Létrehozva: 2023.09.08.
Módosítva: 2023.09.08.

Eldőlt! Főnyeremény volt az Atlétikai Világbajnokság megrendezése

Bár a baloldal mindent megtett, hogy egy újabb álomtól és sikertől fossza meg a magyar embereket, a kormány a végsőkig kiállt a világ harmadik legnagyobb sporteseményének megrendezése mellett. A számok azt bizonyítják, hogy érdemes volt...

A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint minden előzetes várakozást felülmúltak az augusztusi budapesti Atlétikai Világbajnokság turisztikai eredményei, miután a rendezvény napjaiban, augusztus 19-26 között csaknem 14 milliárd forintra emelkedtek a szálláshelyi bevételek, amelyek így az előző év azonos időszakához képest megduplázódtak.

ORBÁN Viktor; ERDOGAN, Recep Tayyip; MIRZIJOJEV, Savkat; BABIS, Andrej
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vi

A verseny idején több mint 170 ezer vendég, majdnem 460 ezer vendégéjszakát töltött el a fővárosban. A szállodák szobakapacitás-kihasználtsága átlagosan 80 százalék feletti volt. A világ szinte minden tájáról, mintegy 200 országból érkeztek versenyzők és turisták az Atlétikai Világbajnokság alatt Magyarországra. A vendégéjszakák 85 százalékát a nemzetközi turisták adták.

Az összes külföldi vendégéjszaka közel 9 százalékát a britek, 9 százalékát a németek, 8 százalékát pedig az olasz vendégek foglalták le, de szép számmal fogadtak amerikai, izraeli, spanyol, lengyel és francia utazókat is a szálláshelyek. 

A gazdasági kutató- és elemzőintézet szerint egy világesemény hosszú távon javítja a rendező ország ismertségét a világban, ami többek között turistákat vonz, de javítja az ország kultúrájának elfogadottságát is.

A kiugró nemzetközi érdeklődés a szállodák forgalmát 32 százalékkal, a magánszállásokét 44 százalékkal emelte meg a tavalyi hasonló időszakhoz képest. 

A sikeres vb-rendezés újabb kiváló referencia, ami további világversenyek elnyeréséhez segíthet hozzá bennünket 

– hangsúlyozta Horváth Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Kiemelte: a rendezvényipar leggyorsabban növekvő szegmense a sport, ráadásul a sportesemények látogatói jellemzően hosszabb időt töltenek, többet költenek, és minőségi szolgáltatásokat vesznek igénybe. 

Álomgyilkos baloldal

Se szeri, se száma azoknak a projekteknek, amelyek óriási sikernek bizonyultak, de a hazai baloldal pánikkeltéssel mindent megtett annak érdekében, hogy még idő előtt elkaszálja a fejlesztéseket. Egy csokorba szedtük, hogy melyek azok a beruházások és sikerek, amelyekkel szegényebbek lennének a budapestiek, ha a baloldal döntésén múlt volna: 

  • Liget-projekt: A Városliget megújítása Európa jelenleg legnagyobb kulturális városfejlesztési projektje, amelynek köszönhetően a Millennium óta nem látott léptékű kulturális beruházásokkal gazdagodott az ország. a Liget projekt kapcsán mindent megőriztek, ami érték volt a Városligetben. A 2018-as önkormányzati választások óta a Főpolgármesteri Hivatal, élén Karácsony Gergellyel folyamatosan támadja a Liget projektet. Többek közt álhírekkel próbálták elhitetni az emberekkel, hogy a beruházás miatt kevesebb zöld felület lesz Budapest szívében. Mára kiderült, hogy ennek éppen az ellenkezője történt, és az egykori lelakott és közbiztonságilag veszélyesnek ítélt Városliget helyett mára egy csodásan újragondolt, családbarát kulturális közterülettel gazdagodott a főváros. 
  • MVM Dome: A 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezte január 13. és 30. között. Az MVM Dome kimondottan ebből a célból épült meg, de azóta több remek koncertnek és egyéb sport és kulturális eseménynek is otthont adott. Korábban a kerület baloldali vezetése többször is felszólította a kormányt, hogy álljanak le az ilyesfajta projektek fejlesztésével. 
  • Atlétikai Világbajnokság: Baranyi Krisztina a IX. kerület baloldali polgármestere aláírás gyűjtésbe kezdett és folyamatosan a sportesemény megszervezése ellen hergelt. A megnyitóra azonban már tiszteletjegyet kért a kormánytól. Mint kiderült, a kerületnek egyetlen fillérjébe sem került az óriási sikert elkönyvelő világbajnokságnak otthont adó létesítmény felépítése. 

Az olimpiát egyszer már sikerült megakadályozni 

A Momentum egyszer már sikerrel járt, amikor a magyar embereket kellett megfosztani egy óriási lehetőségtől. 

Vérzik az ember szíve

– mondta korábban Orbán Viktor. Szerinte sok magyarnak volt régi álma egy budapesti olimpia. Akkor úgy fogalmazott, hogy "itt történt egy álomgyilkosság". 

Van egy politikai szervezet, amelyik nem is titkolta el, hogy őt nem az olimpia érdekli igazából, hanem párttá akar alakulni, és be akar lépni a politikai élet színpadára, és ezért nem drágállotta azt sem, hogy álomgyilkossá váljon

- nyilatkozta a miniszterelnök. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Manchesterből kirúgott focista Messiként tündököl a Dortmundban

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

life.hu

Cher elárulta, miért bukik a nála sokkal fiatalabb férfiakra: mostani szereme csak 38 éves

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 2.: a Bikát a megérzései vezetik, a Vízöntő maradjon kívül a vitákon

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria