Létrehozva: 2023.06.20.

"A sikert nem csak kilóban mérik" - Károly 90 kilót fogyott, elárulta a titkot

Károly a családjáért és saját egészségéért úgy érezte, muszáj lefogynia. A közösség ereje segített neki 11 hónap alatt 90 kilót fogyni.

Flóderer Károly gyerekkora óta lelki eredetű falászavarral küzd és szinte egész életében túlsúlyos volt. Az egészségére és közérzetére is hatalmas terhet róttak a plusz kilók, amiktől mindig meg akart szabadulni. A 46 éves családapa végül tizenegy hónap alatt 190 kilóról sikeresen lefogyott 100 kilóra, most pedig sorstársainak segít. A Ripostnak elmesélte sikertörténetét.

Károly 11 hónap alatt fogyott 90 kilót Fotó: Olvasói

"A közösség adott erőt"

"Egész életemben vágytam arra, hogy normális életet tudjak élni, alapvető dolgokat nem tudtam megtenni. A gyerekeim sportoltak és nem tudtam velük játszani" - mesélte az autóbuszvezetőként dolgozó férfi, aki rengeteg módszert kipróbált, hogy fogyjon, de egyik sem vált be. Majd kardiológus nővére megmondta neki, ha nem változtat, csak pár éve van hátra. Károly ekkor hasonló sorsú embereket keresett, hogy egymást támogatva képesek legyenek fogyni. Létrehozta a "Fogyjunk Együtt Egymásért Egyesület" nevű Facebook csoportot, aminek mára közel kétezer tagja van.

Minden este egy félórás tornát kezdtem el, amit élőben közvetítettem a csoportban és közben bátorítottam a túlsúlyosokat, hogy ők is tartsanak velem. Nekem az összefogás, a közösség adott erőt, az, ami tovább lendített

- emlékezett vissza Károly, aki az étrendjén is változtatott. Elhagyta a szénhidrátot és a cukrot, helyettük zöldségeket, húsokat és tejtermékeket eszik naponta négyszer, négy órás szünetekkel.

Károly együtt edz sorstársaival Fotó: Olvasói

"Tudom, hogy mennyire nehéz"

A Fogyjunk Együtt Egymásért Egyesület csapat tagjai szakemberek, pszichológusok, akik segítenek az egészséges, hatékony fogyásban. A falászavaros emberek számára nemcsak étrendet és mozgástervet adnak, hanem a lelküket is igyekeznek ápolni. Segítenek motivációt találni a túlsúlyosok számára, hogy mit csináljanak akkor, ha rossz napjuk volt, egyedül vannak otthon és úgy érzik, az egyetlen vigasz számukra a szénhidrát és cukor.

"Tudom, hogy mennyire nehéz, milyen érzés az, amikor újjal mutogatnak ránk, lelkileg mennyire fáj, amikor beszólnak a súlyunk miatt; mindemellett az egészségügyi problémák is előjönnek. Úgy érzem, hogy találtunk egy olyan utat, amit eddig még nagyon senki nem próbált ki" - mondta Károly hozzátéve:

Volt olyan társam, aki a segítségemmel 250 kilóról most 118 kilóra fogyott. Van most egy fiatalember, aki 205 kiló volt, és most 169 kilónál tart, alig másfél hónap alatt. Engem motiválnak az ő sikereik és az, hogy hisznek abban, amit csinálunk.

Károlyt támogatja felesége és gyerekei is Fotó: Olvasói

"A sikert nem csak kilóban mérik"

A sikert nem csak kilóban mérik, mert az nem lehet cél, hogy mindenki 80-90 vagy 70 kilogrammos legyen. A cél az, hogy abból a rettenetesen rossz lelki és testi állapotból eljusson egy jobb állapotba

 - magyarázza a 46 éves férfi. "Egy 200 kilós embernek már a 130 kiló is csodálatos teljesítmény, de a legnagyobb eredmény az, amikor talál új életcélt, újra tud álmodni, vagy amikor mosolyog csak azért, mert ma 500 métert ment, de holnap már megpróbálja az ezret."

"Szeressék magukat"

Károly szívügyének tartja, hogy segítsen sorstársainak lefogyni, ezért arra buzdít mindenkit, hogy csatlakozzanak a csoportjukhoz.

Azt üzenném a túlsúlyos embereknek, hogy elsősorban szeressék magukat, mert ugyanolyan értékesek, mint bármelyik másik ember a világon; ezután tudnak majd nyitni a világ felé, és megtalálják a célt, amiért érdemes változtatni az életükön. Higgyék el magukról, hogy nincsen lehetetlen, mindenre képes az ember, ha megtalálja önmagát, azt, akit elbújtatott a zsírpárnák közé.

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes fordulat: ezért halhatott meg Diego Maradona

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

magyarnemzet.hu

Elmarad Ronnie O’Sullivan és Judd Trump álomelődöntője

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

Javítóintézetben kell letöltenie előzetes letartóztatását a bőnyi késelőnek + videó

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 1.: a Szűz hallgasson a megérzéseire, a Bak kapcsolódjon ki

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal