Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2022.09.27.

Itt a legpofátlanabb migráns módszer: taxinak nézik a rendőrautót

Új foglalkozást találtak maguknak Szerbiában a migránsok: idegenvezetőnek csaptak fel. Az ásotthalmiak által csak „sétáltatóknak” nevezett illegális bevándorlók a kerítésen át hozzák Magyarországra csoportjaikat.

Miközben a legtöbb, Magyarország területére bejutó illegális migránsnak az a célja, hogy elbújjon a rendőrség elől, néhányuk éppen rendőrt hív saját magára. „Azért nem bújnak el, mert ők a sétáltatók” – mondja egy ásotthalmi. Így hívják a helyiek azokat az átmenetileg Szerbiában időző migránsokat, akik azt a foglalkozást választották maguknak, hogy migráns csoportokat hoznak át Magyarországra. Ezek a már tájékozott és gyakorlott illegális bevándorlók pontosan ismerik a határon húzódó kerítés minden négyzetcentiméterét, a bejáratott utakat, az Ásotthalom körüli erdőket, tudják, hogy mikor van váltás a kerítésnél, és hol érdemes támadni.

Az ásotthalmiak már felismerik őket 

Az ásotthalmiak azt mondják, szinte arcról felismerik már a „sétáltatókat”, akiket gyakran látnak valamelyik vadkamera felvételén, de néha "élőben" is. Folyamatosan jönnek-mennek Szerbia és Magyarország között, a hazánk területére illetéktelenül bejutni akaró migránsok egy-egy csoportját kísérik át. 

Tartanak vissza az "idegenvezetők" Szerbiába. Fotó: Ripost

„Ők csak átjönnek a csoporttal, majd mennek vissza a következőért Szerbiába. Eleinte gyalog jöttek és mentek, de az az igazság, hogy újabban már csak idefelé gyalogolnak” – neveti el magát kínjában egy helybéli. Az összes megkérdezett ásotthalmi lakos ugyanazt mondta el lapunknak: ezek az úgynevezett sétáltatók egy ideje megunták, hogy visszagyalogoljanak Szerbiába, viszont rájöttek, hogy amennyiben a rendőrök elkapják őket Magyarország területén, akkor visszakísérik őket Szerbiába, vagy ahogy hivatalosan ezt nevezi a rendőrség: átkísérik őket az IBH-kapun (IBH – Ideiglenes Biztonsági Határzár). Az ötlet gyorsan megfogalmazódott az "idegenvezetőkben": minek sétálni, ha a rendőrséget ingyen taxiként lehet használni?

Úgy hívják a rendőrt, mint a taxit

„Leülnek egy kapu elé, vagy az 55-ös főúton lesétálnak az EDO benzinkútig, amit a rendőrök eleve a migránsok gyűjtőhelyének használnak, és elkiáltják magukat, hogy "police, police!". Akkor mi tárcsázzuk a 112-t, ők meg várják, hogy odaérjen a rendőr értük. Átviszik őket Szerbiába, ők meg már aznap este jönnek is vissza a következő csoporttal, és ez ellen nem is tud senki semmit tenni” – meséli az egyik ásotthalmi lakos.  Munkatársaink is láttak Ásotthalmon járva ilyen "idegenvezetőket", akik kellemes tempóban, a járdán sétálgattak vissza, Szerbia felé…

Ha a rendőrség rajtakapja őket, hogy csoportot kísérnek át, embercsempészésért felelősségre vonhatja őket, de ha csak akkor találkoznak velük a rendőrök, amikor egyedül vannak, a jogszabály értelmében vissza kell vinni őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Valóban nem tehetnek mást. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Válságba került Jennifer Lopez és Ben Affleck házassága

origo.hu

Next Top Model Hungary: eljött a meztelen fotózás ideje

borsonline.hu

Most kaptuk: robbanás volt az áruházban, elvesztette a karját egy férfi

mandiner.hu

Simán győzött, és még picit reménykedhet a Liverpool

life.hu

Victoria Beckham ilyen valójában: kitálaltak a zárt ajtók mögötti viselkedéséről

vg.hu

Váratlan fordulat: megszólalt a Nemzeti Színház Udvaros Dorottya szerződéséről

origo.hu

Egy szál kombinéban fogdossa magát Fésűs Nelly lánya

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Top 5: Ekkor nézz az égre és minden vágyad teljesül

INSIDER

„Betörte a fejét és addig rugdosta, míg leszakadt a lépe, mégis visszament a bántalmazójához” - családja aggódik Andreáért

INSIDER

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

INSIDER

Gyász: meghalt Simon István