Létrehozva: 2023.07.01.

„Versenyt futunk az idővel” - István vissza akarja kapni beteg kislányát

El kellett szakadnia egy édesapának a beteg kislányától, mert nem tud neki otthont biztosítani. Egy hónapja van arra, hogy megfelelő lakhatást találjon maguknak.

Születése óta minden percet együtt töltöttünk! - kezdte lapunknak Szőnyi István. A budapesti születésű férfi most a Riposton keresztül kér segítséget, ugyanis beteg lányát, a 15 éves Beát (a gyermek nevét a védelme érdekében megváltoztattuk) a gyámhatóság átmeneti gondozásba vette. Az édesapa állítja, hogy tisztességes munkája van, nem pénzre lenne szüksége, hanem lakhatásra, ahova be tud jelentkezni, ahol hosszabb távra kialakíthatja az otthonukat. Ha ez sikerül, újra ő nevelheti a lányát. 

Kórházba került a lány, apja ott is látogatta / Fotó: olvasói 

Átverte egy idegen nő

 Édesapaként annál rosszabbat el se tudok képzelni , mint azt, hogy elveszik az egyetlen kislányát az embertől

 - folytatta István. „Onnan kezdődik a kálváriánk, hogy megismertem egy nőt. Akkor még Miskolcon éltünk Beával albérletben és volt munkám is, autószerelőként dolgoztam. Ahogy elmélyült a kapcsolatunk ezzel a bizonyos hölggyel, úgy döntöttünk, hogy elmegyünk hozzá Győrbe, kiveszünk egy lakást és ott fogunk élni hárman. Hidegzuhanyként ért a felismerés, hogy becsapott minket...
Az édesapa pénz utalt a hölgynek, majd munkáját és lakhatását maga mögött hagyva, kislányával elutazott Győrbe. 

Lelépett a nő a pénzzel együtt

Az volt a megállapodás, hogy küldök neki pénzt, amiből ő intézi az albérletet, kifizeti a kauciót, megalapozza közös életünket

- folytatta a becsapott férfi. „Összesen másfél millió forintot utaltam át neki. Beával Győrbe utaztunk, ahol hívtam a hölgyet. Ő azt mondta, hogy el kell még intéznie valamit, egyelőre vegyünk ki egy szobát a közeli panzióban. Így is tettünk. Közben én találtam munkát is magamnak, hiszen itteni életre rendezkedtem be...”
A nő azonban lelépett a pénzzel és magára hagyta Istvánt és a kis Beát

Nagyon sokat vártunk, de hiába hívogattam a nőt

 - meséli István. „Végül azt mondta, hogy hagyjuk őt békén, mert külföldre kellett mennie, leukémiás. Ekkor már biztosan tudtam, hogy átvert minket, lelépett a pénzemmel. Május 8-án feljelentést tettem, de a spórolt pénzemet aligha látom egyhamar viszont.”

Beteg a kislány

Beáról tudni kell, hogy négy évvel ezelőtt az iskolában rosszul lett és kórházba került 

- mondta István a lányáról. Ekkor derült  ki róla, hogy  epilepsziás. Most, amikor vártunk a nőre, akkor is kapott egy ilyen rohamot...”
Beát beszállították a kórházba, ahol az orvos észrevette, hogy a gyermeknek nincs bejelentett lakcíme. A kislányt neurológus is megvizsgálta, végül a kórház értesítette a gyámhatóságot.

Minden napját a lányával töltötte. / Fotó: olvasói 

Riasztották a gyámhatóságot 

 Próbáltam elmagyarázni nekik a helyzetet és azt is bizonyítani, hogy munkát már találtam és keresem az albérletet, de ez nem volt elég...

 - vélekedik az édesapa. „A lányomat közben kiengedték a kórházból, de néhány naponta a rohamok miatt vissza kellett mennünk. Az egyik alkalommal riasztották a gyámhatóságot azzal az indokkal, hogy engem nem lehet elérni, hogy a gyereknek nem vittem ruhát és még lakcímünk sincs. Hiába volt minden magyarázkodás. Rengetegen igazolták, hogy van állásom, hogy a panziót is késés nélkül fizetem... Elvitték tőlem a kislányomat” - sírta el magát a férfi. 

Telefonon tudnak csak egymással kommunikálni. / Fotó: olvasói 

30 napon belül lakhatást kell szereznie 
 

 Befogadó otthonba került, ahol hetente csak egyszer, egy órára láthatom

 - panaszolta az apa. „Minden nap ott álldogálok az épület előtt, mert annyira hiányzik! Versenyt futunk az idővel, mert ha lesz végre egy lakás, ahova be tudunk jelentkezni, ahol otthont tudok neki biztosítani, akkor újra hazajöhet hozzám. Ellenkező esetben, azt hiszem, belehalok a fájdalomba...” - zárta.  

Az édesapa eljuttatta hozzánk a gyámhivatal végzését, amiből kiderül, hogy Bea Miskolcon fejezte be az általános iskolát és ott vették fel középiskolába. Győrben a napjait édesapjával annak munkahelyén töltötte vagy egyedül a panzióban, ahol a tulajdonos és más lakók felügyeltek rá. A gyámhatóság azzal indokolta az ideiglenes nevelésbe vételt, hogy „ ...a gyermek egészségügyi problémája miatt kiemelten fontos lenne számára a megfelelő, nyugodt családi háttér biztosítása, a stabil lakhatás, a napközbeni pihenés lehetősége, a gondos gyógyszerelés  és az egészségügyi ellátó rendszerrel történő gördülékeny együttműködés... A gyermek családba való visszakerülésének feltétele a rendszeres kapcsolattartás, az állandó munkahelyi viszony és a bejelentett, stabil lakhatás.” Ha ezt Istvánnak nem sikerül biztosítania, Beát állami gondoskodásba vehetik és nevelőotthonba vagy nevelőszülőkhöz kerül. Édesapja ezt semmiképp sem szeretné - és a kislány is ragaszkodik az apukájához.

 

origo.hu

Sztárok Macron és a kínai elnök díszvacsoráján Párizsban

origo.hu

Egyetlen nukleáris rakéta képes lenne elpusztítani egész Budapestet

borsonline.hu

„Jön a gyerek” – óriási örömhírt jelentett be Tóth Gabi szerelme, Papp Máté Bence

hirtv.hu

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező Hszi Csi-ping kínai államfőt

ripost.hu

Négy csillagjegy, amelyik jól leplezi az érzéseit

vg.hu

A kínai elnök Magyarországon: így védik a világ egyik legfontosabb emberét – Hszi Csin-ping kínai Rolls-Royce-szal érkezik Orbán Viktorhoz

origo.hu

A Miss Influencer Hungary nyertese egy igazi vadmacska: tökéletes testére nincsenek szavak

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Gyurcsány-árnyékkormány” vezeti ma Budapestet: Gyurcsány emberei herdálták el a budapestiek pénzét

INSIDER

Magyar Péter trükkje pofonegyszerű: kaméleon módjára változtatja saját álláspontját

INSIDER

Bevállalós lányokat toborzott interneten Magyar Péter polgármesterjelöltje

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Orbán Viktor Budapesten fogadta a kínai államfőt

INSIDER

Figyelmeztet a szakember: ez az időjárás már az egészségünkre is veszélyes

INSIDER

Itt lesznek lezárások és forgalmi rend változások a kínai elnök látogatása kapcsán

INSIDER

Ha ilyen üzenetet kapsz, nehogy bedőlj, mert átverés!