Létrehozva: 2023.08.21.
Módosítva: 2023.08.24.

Nem hiszed el: ősellenségek fogtak össze SMA Tomikáért

A hatéves Galó Tamás Dominik féléves kora óta küzd az SMA1-es izomsorvadással. Más SMA1-es betegekhez hasonlóan Tomika esélyét is a Zolgensma génterápia jelentené a gyógyulásra. A csodagyógyszer azonban nagyon drága, így most üzletemberek és focidrukkerek fogtak össze érte.

Hatalmas mosoly, csillogó tekintet és mérhetetlen izgalom – így várta Galó Tamás Dominik, azaz SMA Tomika a Corinthia Hotel Budapestbe érkező üzletembereket és sportolókat augusztus 21-én, akik mind azért jöttek, hogy segítsenek a kisfiú gyógyulásában. A hatéves, SMA1-es izomsorvadásban szenvedő Tomika bár hihetetlenül gyorsan fejlődik, az igazi áttörést a Zolgensma génterápia jelentené számára mely 760 millió forintba kerül. Ehhez még hiányzik 290 millió forint, a család azonban nem adja fel: hisznek abban, hogy összegyűlik a teljes összeg, Tomika pedig új esélyt kap egy könnyebb életre. Ebben pedig segítségük is akad bőven: most Tomika kedvéért „ősi ellenségek" ásták el a csatabárdot, hogy felhívják a figyelmet a gyűjtésre.

A szurkolók közös felajánlással támogatják a kisfút  Fotó: Ripost

Az Újpest, a Fradi és a Videoton is Tomika ügye mellé állt

A kisfiú gyógyulásáért már több jótékonysági rendezvényt is szerveztek, illetve számos híresség is beszállt a gyűjtésbe, ekkora összefogásnak azonban talán még sosem voltunk szemtanúi. A hiányzó összeget ugyanis most neves üzletemberek, sportolók és rivális focidrukkerek próbálják meg előteremteni, hogy hangsúlyozzák: vannak ügyek, amik felülírják a köztük lévő ellentéteket. A szurkolói táborok egy-egy aláírt mezt bocsátottak árverésre. 

Hihetetlen érzés, hogy a mi Tomikánkért fognak össze ennyien, és konkurens cégek, riválisok ültek le ma egy asztalhoz, hogy a mi kisfiunknak segítsenek. Úgy érezzük, hogy ez már egy akkora összefogás, aminek sikerülnie kell

– mondta a Ripostnak Tomika édesanyja, Anikó, aki elmesélte, hogy az egész összefogás egy pólódedikáláson kezdődött, ahol Tomika megismerkedett a zenész Curtis-szel. 

„Curtis látta, hogy Tomika egy kamiont színez, így miután kiderítette, hogy a kisfiam nagy kamion rajongó elvitte őt kamionozni. Ebből lett az a fuvarozói összefogás, ami most a The Ring gálán csúcsosodik majd ki, szeptember 9-én" – árulta el Anikó. Ebből kiindulva nem meglepő, hogy a rapper maga is az összefogás egyik kulcsfigurája lett, aki híres Újpest szurkolóként büszkén képviseli a lilákat Tomika oldalán. 

Tomika sok orvosi véleményre rácáfolt már  Fotó: Ripost

„Tomikánál a határ a csillagos ég"

Tomikáéknak már a kezdetektől fogva azzal kellett szembesülniük, hogy az orvosok nem sok jót ígérnek a kisfiú számára. Például azt mondták, hogy esélytelen, hogy Tomika megtanul beszélni, a szülők azonban nem adták fel, így ma már a kisfiú mondatokban beszél, magát könnyen megértetve a külvilággal. Ez a példa hatalmas erőt ad a családnak és hiszik: Tomika számára nincs lehetetlen.

Tomika egy nagyon erős SMA1-es gyerkőc, nála a határ a csillagos ég. A folyamatos fejlesztésekkel és a rengeteg munkával az a célunk, hogy ő egy önálló, boldog, teljes életet élhessen, ebben pedig csak a Zolgensma génterápia segíthet

– hangsúlyozta az édesanya, aki hisz benne, hogy ennyi jó ember összefogásával össze fog gyűlni a pénz kisfia kezelésére. A focisták által dedikált focimezekre hétfő estétől lehet majd licitálni Tomika Facebook-oldalán, két héten keresztül. 

Tomikával együtt húzta el a nyerges vontatót Nick Árpád (középen)  Fotó: Ripost

Az összefogás képes egy kamiont is elmozdítani

Tomika nagy kamionszeretete miatt tehát egy egész Fuvarozói összefogás alakult a család köré, a Supernova Intertrans Kft. és a BHS Trans Kft. bevonásával, akik nem csak az üzleti életben, de a ringben is összemérik majd erejüket szeptember 9-én, Tomikáért. Egyelőre azonban az összefogásé a főszerep, így a kamion is egy interaktív eleme volt a hétfői eseménynek, amit Nick Árpád a fogával húzott el, miközben a kisfiú a kamionban ülve élhette át a különleges élményt. Az erőművész után a Fuvarozói összefogás üzletemberei és a Szurkolói táborok képviselői is megpróbálkoztak a kamion megmozdításával, hogy ezzel is megmutassák: együtt többre képesek, Tomikáért!

INSIDER

Újabb csoda történt SMA Tomikával: édesanyja el sem akarta hinni, mit kért tőle lefekvés előtt

Tomika fél éves kora óta küzd az SMA1-es izomsorvadással.

INSIDER

Újabb csoda történt SMA Tomikával: édesanyja el sem akarta hinni, mit kért tőle lefekvés előtt

Tomika fél éves kora óta küzd az SMA1-es izomsorvadással.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Fű alatt kaphat engedély Ukrajna, hogy nyugati fegyverrel orosz területekre mérjen csapást + videó

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

travelo.hu

Matuzsálemi korú hajót újítottak fel a Balatonon, hogy újra felülhessünk rá

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: szürkezónás akcióval debütált a 2010 előtti baloldali kormányok megoldóembere

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria