorát, este pedig a nemrég új lemezzel jelentkező budapesti Deep Glaze zenekar koncertje várja az érdeklődőket.

A nyitóhétvégét január 30-án a Klézsei Ünnepen moldvai csángó furulya dallamok zárják, Hodorog András és tanítványai előadásában. A Magyar Zene Háza nyitó hétvégéjének eseményeire, illetve az első féléves programjaira 2022. január 7-től vásárolhatóak jegyek az intézmény honlapján.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai hírt kapott Marco Rossi, súlyosan megsérült a magyar válogatott focista

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

magyarnemzet.hu

Letaglózó hír az Eb előtt, Marco Rossi fontos játékosát műteni kell

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

mandiner.hu

Orbán Viktor: Még elkerülhető a legrosszabb!

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 3.: a Szűznél valaki kezdeményez, a Skorpió jó hírt kaphat

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Kiss Ambrus kiemelt kormányzati pozíciókban asszisztálta végig a 2010 előtti baloldali kormányzást

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria