Létrehozva: 2023.02.15.

Százezren imádják a TikTokon a kamionozó magyar házaspárt - Videó!

Tomka Evelin és János kamionnal járja Európát. Kendőzetlen őszinteséggel számolnak be a tisztálkodási nehézségeikről és midennapjaikról. Nekünk elárulták azt is meddig szeretnének még így élni.

Tomka Evelin és Tomka János két és fél éve házasok és másfél éve járják kamionnal Európát. A 24 éves Evelin a kozmetikus karrier helyett választotta, hogy 25 éves kamionsofőr férjével tart a kalandos utakon. Élményeikről pedig nagy lelkesedéssel számolnak be követőinek a TikTok-on. Noha Evelin nem ül volán mögé, szívesen segédkezik többek között a kamion ellenőrzésében, takarításában, tankolásában, valamint finom kamionos reggelit is készít maguknak.

A házaspárnak Magyarországon van az otthona, de idejük nagy részét a kamionjuk fülkéjében töltik Fotó: Olvasói

Keresztény, hitünket gyakorló emberek vagyunk, hiszünk az Úr Jézusban és ez alapján próbáljuk élni a mindennapjainkat; ez az életünk fő meghatározója - kezdte lapunknak Tomka János. 

Szerintünk fiatalon a kamionozás egy nagyszerű lehetőség arra, hogy az ember világot lásson, tapasztalatokat szerezzen. Ehhez a szakmához nem kell diploma, sem komoly végzettség, mégis jól lehet vele keresni. Természetesen ez is egy munka, ami nagy felelősséggel és odafigyeléssel jár, de ha az ember jól csinálja akkor tudja élvezni.

 

"Ingyen turisták"

Az internet népétől kap hideget-meleget a pár, de ők nem foglalkoznak a rosszindulattal; élvezik az életet és mindig próbálnak pozitívak maradni.

A tiktokon a rosszakarók "ingyen turistának" hívnak minket; én ezt soha nem is tagadtam, bár azt hozzátenném, hogy nagyon sokan nem bírnák ezt az életformát. Az élmények mellett sok árnyoldala és nehézsége is van ennek a szakmának: például a tisztálkodás mindennapi megoldása, sok figyelmetlen autós, kamionos, a sok várakozással töltött idő akár a dugóban akár az áru felpakolásánál; de a legerősebb rizikófaktorunk a kiszámíthatatlanság. Lehet, hogy kilométerre vagy parkolóra pontosan ki tudom számolni hogy a nap végén meddig fogunk eljutni, viszont egy baleset, egy útépítés, vagy egy műszaki hiba bármikor keresztülhúzhatja a számításainkat.

 - magyarázza János.

 

János hivatásos kamionsofőrként dolgozik Fotó: Olvasói

"Többször is történt már félelemre vagy aggódásra okot adó esemény"

A házaspár legstresszesebb és legjobb élménye is az első útjához kötődik. A kezdeti nehézségek nem szegték kedvüket, hiszen hamar megtapasztalták a kamionos lét napos oldalát is; azóta szinte egész Európát bejárták és több, mint 150 ezer kilométer van mögöttük.

Többször is történt már félelemre vagy aggódásra okot adó esemény. Az egyik legstresszesebb az volt, mikor a legelső utunkon Olaszországban nagyon szűk, egy kamion széles kanyargós hegyi úton defektet kapott a pótkocsi egyik kereke. Már kezdett sötétedni de muszáj volt kicserélni mivel, csak így haladhattunk tovább

 -emlékezik vissza János, aki feleségével aztán tovább haladt Dél-Spanyolországba, ahol augusztusban majdnem egy egész hétvégét tölthettek pihenéssel a tenger közelében és még a világ egyik leghíresebb országút kerékpárversenyét a Vuelta Espana-t is megnézhették.

Evelin és János végül egy leállóban ki tudta cserélni a kamion kerekét Fotó: Olvasói

"Ebben a szakmában is ki lehet égni"

A pár élvezi minden percét utazásiknak, ezért nem is terveznek felhagyni vele a közeljövőben, azonban amint bővül a családjuk letelepednek. 

Ebben a szakmában is ki lehet égni, amit mi most még nem tudok elképzelni; viszont 50 évesen már nem biztos hogy lesz kedvünk hetekre elmenni otthonról. Másrészt pedig természetesen szeretnénk gyermeket. Ha már hárman leszünk, nem fogok hetekre elmenni, hanem itthoni, naponta hazajárós munkára fogok váltani. Ha megérjük akkor egy-egy nosztalgia spanyol útra még idős korunkban is elfogunk menni, hiszen életre szóló, és felejthetetlen emlékek kötnek minket az utakhoz, a tájakhoz

 - mondta a kamionsofőr.

Így néz ki egy átlagos napjuk:

TikTok sztár lett a kamionos házaspárból

Evelin egy évvel ezelőtt szórakozásból töltötte le a TikTok alkalmazást, aztán az első videója Jánosról népszerű lett, ezért folytatták a tartalomgyártást. Közel százezres követőtáboruk folyamatosan kíváncsi a nem mindennapi életformájukra és kalandjaikra.

A népszerűséget úgy próbáljuk meghálálni, hogy mindenkihez -aki normálisan áll hozzánk- kedvesek vagyunk, bármikor bárkinek  bármilyen kérdésre válaszolunk akár TikTokon akár más platformon is. Illetve segítő szándékú tartalmat is igyekszünk készíteni amikor érkezik rá igény. Ezen kívül több tartós barátság alakult ki a videómegosztónak köszönhetően, ezért ha a platform holnaptól megszűnne nekünk már akkor is megérte ez az egész - magyarázta János.

A házaspár azt is megosztja követőivel, hogy zajlik náluk egy tisztálkodás:

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

borsonline.hu

Rettenetes videó: kirándulóknak esett neki a kegyelmet nem ismerő medve az erdőben

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

travelo.hu

Micsoda ötlet: Úszómedencévé alakítanák át az elhagyott metróállomást Párizsban

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

INSIDER

Kísértik az idegenek: Zsolt már meg sem lepődik, ha ufót lát

INSIDER

„És igen! Megvan” – örömhírt közölt SMA Zente édesanyja

INSIDER

Orbán Viktor: a béke és a háború határán, borotvaélen táncol Európa