Létrehozva: 2022.10.10.

Gulyás Gergely Karácsonynak: Minden felajánlást köszönettel fogadunk Budapesttől

A Miniszterelnökség vezetője nyílt levelet küldött Karácsony Gergelynek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Facebookon posztolta ki a válaszlevelet, amelyet a Ripost változtatás nélkül közöl:

"Miniszterelnök úrhoz címzett nyílt levelére válaszul tájékoztatom, hogy az idei évben a kormány legfontosabb feladatának tekinti, hogy megvédje a magyar családokat és a magyar vállalkozásokat a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt kialakult energiaválság következményeitől.

Ezért a háztartásoknak - köztük a budapesti polgároknak is - havi 181 ezer, évente több mint kétmillió forint erejéig rezsitámogatást biztosítunk. Ez Európában a legnagyobb mértékű családoknak nyújtott rezsitámogatás. A kormány ezenkívül további fűtéstámogatást biztosít a nagycsaládosok részére, valamint tűzifa és barnakőszén programot indított. Magas infláció mellett is biztosítjuk a nyugdíjak értékállóságát, visszaadtuk a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat és idén is fizetünk nyugdíjprémiumot legidősebb honfitársainknak. Az értékálló nyugdíjak és a családtámogatások nagy mértékben hozzájárulnak az önkormányzatok szociális ellátási feladatainak mérsékléséhez.

A magyar kormány számára kiemelt jelentőségű a munkahelyek védelme, ezért segítjük a bajba jutott vállalkozásokat is. Támogatási programot indítottunk az energiaintenzív feldolgozóipari kis- és középvállalkozások számára. Több mint 200 milliárd Ft-tal fogjuk támogatni energiakiadásaikat és energiahatékonysági beruházásaikat. A kormány aktívan dolgozik a gyármentő program részletein és szükség esetén újabb munkahelyvédelmi akciótervvel áll elő. Ezekkel a programokkal a kormány nem csak a munkahelyeket védi meg, hanem a gazdaság működésének támogatásával az önkormányzati adóbevételeket is.

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Az elmúlt években a baloldal, ezen belül Ön és pártja, sőt a főváros közpénzből fizetett brüsszeli képviselői következetesen elutasították az atomenergiát, mindenhol - így Brüsszelben is - mindent megtettek, hogy az energiabiztonságot szavatoló paksi bővítést megakadályozzák, míg most Ön a paksi áramban rejlő rendkívüli lehetőségekről és az atomenergiából kinyerhető olcsó energiáról írt levelet.

Mivel az Önök által minden eszközzel gáncsolt paksi bővítés még nem készült el, a most működő paksi blokkok Magyarország éves áramfogyasztásának mintegy harmadát fedezik. Az olcsó paksi áram teszi lehetővé, hogy a magyar családok az Európai Unió legalacsonyabb áramdíját fizessék. A fennmaradó energiaigényt a paksi áram sokszorosáért termelő egyéb erőművekből, illetve importból kell fedezni. Ezért az Ön kérésének teljesítése - mely a háztartások helyett az önkormányzatoknak biztosítaná a paksi áramot - a rezsicsökkentés megszüntetésével járna. Ezt a kormány elutasítja.

Az önkormányzatok költségvetési helyzetének felmérése és a megnövekedett energiaköltségekkel kapcsolatos tárgyalásokra a kormány miniszteri biztost nevezett ki.

Főpolgármester úr is láthatja, hogy a háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság elleni küzdelem, a családok és a munkahelyek védelme óriási terhet ró az országra. Ez az idei évben 1500 mrd forint többletkiadást jelent a központi költségvetésnek, míg a jövő évben a mai kalkulációk alapján 2500 és 3000 mrd forint között lehet e költségek mértéke. Ennek megfelelően minden felajánlást köszönettel fogadunk a leggazdagabb önkormányzatok - így a főváros - részéről, amellyel hozzá tudnak járulni a magyar családok és munkahelyek megvédése érdekében létrehozott rezsivédelmi alap forrásaihoz.

Budapest, 2022. október 10.

Üdvözlettel:

Gulyás Gergely

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen, de besüt a nap a barlangstrand mennyezetén - képek

origo.hu

Brutális képek a háború pokláról

borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

vg.hu

Miskolc új attrakciókkal lép színre a turisztikai piacon, az Ehető Erdő program már óriási siker

metropol.hu

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – Ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

mandiner.hu

Még Vágási Ferinek is elege lett Karácsony Gergelyből (VIDEÓ)

origo.hu

Hatalmas titkokat árultak el a Házasság első látásra szereplői

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd hétvégén? Tippek, ötletek, ha tanácstalan vagy

ripost.hu

Akiknek végtelen a türelme: ez a négy csillagjegy sosem jön ki a sodrából

ripost.hu

Sokkal tovább friss marad az eper, ha kipróbálod ezt az egyszerű trükköt

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

ripost.hu

Fájdalmas útra készül Meghan és Harry herceg

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Már a legszörnyűbbtől tartanak: TBC-kezelés után veszett nyoma Renátának

INSIDER

"Lehet, hogy még közöttünk jár" - Még mindig keresik a szentesi Andrea gyilkosát, rettegnek a helyiek

INSIDER

Sokarcú lesz a tavasz folytatása: köd, zápor, napsütés, és erős szél is lehet

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki