Létrehozva: 2023.07.25.

Az amerikai katonák már az adófizetők pénzéből válthatnak nemet - szabadság is jár érte

Több száz nap felmentés jár a bevetés alól azoknak a katonáknak, akik megváltoztatják a nemüket. Dübörög a genderlobbi...

A világon nagy tisztelettel tekintünk azokra a katonákra, akik önfeláldozóan szolgálják hazájukat, és készek életüket is adni érte. Az Egyesült Államok hadseregében nagy hagyománya van az erős és elkötelezett katonák kiképzésének. Azonban a közelmúltban olyan változások történtek, amelyek néhány körben vitát keltettek. Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma nemrégiben kiadott egy dokumentumot, amely azon transznemű katonák szolgálati feltételeit rögzíti, akik valamilyen nemátalakító beavatkozást végeztetnek el - írja a V4NA.

A veteránok felvonulása Fotó: Fotó: Pixabay

Öt év alatt tiltásból támogatás

Az amerikai hadsereg 2018-ban még betiltotta a nemi identitászavarban szenvedő transz mozgalom tagjainak felvételét a hadseregbe. Ezt azonban rövid idő alatt kegyetlenül megtorolta a genderlobbi, hiszen pár év múlva már nem csak fel kellett venni ezeket a személyeket, hanem 2021-ben kinevezték az első négycsillagos admirálist, aki férfi létére szoknyában járt. Ez a tendencia azóta csak fokozódik. Nagy megdöbbenést váltott ki, hogy olyan ösztöndíjprogram indult 2022-ben, ami kizárja a nemiségükhöz ragaszkodó férfiakat, egy másik ösztöndíj kapcsán pedig a fehér bőrszín volt kizáró ok.

A transz admirális és a nukleáris energiaügyi miniszterhelyettes Forrás: Facebook

Mentesülnek a bevetés alól

A védelmi minisztérium dokumentuma szerint a transznemű szolgálati tagoknak maximum 300 nap felmentés jár a bevetések alól, ha valamilyen nemátalakítással kapcsolatos beavatkozást végeztetnek el. Ez az időkeret a beavatkozás típusától és a lábadozáshoz szükséges időtől függ. Az adófizetők pénzén bizonyos hormonterápiák és sebészeti beavatkozások is elérhetőek a Womack Army Medical Centerben, az Egyesült Államok hadseregének egyik katonai kórházában. A dokumentum szerint 12 hónapos hormonterápia után a transznemű katonák kérhetnek sebészeti ellátást, beleértve a felsőtesten és alsótesten végzett műtéteket is. A fenék és a hangszálak módosítása egyenlőre nem részesül állami támogatásban, így ezeket a beavatkozásokat a transznemű katonáknak saját költségen kell elvégeztetniük. A haladó hadseregben azonban a lézeres szőrtelenítés már az adófizetők pénzéből térítendő beavatkozás.

Szoknyában könnyebb lesz a katonalét

A nemi átmenet befejezése a dokumentum szerint szintén jelentős időt vehet igénybe, azt írják, körülbelül 9-18 hónapot. Ezen időszak alatt a szolgálatot teljesítő, szoknyába bújó férfi katonák felmentést kérhetnek bizonyos szabályok és kötelezettségek alól. Azok, akik nőként szeretnének tovább szolgálni, már az átmenet folyamatában női egyenruhát viselhetnek, sminkelhetik magukat, és használhatják a női lakrészeket és mosdókat. Egyes szabályok szerint ezek a katonák mentesülnek a férfiak erőnléti vizsgálatai alól, és helyettük a női kritériumoknak kell megfelelniük.

Kiölik a morált a katonákból

Az újításnak nevezett elmebajt a hadsereg vezetése, úgy tűnik teljesen komolyan gondolja, ugyanakkor a nem teljesen átmosott agyú közkatonák jó része felháborodik ezen és tiltakozik ellene. Egy hadsereg ütőképességét nem elsősorban a felszereltsége vagy a kiképzettsége adja, hanem mindenekelőtt a morálja. Az a baráti-bajtársi hangulat, amiben tudod, hogy számíthatsz a társadra, és a társaid is számíthatnak rád. Az egyes csoportok igazságtalan pozitív diszkriminációja az egyik legjobb útja egy teljes hadsereg moráljának a szétveréséhez – erre katonai szakértők figyelmeztetnek. Belegondolva, kellemetlen dolog lehet, ha éles bevetésen a női hormonnal teletömött tűzpárod éppen sírógörcsöt kap egy tüzérségi támadás alatt, mert elkenődött a sminkje.

Erőszakosan nyomul a genderlobbi

Az Egyesült Államok hadserege mindig is kiemelkedő és elkötelezett katonákkal büszkélkedhetett. A transznemű szolgálati tagokra vonatkozó új irányelvek, amiket a genderlobbi erőltetésére vezettek be, azonban felvetnek olyan kérdéseket és aggodalmakat, amelyeket alaposan meg kell vizsgálni. Hogyha pedig ennek a lobbinak behódoló személyeket igazságtalan előjogok és könnyítések illetnek meg, akkor az könnyen vezethet az egész hadsereg moráljának gyors leépüléséhez - vélekednek katonai szakértők.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

metropol.hu

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

mandiner.hu

Pattanásig feszült a helyzet Liverpoolban: Szalah rejtélyes nyilatkozatot tett

ripost.hu

„Mink mostanában így” - Vele osztja meg az ágyát Kárpáti Rebeka

vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Dráma Tatán: minden előzmény nélkül esett össze holtan egy 50 éves nő

INSIDER

Szentesi késelés: ismerte gyilkosát az áldozat, személyes bosszú állhat a háttérben

INSIDER

Szentkirályi Alexandra gazt kaszált Kőbányán, küldött is egy csokorral Karácsonynak belőle

INSIDER

"Angyalok őrizzék álmaitokat!" - Rengetegen gyászolják a tragikus motorbalesetet szenvedő szerelmespárt