Létrehozva: 2022.05.31.

Áll a bál Zuglóban: Egymásnak ment a polgármester és alpolgármester

Eltérnek az elképzelések arról, hogy mennyit keressen a Városgazdálkodási Zrt. élén majd az új vezérigazgató, akit a nemrég kirúgott Baracskai Gábor helyére keresnek. Havi bruttó 700 ezer forintos különbségen megy a vita.

Zuglóban rendkívüli testületi ülésen kerül terítékre újra a Városgazdálkodási Közszolgálati Zrt. leendő vezérigazgatójának bérezése. A posztra azért keresnek új embert, mert pár héttel ezelőtt Horváth Csaba polgármester a korábbi vezérigazgató menesztéséről döntött, a zuglói képviselők többsége pedig megszavazta azt. A kirúgás hátterében leszámolás állhat, a volt vezér, Baracskai Gábor ugyanis leginkább arról volt ismert a kerületben, hogy a szocialista alpolgármester Hajdú Flórián, és a korrupciós ügyekkel meggyanúsított volt szoci országgyűlési képviselő, Tóth Csaba kebelbarátja.

HORVÁTH Csaba
Horváth ellen fordultak többen is. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A zuglói üstben azonban tovább forrong a városgazdálkodás helyzete. Bár a szocialista Horváth Csaba polgármester kiírta a pályázatot a vezérigazgatói posztra, a szintén MSZP-Összefogás színeiben ott ülő Hajdú Flórián nem fogadta el az előterjesztést és módosító indítványt nyújtott be rá: az eredeti kiírásban szereplő, korábbihoz képest megemelt alapbér ellen van.

Míg Horváth bruttó 1.800.000 forintos alapbért adna az új vezérigazgatónak, Hajdú és az MSZP az összeget 1.004.460 forintra módosítaná. A május 26-ai testületi ülésen a képviselők vitát is folytattak a leendő vezérigazgató alapbéréről, és bár többen indokoltnak tartották Horváth Csaba magasabb összegről szóló javaslatát, végül mindössze hárman szavaztak Hajdú módosító indítványa ellen. A polgármester azért látja szükségesnek a magasabb alapbért, mert szeretné, ha érdemi pályázók jelentkeznének a posztra, a szabad munkaerőpiac krémjéből, ráadásul a Városgazdálkodási Közszolgálati Zrt. hatalmas büdzsé, mintegy 5 milliárdos vagyon felett őrködik, és szerteágazó a tevékenységi köre, ami nem kis felelősség. Hajdú azonban nem találja indokoltnak az alapbér emelését, és szerinte az komoly bérfeszültséget okozhat a többi zuglói cég igazgatói között.

Az már önmagában meglepő, hogy a szocialista polgármester ellen fordul a szintén szocialista alpolgármester, de az is felettébb fura, hogy míg a májusi képviselő testületi ülésen többen, így többek között a Momentum és az LMP is Horváth Csaba mellett szólalt fel a vitában, végül csak hárman szavaztak Hajdú Flórián módosító indítványa ellen – mondhatni mást mondtak, mint amit végül nyomtak a szavazáskor. „Tehát elfogadták a módosító indítványt. Akkor ezt a döntést felfüggesztjük, a következő testületi ülésen visszatérünk rá” – lepődött meg a szavazáson Horváth Csaba, aki szerint ellehetetleníti a pályázatot a mindössze bruttó egymillió forintos alapbér. Bár az eredeti kiírás szerint június 27-éig lehetett volna pályázatot benyújtani a vezérigazgatói posztra, ez a dátum értelemszerűen eltolódik.

origo.hu

Itt a világháború, egy EU-tagország katonákat küld Ukrajnába

borsonline.hu

„Jön a gyerek” – óriási örömhírt jelentett be Tóth Gabi szerelme, Papp Máté Bence

vg.hu

Az oroszok ismét áttörtek, az ukránok most Krasznohorivkánál tartóztatták fel őket, Csasziv Jarból szinte semmi nem maradt

ripost.hu

Kegyetlenül nekimentek Hosszú Katinkának, de az úszónő is visszavágott

hirtv.hu

Reagált a rendőrség Magyar Péterék internet blokkolásos sztorijára

origo.hu

Berki Mazsi a gazdag barátjáról: Tudtam, hogy lesz köztünk valami

mindmegette.hu

Rosszul teszed, ha így eszed a tükörtojást! A szakértő elmondja, hogyan illene

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

Kiakadt Kőgazdag Aurél: nem engedik érettségizni

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.feol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Töltött káposztával vártuk a kínai elnököt Budapesten, ez volt a menü Orbán Viktor díszvacsoráján

INSIDER

Magyar Péter nőellenes kirohanásai egyre durvábbak, mutatjuk az eddigi listát

INSIDER

„Gyurcsány-árnyékkormány” vezeti ma Budapestet: Gyurcsány emberei herdálták el a budapestiek pénzét

INSIDER

Magyar Péter trükkje pofonegyszerű: kaméleon módjára változtatja saját álláspontját

INSIDER

Örömhír az autósoknak: nagyot esik az üzemanyag ára pénteken

INSIDER

Katonai ceremóniával köszöntötték Kína elnökét- fotók

INSIDER

"Mindenáron fel akart jönni" - Csaló verte át az nyugdíjast Zuglóban: hihetetlen, mi buktatta le!

INSIDER

Gulyás Gergely: Magyarország továbbra is marad a béke pártján