Létrehozva: 2023.07.13.
Módosítva: 2023.07.13.

Így építkezik a baloldal: a lift a semmibe nyílik, a térkő nem ér össze, a bicikliút csak 5 méter – videó

Mutatjuk, siralmas a helyzet: évtizedek óta így építkezik a baloldal...

Amihez a baloldal hozzányúl Magyarországon, az nem működik. Sok pénzből – lehetőleg máséból, és persze főleg közpénzből – valósítanak meg mindent, botrányos minőségben. És ez az elmúlt évtizedekben mit sem változott... Bemutatunk néhány olyan példát, amiből kiderül: Kádár János óta a magyar baloldalon nem változott semmi.

Marx (Nyugati) téri felüljáró: 

Kádár János mutatta meg úgy igazán a baloldal mókolási stílusát még 1980-ban, amikor felépült az akkori Marx téren (ma Nyugati tér) a felüljáró.  Az építkezés vicc tárgya lett, miután a felüljáró hídját egyszerre két csapat építette, két oldalról. Mire középre értek, kiderült: a híd szintjei eltértek egymástól, azaz középen egy hatalmas űr tátongott. 

Szinteltérés miatt nem ért össze a felüljáró hídja. Az elvtársak a mérnököt vádolták meg, de valójában ők hibáztak (Fotó: Fortepan)

A kellemetlen szituációt magyarázkodás és számos városi szóbeszéd is követte. Az egyik szerint mindez azért fordulhatott elő, mert a felüljáró egyik végen a Balti-tengeri nulla vízszinthez mértek, a másik végen pedig az Adriáét vették alapul. Volt, aki arra esküdött, hogy a hiba a tervezőasztalon történt, és emiatt Wellner Péter mérnök öngyilkos lett. Mások azt terjesztették, hogy a munkások kilopták a cementet. Az igazság viszont az volt,  hogy a pártelvtársak hibáztak, ugyanis a Fővárosi Tanács sürgette a kivitelezést, ez okozta a galibát. Persze őket sosem vonták felelősségre. Helyette Kádárék ráverték Wellnerre a balhét, aki 46 ezer forint (1980-ban!) pénzbüntetést kapott, amiből végül „csak”" 8 ezret kellett megfizetnie... Negyven évvel később – ennyi verejtékes munka, meggyanúsítás és büntetés után –, Karácsony Gergely egy reggel felébredt és megvilágosodott. Pár órával később pedig Soproni Tamás szintén baloldali terézvárosi polgármesterrel videójában azt mondta: „Helló Budapest, bontsuk el a felüljárót!” Reméljük, inkább nem nyúlnak semmihez...! 

Trehány munka a Blahán: Karácsonyék szinte megismételték Kádár esetét a felüljáróval

A Blaha Lujza tér felújítása kudarcok története. Bár Karácsony Gergely át tudta adni 2022 decemberében, egyrészt a munkálatok számlája az eredeti elképzeléshez képest igen vaskos lett: többszáz millióval drágábban, többszörös csúszásokkal zárták le a projektet. De a térkő valahogy kifogott a főpolgármester „szakértő” csapatán... Nem is arra gondolunk itt, hogy az átadást követő harmadik hónapban és azóta már többször is kiperdült a kő, és gyakran aknamezőre hasonlít a Blaha, hanem arra, hogy a Nyugati téri felüljáró „mintájára” itt sem ért össze középen az építmény. Jelen esetben a burkolat, amit nemes egyszerűséggel betonnal foltoztak meg. Karácsonyéknak viszont megfelelt így is, átvették a kivitelezőtől...

Kontármunka a Blahán, amelyet Mekk Elek, a semmihez sem értő szaki is megirigyelhetett volna (Fotó: Metropol)

A terület burkolásakor lerakott járólapokat ugyanis a tér két külső oldaláról kezdtek befelé rakni a munkások, de a találkozási pontnál nem értek össze a lapok. Ezt a hibát úgy is hagyta a kivitelező, a réseket elegánsan betonnal öntötték ki, ahogy minden más olyan helyen, ahol oszlopot kellett kikerülni. Emellett a két oldalról rakott térkő színe nem is egyforma. Ha a saját tulajdonunkról, lakásunkról vagy kertünkről lenne szó, rögtön fölszedetnénk a „mesterrel” ezt a gány melót. De itt nem ez történt, Karácsonyék boldogan átvették. Mindebből látszik, hogy bár a főpolgármester százmilliókkal költött többet a tervezettnél a térre, de trehány munkával szúrta ki a budapestiek szemét. Ezt már akkor lehetett gyanítani, amikor éppen a Metropol buktatta le a Blahán héderelő, sütkérező munkásokat, akik lógatták a lábukat és még el is mondták kollégánknak...

 XV. kerületi csoda: Ötméteres bicikliút 1,5 millióért 

Ez a bicikliút aztán biztosan megérte a pénzét! Csak nehogy tumultus legyen rajta... (Fotó: Metropol)

A DK-s polgármester, Cserdiné Németh Angéla által vezetett Rákospalotán is igazi gyöngyszemre bukkantunk. Itt idén egy villanásnyit, azaz 5 méteres bicikliutat „építettek”, pontosabban festettek fel, 1,5 millió forintért. A kerületieknél az eset kiverte a biztosítékot, szerintük erre nem is bicikliznek, a pénznek pedig sokkal jobb helye lett volna máshol, mint például egy útburkolat felújításánál. A fővárosi BKK szerint a XV. kerületi projekt tervezésekor a cél az volt, hogy könnyebb és biztonságosabb legyen a közlekedés kerékpárral az oktatási intézményekbe, üzletekbe és a közösségi közlekedés megállóihoz. Hát így is lehet mondani... 

Karácsony Gergely „halálbudijai”

Az ember haja égnek állt, ha meg akarta közelíteni a főpolgármester életveszélyes vécéit a Jane Haining rakparton. Karácsony Gergelytől már megszokhattuk, hogy logikátlanul szervezi meg az útlezárásokat, nem ismeri a költségvetés pontos számait, csődközelbe „vezeti” a várost és kevéssé foglalkozik Budapesttel. Ez a toalett azonban mindenfajta rációt nélkülöz. Hétközben szó szerint az életével játszott az, aki sürgős megoldást keresett a kirakott illemhelyeken, hiszen a gyalogosok csak az úttestre lépve tudták megközelíteni a mobil WC-ket. Az ajtajai résnyire voltak nyithatók az autósforgalom miatt, így a be- és kijutás izgalmas volt. Idővel a főváros is belátta a helyzetet és áthelyezték az illemhelyeket máshová.  

Akinek sürgőssé vált, bizony le kellett lépnie az úttestre ahhoz, hogy „falhoz lapulásos” módszerrel bejuthasson a WC-be (Fotó: Metropol)

Ez nem vicc: Niedermüller liftje a levegőbe nyílik

Egy Király utcai körfolyosós ház lakói járták meg, Niedermüller Péter liftje ugyanis a semmibe nyílik. A tulajdonosok, így az önkormányzat is 40 milliót fizettek azért, hogy a folyosók helyett a levegőbe léphessenek ki. Magyarul használhatatlan az egész, így teljes ráfizetés volt a fejlesztés, amit be sem fejeztek. Ahogy korábban megírtuk, ami Karácsony Gergelynek a Blaha-WC, az Niedermüller Péternek a lift. 

Életveszélyes: Niedermüller Péter liftje a levegőbe nyílik, a lakók azóta is gyalog járnak... (Fotó: Metropol)

A kivitelező is „rendes” volt, elnézést kért a lakóktól és bevallotta: „rosszul mértük fel a helyszínt”. Persze ezzel a lakók nem lettek kisegítve, hiszen azóta is lépcsőznek, mert a munka áll. Niedermüller pedig megvonta vállát, mondván neki ehhez semmi köze, a lakók csináltak mindent (de csak azért ők, mert itt nem volt mérnök, mint a Marx téri felüljáró esetében). A baloldali politikusok, mint ismeretes, a felelősséghárítás nagymesterei, de mivel a házban önkormányzati lakások is vannak, nem elfogadható a másra mutogatás. Niedermüller a munka leállását magyarázva, a kivitelezőre mutogatott. Állítása szerint, a munkálatok „a Covid miatti anyaghiány” következtében álltak le több mint egy évvel ezelőtt, de „azt ígérte, hamarosan befejezi”. Érdekes, ha a polgármesternek semmi köze az egészhez, akkor honnan tudja, mit ígért a kivitelező és mire hivatkozik?

Íme egy videó a baloldal építkezési „szakértelméről”:

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási bajban a kínai nagyvárosok

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Kiderült az igazság: letaszították a trónról Vilmos herceget

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

mandiner.hu

Nagy Feró megrázó interjúban állt ki Orbán Viktor mellett, Magyar Péter is megkapta a magáét

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Összesúgtak a rajongók: Mi történt a 62 éves Zoltán Erika arcával?

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián