Létrehozva: 2023.09.09.

Durva! Kötelet és botot hozva gyűlnek össze a kutyakínzók szombaton

A gazdátlan kutyusoktól akar megszabadulni egy versendi lakos: Facebookon tette közzé, hogy várja a csatlakozni vágyókat szombaton a Baranya megyei faluban.

„Egy kötelet és egy botot hozzatok" – írja egy versendi férfi Facebook posztjában, amiben egy szombati „programra" hívja meg a többi falubélit. László azt írja, hogy délután egykor mindenki legyen a bolt előtt, aki szeretne megszabadulni a gazdátlan kutyáktól. Sőt még azt is hozzáteszi,  hogy hozzanak magukkal egy botot és egy kötelet és reméli, hogy sokan lesznek. 

A poszt írója a kóbor kutyák ellen szeretne tenni. Fotó: Pixabay

Felháborodtak az állatvédők

A poszt megjelenése után azt elkezdték megosztani a különböző állatvédő oldalak és csoportok. Volt, aki egyenesen elmebetegnek nevezi a versendi férfit, de sokan a polgármestert szólítják meg, hogy reagáljon az esetre és intézkedjen, hogy humánus módon kerüljenek biztos helyre a kóborkutyák. A „meghívó" eljutott a Szurkolók az Állatokért Alapítványhoz is, akik szintén Facebookon jelezték, hogy részt kívánnak venni az eseményen. 

Kedves Laci! Köszönjük a meghívást, természetesen ott leszünk mi is Versenden, szombaton 13.00-kor a bolt előtt! Minden lesz nálunk, ne aggódj! Mi is reméljük, hogy sokan leszünk

– írják posztjukban. 

„Ezek a dolgok nem segítik elő a helyzetet. Sem az állatokét, sem azokét, akik szeretik vagy utálják őket. Óriási probléma a kóborállatok helyzete, de nem ez a megoldás, hogy másokat buzdítok állatkínzásra vagy gyilkosságra. Mi minden ilyet teljesen elítélünk" – mondta a Ripostnak Kapin Richárd, az Alapítvány egyik arca és képviselője. Hozzátette azt is, hogy szerinte arra kéne törekedni, hogy ivartalanítással meg legyen oldva a gond és lakossági összejöveteleken el legyen magyarázva a felelős állattartás. 

A versendi férfi posztja alatt sajnos sok olyan komment is található, amiben egyetértenek Lászlóval. Kapin Richárdnak erről az a véleménye, hogy ezek az emberek nem fognak kimenni mind a bolt elé szombaton, inkább csak „fotel harcosok", akik online vezetik le a feszültséget az ilyen hozzászólásokban. 

Sad,Dog,Close,His,Eyes,Like,A,Dying,Dog,Like
Az igazi megoldást az ivartalanítás és a felelős állattartás jelentené. Fotó: Shutterstock

„Üzenjük, hogy aki állatot bánt, az velünk fog találkozni"

Richárdék tevékenységét már országszerte ismerik, hiszen látványosan, összefogva állnak ki az állatok védelmében. Most is úgy tervezik, hogy ha meg lesz tartva az esemény, akkor ők is ott lesznek pár emberrel. 

Nem fogjuk letámadni, beszélni szeretnénk vele, hogy nem jó, amit képviselni akar és ettől nem lesz jobb senkinek, nem ez a megoldás. A jogi következményekről is beszélnénk persze, hiszen szeretnénk kulturáltan megoldani, hogy az állatoknak és a lakosoknak is jó legyen

– hangsúlyozta Kapin Richárd, aki hozzátette, hogy szerinte egyértelműen utal a bot és a kötél arra, hogy a kutyákat bántani szeretnék.

„Lehet, hogy ők ezt ki akarnák magyarázni, de ez a poszt erről szól, ezt mindenki látja. Úgyhogy üzenjük mindenkinek, hogy aki állatot bánt az velünk fog találkozni, mi pedig azt valljuk, hogy börtönt az állatkínzóknak"

Egyetlen megoldás az ivartalanítás

A versendi lakosok elvileg már többször is jelezték a kóbor kutyákkal kapcsolatos problémáikat, de a helyzet nem oldódott meg. Lapunk információi szerint a túlszaporulat és a felelőtlen kutyatartás megakadályozása a jegyző feladata egy településen, ám amíg az önkormányzat nem lép közbe, addig nem oldódik meg a kóbor kutyák helyzete.

Az igazi megoldást az ivartalanítás jelentené. Több szervezet is biztosít már ingyenes ivartalanítást, így lenne lehetősége az embereknek. Bizonyos esetekben azonban már annyira elfajult a helyzet, hogy csak a település vezetése tud közbe lépni

– mondta a Ripostnak Nagy Mónika, a Nyújts Kezet a Mancsokért Alapítvány elnöke, aki szerint Versenden is erre lenne szükség, hogy az emberek ne akarják maguk megoldani a helyzetet ilyen erőszakos eszközökkel, mint amire most készülnek. 

„Felháborító és elítélendő az állatok bántalmazása és a megoldás semmiképpen sem ebben keresendő"– szögezte le Nagy Mónika.

Kerestük az önkormányzatot is

Az üggyel kapcsolatban kerestük Versend Önkormányzatát is, hogy reagáljanak az esetre. Cikkünk megjelenéséig levelünkre nem válaszoltak, így amint megérkezik hozzánk a reakciójuk, válaszukkal cikkünket frissítjük.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen lézengő Magyar Péter-tüntetőket - videó

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

life.hu

Készül a temetésre a Buckingham-palota: Károly sokkal betegebb, mint hisszük

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

origo.hu

Katasztrófával fenyegeti a NATO-t Oroszország

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Berobban a nyárias meleg, közel 30 fok is lehet

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte