Létrehozva: 2023.04.28.

Kemoterápia után a tankönyveihez siet Dzsesszika, nemes hivatást választott

A 14 éves Dzsesszika rosszindulatú daganattal küzd, ennek ellenére komoly tervei vannak a jövőjére nézve: orvos szeretne lenni, hogy ő is segíthessen majd másokon, ahogyan neki segítenek az orvosai, akik a példaképei. Ő pedig a korosztálya és más beteg gyerekek számára lehet példakép!

Dzsesszika jelenleg hetedik osztályos tanuló, de a betegsége miatt nem tud bejárni az iskolába. Pedig imádta a sulit és nagyon hiányoznak neki az osztálytársai. A tanulást azonban nem hagyta abba: ahogy vége a kezelésnek, siet a tankönyveihez és anyukája segítségével igyekszik bepótolni, amit elmulasztott. Szeretne az osztálytársaival egyszerre végezni, hogy jövőre ő is ballaghasson majd velük.

Dzsesszika nem hagyja el magát Fotó: olvasói

Korábban a Bors írt arról, hogy a kislányt néhány hónappal ezelőtt rosszindulatú nyirokcsomó-daganattal diagnosztizálták. Az élete fenekestől felfordult, ő mégis életvidám és reménykedő maradt. Édesanyja, László Zoltánné Brigitta most lánya jelenlegi állapotáról és terveiről számolt be a lapnak

Fáradékony, de erőt vesz magán

"Dzsesszika egy igazi hős" – kezdte Brigitta. "Először azt gondoltam, hogy nagyon meg fogja viselni, amikor az orvos elmondta, hogy rosszindulatú daganata van, de ő nem borult ki. Azóta pedig már több kemoterápiát is végigcsinált, amiket nagyon jól, ügyesen visel. Persze előfordul, hogy pár napig utána nincs olyan étvágya és fáradékonyabb, de utána visszanyeri az erejét. Én nagyon büszke vagyok rá! Mivel szinte napi szinten látja Dzsesszika, hogy az orvosok másoknak segítenek, ez nagyon megtetszett neki" – mondta az édesanya. "Ő is szeretne életeket menteni, segíteni és gyógyítani. Egyelőre az orvosi szakma felé kacsintgat, aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle" – mosolygott. 

Mindent megtesz érte az anyukája

"Korábban is nagyon jóban voltunk, de mivel napi szinten együtt vagyunk, még szorosabb lett a kapcsolatunk" – meséli Brigitta. "Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen ügyesen tartja magát és küzd. Biztos vagyok benne, hogy meg fog gyógyulni a lányom. A hitünk az, ami átsegít ezen a nehéz időszakon!"

Dzsesszika néhány hónapja megfázott, köhögött és nyomást érzett a mellkasában. Emiatt édesanyja orvoshoz vitte. Először antibiotikumot írtak fel neki, de Brigitta nem hagyta annyiban és felkeresett még egy orvost. A vizsgálatok után kiderült: a kislány rosszindulatú nyirokcsomó-daganattal küzd. Kemoterápiás kezelést kell kapnia és többfajta gyógyszert szed. 

Szeretne kislányának egy szép vakációt

"Dzsesszika a betegsége miatt nem mehet sehova" – számolt be az anyuka. "Éppen ezért nehéz megoldani azt, hogy a nyári szünetben elvigyem valahová. Ugyanakkor ő is megérdemli, hogy jól érezze magát, én pedig szeretnék neki jó élményeket. Még nem tudom, hogyan oldjuk meg, de mindent el fogok követni azért, hogy neki is szép nyári szünete legyen ugyanúgy, mint a korabeli társainak!"

Segítségre van szükségük

"Mivel most csak a férjem tud dolgozni, ezért nagyon megszorultunk. Sok gyógyszert kell vennünk és albérletben élünk. Dzsesszika a kezelések miatt egyfolytában veszít a súlyából, így elsősorban neki lenne szüksége ruhára, cipőre. A családunknak pedig olyan élelmiszerre, amit meg tudok főzni vagy esetleg tisztítószerekre. Mi mindenkinek hálásak vagyunk, aki tud segíteni, mert egyelőre nem tudom, hogyan vészeljük át ezt az egészet! Ugyanakkor tudom, hogy a kislányomnak szüksége van ránk, így mindent meg fogunk neki adni azért, hogy meggyógyuljon!" – zárta mondandóját Brigitta.

Olvasóink kérésére és a család beleegyezésével közöljük az édesanya számlaszámát, aki segíteni szeretne, ide küldheti támogatását: 

11773092-00813242 OTP bank - László Zoltánné

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő zagyvaságokat hordtak össze – a Házasság első látásra legjobb aranyköpései

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

Ezért veszted el az eszedet, amikor szerelmes vagy - itt a tudományos magyarázat

vg.hu

Frei Tamás bejelentette: megállapodtak az Aldival

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

travelo.hu

Videó: Romantika a fellegekben - A pilóta az utasok előtt kérte meg a légiutas-kísérő kezét

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért