Létrehozva: 2022.12.03.
Módosítva: 2022.12.04.

Nyitrai Zsolt: a Fidelitas elmúlt 26 éve sikertörténet

A miniszterelnök főtanácsadója köszöntötte a Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusát. Egykor ő is a Fidesz ifjúsági társszervezetében kezdte a politizálást.

Nyitrai Zsolt egészen fiatalon kezdett politizálni, alapító elnöke volt a Fidelitas első vidéki csoportjának, 2001-ben pedig a Fidelitas országos alelnökévé választották. Ma a miniszterelnök főtanácsadójaként köszöntötte a fiatalokat a szombati tisztújító kongresszuson és kijelentette: az áprilisi kétharmados győzelemben döntő része volt a Fidelitas tagjainak. Nyitrai Zsolt szerint ma is fontos a fiatalok intenzív megszólítása, az, hogy világos képet kapjanak a politikai realitásokról. 

Nyitrai Zsolt köszöntötte a Fidelitas kongresszusának résztvevőit. Fotó: Mogyorossy Marton

A Fidelitasra nagy feladatok várnak most is: tudatni kell a fiatalokkal, hogy amennyiben a baloldal alakít kormányt, akkor rosszabbul járnak az élet minden területén. 

A magyar fiatalok akkor járnak jól, ha Fidesz-kormány van, a fiatalok akkor lépnek előre, ha Orbán Viktor vezeti az országot 

- szögezte le a miniszterelnök főtanácsadója. Hozzátette: a kormányoldal 25 éves korig SZJA-kedvezménnyel, az első házasok adókedvezményével, a fiatal családok otthonteremtési támogatásával és ingyenes nyelvvizsgával segíti az életkezdést és a munkavállalást, ezzel szemben amikor a baloldal kormányon volt, tandíjat vezetett be és megszüntette az otthonteremtési támogatások rendszerét. 

A feladat adott: 2026 után is hívják úgy Magyarország miniszterelnökét, hogy Orbán Viktor 

- hangoztatta. Ezen cél elérésében nagyon fontos feladat hárul a Fidelitasra, hiszen a fiatalok meggyőzése és mozgósítása kulcskérdés. 

Ma a Fidelitas egy olyan közösség, a szó jó értelmében vett hálózat, amely megkerülhetetlen a hazai közéletben. A Fidelitasban nevelkedett emberek ott vannak a kormányzati munkában, többek között Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Szijjártó Péter külügyminiszter, Gyürk András kampányfőnök, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Koncz Zsófia államtitkár vagy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is a Fidelitasban kezdte a politikai munkát.

A Fidelitas kongresszusa. Fotó: Mogyorossy Marton


Amíg lesznek olyan fiatalok, akik a nemzeti büszkeségben, a helyi felelős cselekvésben és a hagyományok tiszteletében hisznek, addig "lesz hazánk és kell, hogy legyen Fidelitas is", mondta Illés Boglárka, a Fidelitas leköszönő elnöke. Fontosnak nevezte az értékekért való kiállást, azt, hogy a fidelitasosok a választástól választásig terjedő időszakban is megvívják a csatákat itthon és külföldön egyaránt. 

Mert bár úgy tűnhet, hogy a dollárbaloldallal szemben nem nehéz alternatívát mutatnunk, ahhoz, hogy mindenki előtt lehulljon a lepel róluk, azt el is kell mondanunk. Nem mindegy, hogy a titkosszolgálati vagy éppen nyílt hadműveleti, guruló dollárokkal kitömött zsebek szirénhangjaira, vagy egy ezeréves nemzet megmaradásának megafonnal felerősített hangjára figyelünk

 - hangsúlyozta. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a kormányoldal és a Fidelitas feladatának nevezte, hogy a következő európai választásokon olyan új elit kerüljön Európa élére, amely a reálpolitika alapján, Európa érdekében politizál. Hozzátette: nem túl optimista, ha a jelenlegi elit marad. Mint mondta, az Amerikai Egyesült Államok jelenleg nem a reálpolitika alapján áll, mint Donald Trump elnöksége alatt, hanem visszatért az ideológiai háborúba. Európát előbb-utóbb egyesíteni kellene, amire nagy lehetőség volt a Szovjetunió bukása után, azonban Nyugat-Európa nem volt erre vevő, "továbbra is föntről lefelé beszél velünk". Ha Nyugat-Európa rájön arra, hogy "szemmagasságból is lehet velünk beszélni", akkor lehetőség nyílik arra, hogy Európa közösen, összefogva tudja a saját érdekeit képviselni, és ez Amerika számára újdonságot fog jelenteni. Úgy vélte: az orosz-ukrán háború megváltoztatta "a Csipkerózsika-álomba szenderült Európát". 1945 óta ugyanis Nyugat-Európában azt gondolták, hogy "jegyet vettek a jó életre" és biztonságban vannak. Most azonban nagyon nagy kihívások előtt áll minden ország. 

A Fidelitasban kezdték a politizálást. Fotó: Mogyorossy Marton

A kongresszus résztvevőit videóüzenetben köszöntötte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, volt Fidelitas-elnök is. Beszédet mondott Koncz Zsófia fideszes országgyűlési képviselő, államtitkár és Böröcz László, Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztos, korábbi Fidelitas-elnök is. 

A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek. A Fidesz ifjúsági társszervezete alelnöknek Biró Marcellt, Hack Angelikát, Kálmánczi Miklóst, Kozma Dávidot, Kupcsok Pétert, Mohácsy Istvánt és Tóth Réka Kamillát választotta meg - közölték a Fidelitas Facebook-oldalán. 

A Fidelitas szombaton az MVM Dome egyik rendezvénytermében tartott tisztújító kongresszust, amelyen a leköszönő elnök, Illés Boglárka helyére választották meg a szervezet új elnökét, illetve az alelnököket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a NATO-főtitkár drámai fenyegetése: még egy lépéssel közelebb a világháború

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

mindmegette.hu

6 gyorsan összedobható sütemény, ha nem szeretnél a majálison feleslegesen pénzt költeni

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal