Létrehozva: 2023.06.12.

„Annyira tetszett a matek, hogy októberben újraírom” – Bejutottunk az idén érettségizők titkos csoportjába

Nem is hinné az ember, hogy milyen titkos fórumokra bukkanhat a közösségi médiában, ha igazán szemfüles. Most az idén érettségizők Facebook-csoportjába jutottunk be, a posztokat olvasva pedig magunk sem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk.

Az érettségi minden középiskolás életében egy mérföldkő. Évekig készülnek a megmérettetésre a fiatalok, így nem csoda, ha tele vannak feszültséggel, aggodalommal és kérdésekkel persze. Éppen ezeket beszélik meg egymás között az idén érettségizők is egy nyilvános Facebook csoportban, amire most mi is rátaláltunk.

Facebook-csoportban beszélik meg az érettségin átélt élményeket a diákok Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Nem tudja az ember, hogy sírjon vagy nevessen a posztokon

A csoport tele van mulattató bejegyzésekkel és ide gyűjtik a tapasztalataikat is. Sokan ide posztolva próbálnak erőt gyűjteni a szóbelikhez is, de akad aki azt posztolja, hogy megbukott, vagy épphogy kettesre vizsgázott. A bejegyzésekből most kigyűjtöttük a szerintünk legjobb „aranyköpéseket”.

Sziasztok! Holnap melyik érettségit írjuk és pontosan mikor?

– írta az egyik diák, egy nappal az írásbeli vizsga előtt. Mondanunk sem kell, hogy nem lehetett túl felkészült. 

„Sziasztok! Szerintetek, ha az elmúlt 4 évben és idén érettségire sem tanultam, akkor sikerülhet?" – tette fel a kérdést naivan egy másik diák, de néha egy-egy posztra vicces komment is jön:

„Lehetséges, hogy a matek 16-os feladatában a térfogat nulla lett?" – teszi fel az egyik diák a kérdést matek érettségi után, mire jön a válasz: Nekem október jött ki".

Ugye nem én voltam az egyedüli, aki annyira benézte a szövegalkotást, hogy 120 szó helyett 120 betűt írt? Gondolom akkor az érvelésre megy is a 0 pont.

– kereste sorstársait az egyik érettségiző, aki későn jött rá, hogy nem csak szövegalkotási, de szövegértési képesség sem árt a feladatok megoldásához. Volt, aki a vallási gyökereihez nyúlt vissza a vizsgákra való készületkor:

– Holnap törire ki mit néz át?

– a Bibliát.

„Igazából nem tudom, hogy a „Még nem veszíthetek” vagy a „Bukott diák” című slágert hallgassam most"–posztolta az egyik diák az írásbelik után, ami megfelelően kifejezi a kétségbeesést, ami ilyenkor minden érettségizőt megkörnyékez. 

Olyan jó angolt írtunk ma, hogy jegyzőkönyvet kellett írni róla

– tette fel a pontot az i-re egy másik poszt. A csoportot egyébként évről évre használják az érettségizők, így könnyen találhatunk évekkel ezelőtti posztokat is. Sokan csak arra vágynak, hogy kipanaszkodhassák magukat valahol és kiadhassák magukból a felgyülemlett feszültséget, de vannak, akik még az utolsó napokban is tételért könyörögnek.

Egy biztos: a csoport azért funkcionál ilyen jól, mert az érettségizők a valódi sorstársakkal beszélhetik meg a részleteket, az ország legkülönbözőbb pontjairól. Itt valódi lélekközösség alakulhatott ki, ahol segítik vagy épp mulattatják egymás a diákok.

Az érettségi a középiskolás diákok tudásának legnagyobb fokmérője Fotó: Ruprech Judit

Lelkileg is erősítik egymást a csoporttagok

A vicces megjegyzéseken kívül sokan igazi lelkifröccsöt adnak egymásnak. Van, akit az írásbeli után kell vigasztalni, hogy a szóbelin legyen elég ereje, de van, aki az egyetemi felvételijét siratja már idejekorán. A csoporttagok azonban minden esetben kisegítik egymást, hogy senki ne érezze magát egyedül.

Bárkinek, akinek nem úgy sikerült az érettségi azoknak csak annyit szeretnék mondani hogy, nem kell elkeseredni mert az életben nem ez fog meghatározni titeket, hanem az hogy milyen emberek vagytok belül és ez a legfontosabb. Nem baj, ha nem sikerül minden elsőre, az a lényeg, hogy ne adjátok fel sosem! Én büszke vagyok rátok és szerintem a szüleitek is nagyon büszkék! Fel a fejjel és persze sok sikert a szóbelihez

 – írja az egyik tag, lelket öntve ezzel sorstársaiba. 

A csoport sikere tehát a humor, a lelkifröccs és az adminisztrációs segítségnyújtás összességében rejlik, hiszen jobban szüksége van a diákoknak ezekben az időkben egy helyre, ahol kibeszélhetik magukat, mint bármire a világon. Mindezt bizonyítja, hogy a csoport már közel 80 ezer tagot számlál.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

life.hu

Brad Pitt és Angelina Jolie gyerekei szembefordultak egymással: szétszakítja őket a szülők csatája

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért

INSIDER

Fontos figyelmeztetés: így soha ne töltsd a telefonodat

INSIDER

Orbán Viktor üzent: „Budapesten változás kell!”