Létrehozva: 2023.03.24.

Tiborcz István elárulta: erre van szüksége Budapestnek

Az üzletember elmondta, hogy mit gondol a magyar turizmus jövőjéről, de a közpénzek mellett se ment el szó nélkül.

BDPST Group többségi tulajdonosa, Tiborcz István a pénteken megjelent Budapest Business Journalnak adott interjút, amelyben őszintén beszélt arról, szeretnék Budapestet - és Magyarországot - vonzó turisztikai célponttá tenni.

Tiborcz István
Fotó: https://bdpstgroup.hu/

Mint fogalmazott, Magyarország fő turisztikai vonzereje nem lehet az, hogy olcsó. Szerinte Budapest óriási kiaknázatlan potenciállal rendelkezik a prémium turizmusban, a régió fővárosai pedig sokkal előbbre járnak ebben a szegmensben.

„A város arra hivatott, hogy több olyan vendéget csábítson, akik hosszabb ideig maradnak, komoly vásárlóerővel bírnak és érdeklődnek a kultúra iránt. Ezen turisták bevonzása érdekében pedig prémium kategóriás szállodákra, minőségi gasztronómiára és kulturális programokra van szüksége Budapestnek, hiszen jelenleg a regionális riválisok megelőznek minket” – vélekedett.

Mint azt Tiborcz kifejtette

nem helyes, hogy csak azért jönnek ide az emberek, mert Budapestet olcsó úti célnak gondolják.

Szerinte ezen a felfogáson változtatni kell, a tehetősebb látogatók most Bécsben költik a pénzüket, mert ott találnak luxusüzleteket.

Az ötcsillagos szállodák átlagárait is fel kell emelni, hogy felzárkózzanak a nyugati árakhoz és tükrözzék azt a minőséget, amelyet leginkább az új fejlesztések képviselnek. Ennek következtében a kereskedelmi szegmensnek is alkalmazkodnia kell majd a turisztikai szolgáltatók emelkedő színvonalához – fogalmazott, és példaként a Botaniq Turai Kastély vendégkörét emelte ki, ahol már több alkalommal a Forbes Global Top 100-as lista szereplőit fogadhatták.

A cégcsoport prémium lifestyle brandjét, a Botaniq Collectiont éppen azért hozták létre, hogy elinduljanak a ki nem aknázott piaci szegmensben. „A BOTANIQ Collection négy pilléren áll: ötcsillagos szállodák és luxuslakások fejlesztése (mindkettő a legjobb helyeken), csúcskategóriás kereskedelmi projektek, valamint F&B egységek létrehozása, amelyek javítják ezen ingatlanok ismertségét és hírnevét.”

Közpénzekben nem hoz döntést

Visszatérő kritika a miniszterelnök vejével kapcsolatban az állami pénzek, támogatások kérdése, amellyel kapcsolatban tőkebefektetőként egyet hátralép. Mint elmondta, a BDPST Group portfóliójában lévő vállalatok menedzsmentje önálló döntési jogkörrel rendelkezik minden gazdasági kérdésben. Tiborcz úgy fogalmazott, nem szól bele a befektetők és részvényeseket érintő döntésekbe, és kifejtette, az ilyen jellegű politikai irányú kritikák a befektetőknek okozhatnak károkat, de tartja magát korábbi kijelentéséhez.

Az olyan cégek, mint a Diófa, a Gránit Bank vagy a Waberer's, amelyekben a BDPST Group-nak részesedése van, mindegyike független menedzsmenttel rendelkezik, és nem utasíthatom őket, hogy pályázzanak vagy ne pályázzanak valamilyen tenderre, mert ezzel megkárosíthatom a többi részvényest.

Tiborcz István azt is hangsúlyozta az interjúban, hogy egyelőre nem lesz BDPST részvény a Budapesti Értéktőzsdén, továbbra sem tervezi a tőzsdei megjelenést a többségi tulajdonos és menedzsmentje.

Mint magyarázta, a BDPST Group leginkább tőkebefektető és holding cég, amely főként a tőzsdén jegyzett cégekbe és különféle iparágakba fektet be, olyan cégekbe, amelyek a saját szektorukban aktívak. „Ahogyan mondani szokás, mindenki a saját halászlé receptjére esküszik. Nem tervezzük a BDPST Group tőzsdén való megjelenését.

Azt azonban hozzátette, a saját halászlé receptje szerint hosszú távra terveznek, de a változó üzleti környezet miatt a terveket időről időre frissítik. Abban azonban biztos, hogy azokban az ágazatokban, ahol már beruháztak, a piaci részesedésük növelése a cél. Ilyen például a Waberer's is, ahol, ha lesz lehetősége, még vásárolna részvényeket. További cél, hogy a BDPST Group leányvállalatai közötti strukturális hatékonyságot tovább javítsák - írja a Bors.

 

origo.hu

Elfogadta Brüsszel az őrült háborús tervet, most minden megváltozik

origo.hu

Egyetlen nukleáris rakéta képes lenne elpusztítani egész Budapestet

metropol.hu

Te mire emlékszel még az érettségiből? Ezt az izgalmas történelmi kvízt kevesen töltik ki hibátlanul

hirtv.hu

Hszi Csin-ping kínai elnök Budapestre látogat + videó

metropol.hu

Friss hírek érkeztek a szétválasztott bangladesi sziámi ikrekről: így vannak most

mandiner.hu

Így landolt a kínai elnök gépe Budapesten (VIDEÓ)

origo.hu

Oroszország szövetségese is felkészült az atomháborúra

mindmegette.hu

Ezeket jó, ha tudod a paprikaültetésről, ha bőséges termést szeretnél

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Gyurcsány-árnyékkormány” vezeti ma Budapestet: Gyurcsány emberei herdálták el a budapestiek pénzét

INSIDER

Magyar Péter trükkje pofonegyszerű: kaméleon módjára változtatja saját álláspontját

INSIDER

Bevállalós lányokat toborzott interneten Magyar Péter polgármesterjelöltje

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Orbán Viktor Budapesten fogadta a kínai államfőt

INSIDER

Figyelmeztet a szakember: ez az időjárás már az egészségünkre is veszélyes

INSIDER

Itt lesznek lezárások és forgalmi rend változások a kínai elnök látogatása kapcsán

INSIDER

Ha ilyen üzenetet kapsz, nehogy bedőlj, mert átverés!