Létrehozva: 2022.02.10.

Magyar siker a pálinkakészítés Oscar-versenyén

Rekordszámú nevezéssel és az Árpád Pálinka győzelemével ért véget a Kárpát-medence legnagyobb párlatversenye. A „pálinkakészítés Oscar-díjaként” emlegetett megmérettetésen a békéscsabai pálinkafőző manufaktúra „A legjobb kereskedelmi főzde” cím mellé „A verseny legjobb pálinkája” nagydíjat is megszerezte érlelt szilvapálinkájával.

Szerző Ripost

A XII. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyre 2177 minta érkezett Magyarországon kívül Romániából és Szlovákiából, ezzel a Kárpát-medence legnagyobb tételszámmal rendelkező versenyévé nőtte ki magát. Az eredményhirdetést egy nagyszabású gála részeként január utolsó hétvégéjén tartották meg Debrecenben. A nevezett pálinkák és párlatok 265 nevezőtől, 163 településről származnak. A háromnapos zsűrizés során a 31 fős nemzetközi bíráló csapat közül minden versenymintát minimum 6 szakember értékelt, titkos szavazatok alapján.

Fotó: Árpád Pálinka

4 év kihagyás után arattak sikert 

 

A verseny győztese az Árpád Pálinka lett, amely a „Legjobb Kereskedelmi Főzde”, továbbá a „Legjobb Kereskedelmi Pálinka” díját nyerte el, de emellett 10 Champion-díjat és 13 aranyérmet is begyűjtött. Az 50 éves múltra visszatekintő családi manufaktúra 4 év kimaradás után mérettette meg magát ismét.

Amikor 2018-ban a manufaktúránk – ugyanezen a versenyen – megnyerte a „Legjobb Kereskedelmi Főzde díját” búcsút intettünk egy időre a versenyzésnek. Úgy éreztük bizonyítottunk magunknak és fogyasztóinknak, hogy számunkra legfontosabb a minőség, hiszen akkor már minden fontos elismerést elnyertünk – voltunk háromszor „Magyarország Legeredményesebb Kereskedelmi Főzdéje”, a Piros Vilmos pálinkánk volt „Magyarország Legjobb Pálinkája”, és megnyertük az „Év Párlata” díjat a Lepotica szilvánkkal a Destillata Nemzetközi versenyen – egy kicsit a termékfejlesztésre akartunk jobban koncentrálni, alkotni valami újat, valami nagyon jót. Négy év elteltével viszont újra engedtünk a kihívásnak és kíváncsiságunknak, és elindultunk ezen a versenyen

– mondja Nagy Árpád, főzőmester, a Kisrét Manufaktúra tulajdonosa.

Szakmaiság és bírálat

 

A versenyen Magyarország legjobb kereskedelmi főzdéi indultak és a legelismertebb hazai és nemzetközi főzdék szakemberei zsűriztek. A szakmaiságot az újonnan megalkotott 100 pontos bírálati rendszer is garantálta, amely komoly feltételeket támasztott a készítőkkel szemben. Az Árpád Pálinka 25 tétellel nevezett. 

Óriási szakmai elismerést jelent számunkra, hogy a verseny legkiválóbb aranyérmes pálinkái közül a 31 tagú zsűri szavazata alapján 10 kategóriában nyertünk Champion-díjat. Fontos azt is kiemelnünk, hogy ez a 10 kategória nagyon változatos és 10 különböző gyümölcsöt rejt magában, vagyis nem egy gyümölcs vagy törkölypálinka köré összpontosul, hanem bizonyítja azt, hogy mennyi fajta pálinkánk képvisel prémium minőséget. Nyugodtan mondhatom azt, hogy ezt a versenyt ilyen eredményekkel még senki nem nyerte meg

– büszkélkedett Nagy Árpád, aki utólag megtudta a versenyigazgatóságtól, hogy a „Legjobb Kereskedelmi Pálinka” címet a érlelt szilvájuk nyerte el, de azt a zsűri a végső döntésnél másik saját pálinkájukkal, a Piros Vilmossal szemben sorolta az első helyre.

Mandarin és kávé is a palettán

 

Nagy Árpád 25 éve foglalkozik pálinkakészítéssel, a szülői örökséget viszi tovább. Horváth György főzőmesterrel dolgoznak együtt, de a siker mögött igazi csapatmunka áll. Közel 35 féle gyümölcsből készítenek pálinkát vagy párlatot, és az innovációs újdonságoktól sem idegenkednek.

Nagyon sokszínű a palettánk, ezt a Champion-díjak is mutatják. Van közte birs, vilmoskörte, meggy, kajszi, szőlő, de még mandarin és kávé is. Igyekszünk minden évben valami ujjat fejleszteni és meglepni fogyasztóinkat. A tavalyi évben a kávé, a mandarin és a gyömbér párlat volt a különlegességünk, de jelenleg is mandarint főzünk, amiből – remélhetőleg – még finomabb párlatot tudunk készíteni.

Fantasztikus díjak

- QUINTESSENCE – 2022 legjobb kereskedelmi főzdéje, a verseny győztese: Kisrét Manufaktúra Kft. - Árpád Pálinka

- QUINTESSENCE – 2022 legjobb pálinkája: érlelt szilvapálinka (Kisrét Manufaktúra Kft. - Árpád Pálinka)

- 10 CHAMPION díj – A fajtaazonos aranyérmes pálinkák közül a legjobb pálinkák: 

Legjobb Birs: Prémium Bársony Birs, Legjobb Cseresznye: Silver Feketecseresznye, Legjobb Meggy: Prémium Cigánymeggy, Legjobb Kajszibarack: Silver Kajszibarack, Legjobb Vilmoskörte: Prémium Piros Vilmos, Legjobb Egyéb Párlat: Prémium Gyömbér Párlat, Legjobb Egyéb Egzotikus gyümölcs: Prémium Mandarin Párlat, Legjobb Fekete Berkenye: Prémium Feketeberkenye, Legjobb Fahordóban Érlelt Pálinka: Prémium Érlelt Szilva.

- 13 Aranyérem

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bundesliga: szinte biztosan kizárják a BL-győztes csapatot

origo.hu

Döbbenetes fordulat: az Egyesült Államok bevonulhat Ukrajnába

borsonline.hu

Erre nem számítottunk! Egymásra talált a Házasság első látásra két szereplője

mandiner.hu

Baljós üzenet érkezett Kijevbe: Ukrajna hitelezői a pénzüket akarják

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

Paláver – Rost Andrea egyelőre megúszta: Magyar Péter arra utasította a világhírű énekest, hogy tempósabban énekeljen + videó

origo.hu

Mégis egy pár lehet a Házasság első látásra két sztárja - kép

mindmegette.hu

Azonnali termékvisszahívás: két kedvenc termék is érintett

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.baon.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

„Bele sem merek gondolni, hogy már napok óta követhetett” – gimnazista lányt zaklattak Kamaraerdőn

INSIDER

Szijjártó Péter: az utolsó órában vagyunk, hogy kikerüljünk a háborús őrületből

INSIDER

Lehűlés, zápor, zivatar: az egész országra figyelmeztetést adtak ki

INSIDER

Retteg egész Szeged: ismét fosófantom csapott le a városra