Létrehozva: 2023.03.14.
Módosítva: 2023.03.14.

Várnak mindenkit a magyar hadseregbe!

Nemrégiben útjára indult a Magyar Honvédség toborzókampánya, amely a fiatalokat célozza meg.

"Azt az ajánlatot tettem a fiataloknak, hogy lépjünk szövetségbe, és csatlakozzanak egy olyan haderőhöz, amely a bátrak hadereje. Ez a nemzet ezer éve itt él a Kárpátokban, és nemzeti erényünk a bátorság példáját mutatta sok száz éven keresztül. Megújul a magyar haderő, eszközrendszerében is, új szárazföldi eszközök, új légvédelmi és légierős eszközök érkeznek. Arra kértem a magyar fiatalokat, abba a szövetségbe hívtam őket, hogy csatlakozzanak egy olyan közösséghez, amely adja az összetartozás erejét, a kiképzettség önbizalmát, az életen át tartó barátokat, társítva egy nagyon komoly és versenyképes juttatási rendszerrel. Várunk mindenkit a magyar hadseregbe, mert mi készen állunk. Te is készen állsz?" - tette fel a kérdést Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Fotó: Havran Zoltán

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán posztolt a toborzókampányról. 

"A veszélyek korában a magyar emberek békéjét, biztonságát garantálni tudó, high-tech haderőre van szükség. Magyarország Kormánya egy történelmi léptékű haderőreformot indított, hiszen a baloldali kormányok teljesen kiszolgáltatottá tették védelmi képességeinket.

A legmodernebb haditechnikai eszközök beszerzése önmagában nem elég, szükség van felkészült, motivált és magasan képzett katonákra. Nemrégiben útjára indult a Magyar Honvédség toborzókampánya, ennek célja megismertetni a fiatalokkal a magyar haderőt, illetve a katonai életpálya modelljét. A fiatalokat érintő toborzókampány egész évben folytatódik. Mi készen állunk. Te is készen állsz?"

A feladatunk az, hogy a hagyományaira támaszkodó, jövőbe mutató honvédséget építsünk - mondta a honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékáni beosztásának átadás-átvételén tartott beszédében kiemelte: idén lesz 175 éves "legszebb és legnagyobb nemzeti kincsünk, a honvédség".

AZ ELMÚLT 175 ÉVBEN A MAGYAR HONVÉDSÉG SOKSZOR VÁLTOZTATTA AZ "ARCÁT", MINDEN GENERÁCIÓ ALAKÍTOTT RAJTA. MOST ENNEK A GENERÁCIÓNAK A KEZÉBEN VAN A LEHETŐSÉG, HOGY A SAJÁT KÉPÉRE FORMÁLJA

 

- közölte. Hozzátette, nagy dolog, hogy a "passzivitás, leépülés évtizedei" után, amikor a társadalom és a honvédség elszakadt egymástól, a katonai pálya veszített a presztízséből, most "együtt van minden" - a társadalom, a politika figyelme és támogatása, valamint az anyagi eszközök -, hogy a saját képükre formálják a honvédséget.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke (b) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékáni beosztásának ünnepélyes átadás-átvételén 2023. március 9-én.

FORRÁS: MTI/MÓNUS MÁRTON

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta:

A HADERŐFEJLESZTÉS FOLYAMATOS, IDÉN A GDP KÉT SZÁZALÉKÁT FORDÍTJÁK HADERŐFEJLESZTÉSRE, ÉRKEZNEK AZ ÚJ ESZKÖZÖK, DE A HADERŐFEJLESZTÉS LEGFONTOSABB KÉRDÉSE AZ NKE-N FOLYÓ TISZTKÉPZÉS, A TUDÁS ÁTADÁSA, A MEGTANULTAK GYAKORLATBA ÜLTETÉSE.

A magyar katonatisztnek nemcsak a katonaszakma professzionális képviselőjének kell lennie, de műveltnek, öntevékenynek, problémamegoldónak, kockázatvállalónak, ambiciózusnak, bátornak, nyelveket beszélőnek is. De ez sem elég: a társadalom példaképévé kell válnia, igazi hősnek kell lennie

- fogalmazott.

Szalay-Bobrovnicky Kristóf megköszönte a kart két cikluson át vezető Pohl Árpád dandártábornok, távozó dékán kiváló munkáját és elkötelezett szolgálatát. Egyúttal köszöntötte Lippai Péter dandártábornokot, aki február 1-jétől tölti be a dékáni tisztséget. Azt mondta, a magyar tisztképzésben olyan tábornokokra van szükség, mint Lippai Péter, aki megtestesíti a széles látókörű tiszti mintát. Az új dékán feladata, hogy vezesse a kar oktatóit és hallgatóit "a hőssé válásban" személyes példájával, szakmai karrierje hitelességével, életvitelével, értékrendszerével.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékáni beosztásának ünnepélyes átadás-átvételén 2023. március 9-én.

FORRÁS: MTI/MÓNUS MÁRTON

Pohl Árpád dandártábornok, távozó dékán közölte: a tisztképzés célja ma is az, mint kétszáz éve, az alapításakor, vagyis a korszerű tudással rendelkező, művelt, széles látókörű honvédtiszt, aki bátor harcvezető, értelmiségiként a társadalom megbecsült, köztiszteletben álló tagja.

Felhívta a figyelmet arra, a katonai felsőoktatás egyedüli letéteményese a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara.

A magyar katonai felsőoktatás élén állni olyan egyedülálló megtiszteltetés, ami méltán jelenti egy katonai pályafutás csúcsát

- mondta a távozó dékán.

Lippai Péter dandártábornok, a kar új vezetője arról beszélt, hogy a magyar tisztképzés élén állni komplex, összetett feladat, és rengeteg kihívással jár, a karnak ugyanis a Honvédelmi Minisztérium, a Honvéd Vezérkar és az egyetem követelményrendszerének is meg kell felelnie. Közölte: dékánként a feladata a Ludovika több mint két évszázados hagyományaira építve a 21. századi kihívásoknak megfelelő, korszerű tisztképzés erősítése. Hozzátette, a célja az, hogy az egyetemen végzett tisztek értékrendjükben szilárdak legyenek, és ezzel felvértezve képesek legyenek minden szempontból megfelelni a beosztásukból fakadó feladatoknak.

A haza igényli, hogy szükség esetén kiálljunk mellette és meg is védjük - mondta a honvédelmi miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, akit a Magyar Honvédség toborzókampányáról kérdeztek, kiemelte: ugyan a hadsereg folyamatosan várja az érdeklődőket, de most azért indítottak egyéves országos kampányt, hogy ne csak a már a honvédség iránt érdeklődőket érjék el.A FIATALOKAT A HADSEREGBE HÍVJÁK, SZÖVETSÉGBE, A MAGYAR TÁRSADALMAT PEDIG EGYFAJTA PÁRBESZÉDRE ARRÓL, HOGY A HAZA VÉDELME MIÉRT FONTOS.Azt is be akarják mutatni, hogy a magyar haderő mennyit fejlődött az utóbbi években.

A miniszter szerint a honvédségnek olyan fiatalokra van szüksége, akiknek jó az erőnlétük, nyelveket beszélnek, elszántak a haza védelme ügyében, és részt akarnak venni az élményben, amelyet ehhez a közösséghez való tartozás jelent. Hangsúlyozta: minden szakma képviselői megtalálhatják a helyüket a hadseregben, ráadásul többfajta módon lehet csatlakozni,

HIVATÁSOSKÉNT, AKÁR EGY EGÉSZ ÉLETEN ÁT VAGY A TARTALÉKOS RENDSZERBEN, ALKALMANKÉNT SZOLGÁLVA.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a hadsereg fiatalításáról azt mondta, az a missziókban tapasztalatot szerzett, NATO-iskolában képzett, sok év óta szolgáló, fizikailag kiemelt állapotban lévő tisztek, altisztek előbbre jutásának lehetőségét jelenti.

Emlékeztetett arra: minden NATO-haderő szembesül azzal, hogy "felduzzad, egyfajta vízfej alakul ki" a magasabb rendfokozatú beosztásokban. Mint mondta, a kormány lehetővé tette, hogy a 45 évüket betöltött, 25 éves szolgálati viszonnyal rendelkezők méltó módon, a honvédelmi szolgálati juttatással kiléphessenek a civil életbe, utat engedve a fiataloknak.

 

A miniszter az M1 aktuális csatorna műsorának is vendége volt, ott arról beszélt,

AZ ELŐRELÁTÓ HADERŐFEJLESZTÉS KÖVETKEZTÉBEN MA MÁR HIGH-TECH, INNOVATÍV, MODERN HADEREJE VAN MAGYARORSZÁGNAK.Úgy fogalmazott, ezek az új eszközök "lényegében guruló, páncélozott, lövegtoronnyal felfegyverzett iPadek, amelyeknek a működtetéséhez egy másik generációra van szükség".

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szólt az ukrajnai háborúról is, megismételve a magyar álláspontot:AZ EMBERÉLETEK MEGMENTÉSÉNEK A LEGJOBB MÓDJA, HA ABBAMARADNAK A FEGYVERES HARCOK, TÁRGYALÁSOK KEZDŐDNEKa felek között és a lehető leghamarabb megszületik a béke. Hangsúlyozta: a magyar emberek biztonságát garantálni kell, Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból. Amíg a fegyveres konfliktus él, addig az eszkaláció veszélye is fennáll - tette hozzá.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az egyik legjelentősebb víziút, ami nem jöhetett volna létre magyar mérnökök nélkül

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

mandiner.hu

Czutor Zoltán: Magyarországnak nincs esélye kilábalnia abból a bűzlő pokolból, ahol most tart (VIDEÓ)

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

„Meg kellett szülnöm a halott fiamat” – Halálos kórral küzd Dia, a négygyermekes anyuka

INSIDER

Ez már több, mint szájkarate, egymásnak feszül a két atomhatalom

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka