Létrehozva: 2022.01.07.

Mártha Imre-botrány: a közműholding mögé bújik a cégvezér

A milliárdos Mártha Imre arra használja a közműcéget, hogy mögé bújjon. A dolgozók szerint követnie kellene Pálfalvi Milánt, aki lemondott.

„Van, amihez közvetetten sem adom a nevem, ezért demonstratív céllal lemondtam” – mondta év végén Pálfalvi Milán, aki felügyelőbizottsági tagként, hét évig töltött be közalapítványi tisztséget.

„Engem nem érdekel senkinek a nyaralása, vagyona, ellenben az rendkívül bosszantó, ahogyan Mártha Imre a közműcéget személyes szócsőként és védőbástyaként használja, tisztsége és a szervezet mögé bújva, mintha az az ő politikai hitbizománya lenne, őt szolgálná és nem fordítva” – indokolt Pálfalvi, aki lemondásával demonstrálni szerette volna, hogy nagy baj van a holding háza táján.

Mártha erről is hallgatott, annyi volt érzékelhető, hogy Pálfalvi hivatalos Facebook-oldala megszűnt, szinte azonnal a nyilatkozata után. Érdekes…

Elismerik, hogy magánügyben írnak...

Mártha sorozatos közleményt jelentetett meg személyes magyarázkodásával a cég oldalán, amióta decemberben kirobbant a botrány. A személyes közleményeket rendszerint azzal kezdi, hogy elismeri: magánéleti posztot közöl a cég hivatalos oldalán ...„Egyes médiumok újra, ismétlődő tartalmú cikkeket jelentettek meg Mártha Imre, a BKM – Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának magánéletéről, karrierútjáról...” - írják.

Az FKF- és FŐTÁV-oldalon is Mártha magánügyeiben posztolgatnak

Nem csak a Budapesti Közművek Zrt., oldalát használja erre, ahol december vége óta eddig 6 közlemény jelent meg a magánügyeiről, hanem még az FKF és a FŐTÁV Facebook-oldalát is elöntötték a Mártha Imre-ügyekben magyarázkodó és fenyegetőző közlemények, így a cégvezér magánjellegű magyarázkodása között elsikkadnak az igazi, fontos közügyek...

Megint a Metropolnak panaszkodnak a dolgozók – de Karácsony Gergely hallgat

Miután megírtuk, hogy több száz embert bocsátott el „fű alatt” a budapesti közműholding, sok panaszkodó dolgozó fordult hozzánk. Most ugyanez a helyzet: a közműcég dolgozóit nagyon bosszantja, ami náluk folyik, és amit a luxuséletet élő vezérük megenged magának, ezért nálunk „jelentgetik fel” vezérüket, újabb és újabb bizonyítékokat szolgáltatva Mártha Imre gazdagodására és munkaidőben folytatott hivalkodó viselkedésére…

Csak a „Gyurcsány-fiókának” csúfolt Mártha Imrét futtató főpolgármester hallgat: nem reagál semmit a Mártha-botrányra. Úgy látszik, Karácsony Gergelyt nem zavarja, mi folyik a közműcégnél...

A Budapesti Közművek Zrt. szerint a Bentley nem is olyan nagy ügy...

A budapesti közművek hivatalos Facebook-oldalán például arról is hosszan magyaráznak, hogy nem is nagy dolog, hogy a cégvezér esténként a szolgálati Škodájából átül egy Bentley luxusautóba. „...a 2008-as gyártási évjáratú autót Mártha Imre 2017-ben, használtan vásárolta. Így az jelenleg több, mint 13 éves” -írják Budapest közműcégének hivatalos oldalán… A Metropol kérdése: ilyen magyarázkodásra való egy közműcég? A Bentley-ről egyébként feldühödött munkatársaktól érkezett néhány fotó a Metropol szerkesztőségébe.

Míg Budapesten leszerelték a kukákat, Mártha „home office”-ból posztolgat jachtokról és medencepartról

A Metropolt megkereső alkalmazottak szerint Mártha jellemzően alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnik, elutazik, akár hetekre. Erre így reagált a közműcég a holding Facebook-oldalán: „Mártha Imre, a több vezetői megbízásából kifolyólag, az elmúlt két évben összesen 3 különböző fővárosi hivatali helyszínen végzett irodai tevékenységet. Így az egyes munkahelyeken eltöltött idő értelmezhetetlen...”

A Metropol kérdése: vajon melyik fővárosi „hivatali helyszínhez” tartozik a medenceparti napozás? A közműcég többi irodistája is így napozgat-e munkaidőben?

A budapesti közműcég a melósokat provokáló Mártha Imre -féle „home office” feliratokról is kínosan magyarázkodik, a járványra fogva a provokatív feliratokat: „minden érintett dolgozó a lehetőségekhez mérten korlátozta a hivatali jelenlétet, és ezzel a személyes kontaktusok számát” - írják. Vajon a közműcégek dolgozói is spanyol luxusjachtozáson vesznek-e részt hiányos öltözetű nőkkel, amikor elmennek céges „home office”-ra? – kérdezzük mi...

Mártha Imre luxusnyaralása, a kezén milliós óra…

Honnan az amerikai milliárdosokat megszégyenítő vagyon?

A BKM „hivatalos”posztjaiként közzétett mosakodásból eddig nem derült fény a legalább 50 milliárdos titkos vagyon eredetére. A Metropolhoz eljuttatott és ellenőrzött dokumentumok szerint Mártha Imre egy amerikai milliárdosokat is zavarba hozó ingatlanbirodalmat is „összehozott”. A Metropolhoz eljuttatott legfrissebb dokumentumok szerint mindaz, amit korábban láthattunk Mártha vagyonából, beleértve a 2 milliárdot érő Prisztás-villát is, csupán a „jéghegy csúcsa”. Az övé például egy balatoni kikötő és van hatalmas luxusvillája a Balatonon is. Kiderült: a fővárosi közmácégek csúcsvezére sokmilliárdos ingatlanvagyont rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe, melynek neve LÁZÁR HOUSES. A vélhetően családi díszletcég tulajdonában legalább 30 drága ingatlan van.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van most a közönségkedvenc házaspárral

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

vg.hu

Mélyponton a Mercedes, innen már csak felfelé indulhat a menet

life.hu

"Azt hittem, meg fogunk halni" - rémisztő halálközeli élményéről vallott Salma Hayek

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal