Létrehozva: 2023.09.20.

Bajban Karácsony Gergely, megint tetten érték egy hazugságát

A NAV nyomozása után most az OTP tett feljelentést a 99 Mozgalom ellen. Karácsonyék magyarázkodásáról eddig is mindenki tudta, hogy csak mese, most azonban már bizonyítékok is rendelkezésre állnak.

Karácsony Gergelyék a mai napig váltig állítják, hogy a mozgalmukhoz érkezett több mint félmilliárd forintot adománygyűjtő ládákban, mikroadományok formájában gyűjtötték össze. Ezt a lehetetlen mesét eddig sem hitte el senki, de most már konkrét bizonyítékok is vannak, amik ellenük szólnak. 

Fotó: Havran Zoltán

A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok szerint az OTP Bank feljelentést tett a 99 Mozgalom ügyében. A Karácsony Gergely kampánycéljaira létrehozott, azt finanszírozó egyesület már korábban a hatóságok látókörébe került. Júliusban derült ki, hogy a NAV nyomoz az ügyben. A feljelentésből kiderül, hogy 

Karácsonyék számlájára 526 millió forint érkezett annak megnyitása óta, tehát Márki-Zay Péter azon korábbi nyilatkozata, amely a főpolgármester félmilliárdos kampányáról szólt, nagyságrendileg helytálló. 

Karácsony pénzügyeket intéző embere, Perjés Gábor többször is olyan jegyzőkönyveket adott át az OTP-nek, amelyek adománygyűjtő-ládák felnyitásáról szóltak. A hitelintézet a sajtóban megjelent hírek után nemrégiben belső ellenőrzési vizsgálatot rendelt el, majd ennek végén súlyos megállapításokat tett.

Ezek egyike, hogy a jegyzőkönyvek szerint 

az adománygyűjtés alapvetően külföldön élő magyar személyektől történik egy kb. 30×30×30 centiméteres nagyságú adománygyűjtő-ládába.

Ezekbe a Perjésék-féle jegyzőkönyvek állítása szerint két-háromezer bankjegyet, egy esetben pedig 3811 db bankjegyet préseltek be. A feljelentés szerint viszont „a ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el, ugyanakkor megállapítást nyert, hogy a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az euróbankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak (mintha a nyomdából kikerülve nem használták volna azokat).”

Fotó: carlitos | photocase.com

A feljelentés döntő megállapítása így hangzik: 

álláspontunk szerint a csomag típusú elhelyezés fizikailag kizárja a szóban forgó ládákba történő pénzek belehelyezését.

A témában készült korábbi videónkat itt megnézheted:

A baloldal sem hisz Karácsonyék meséjében

Amint azt korábban megírtuk, Karácsony Gergely körül már a szövetségesei körében is fogy a levegő. Azt már ugyanis a baloldal sem hiszi el, hogy a kampányrendezvényeken kitett adománygyűjtő dobozokba pár hónap alatt több pénzt dobtak be, mint amennyit a kilenc parlamenti párt – köztük a Fidesz – tagdíjakból összesen összeszedett (357 millió forintot) 2022-ben.

Azt gondolom, hogy az ellenzéki szavazók számára megalázóan hihetetlen ez a magyarázat. Elmeszülemény, bohózat

–  jelentette ki korábban Ungár Péter. Az LMP társelnöke szerint nemcsak a főpolgármesternek kell magyarázatot adnia, hanem az egész politikai projekt mögött megbújó örök tanácsadóknak, magukat fajsúlyosnak képzelő árnyékembereknek is.

Magyarázatot vár a főpolgármestertől a DK és a Jobbik is

Karácsony Gergelynek, Bajnai Gordonnak, Szigetvári Viktornak és a többi baloldali politikusnak, akinek ehhez köze volt, tisztázniuk kell a helyzetet. Mi nem szeretnénk olyasmiért vállalni a felelősséget, amiben nem vettünk részt, és amiből nem részesedtünk

– írták a Jobbik sajtóosztályától.

A 99 Mozgalom több százmillió forintos támogatásáról a DK-nak nem volt tudomása (…) várjuk a főpolgármester úr részletes, nyilvános tájékoztatását

– fogalmazott a DK sajtóosztálya. 

Nem ez az első alkalom, hogy Karácsony Gergely hazudik

Korábban Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt fogalmazott meg éles kiritkát Karácsony Gergellyel szemben. Puzsér akkor úgy fogalmazott:

Karácsony Gergely hazudik. Hazudik, hazudik és hazudik. És onnan lehet tudni, hogy Karácsony Gergely hazudik, hogy mozog a szája

Adjunktusi fizetéséről is hazudott Karácsony Gergely korábban. A főpolgármester egy interjúban azt mondta, hogy nettó 100 ezer forintot keresett a Corvinus Egyetem oktatójaként. Kiderült, hogy a baloldali politikus valójában kétszer ennyi pénzt tett zsebre havonta. Karácsony adjunktusi fizetése ugyanis 200 ezer forint felett volt.

Karácsony Gergely a nyelvtudásáról sem mondott igazat

A főpolgármester nem létező nyelvtudása akkor került a középpontba, amikor májusban, az Economistnak adott interjúját követően, kiderült, hogy nem tud angolul, illetve a nemzetközi sajtószereplésein és megbeszélésein tolmácsot használ. A főpolgármester egy korábbi Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy évekkel korábban középfokú nyelvvizsgát szerzett angolból. Csakhogy pillanatokon belül kiderült, állításával ellentétben sosem volt államilag elismert nyelvvizsgája.

„Szembejött a villamos”

KariGeri még a saját választóit is gyakran becsapja. A legutóbbi választások előtt, amikor Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt is volt, a baloldal előválasztást tartott, hogy kiderítsék, kit tartanak a baloldali szavazók Orbán Viktor legméltóbb kihívójának. Karácsony Gergely akkor leszögezte, hogy „csak akkor fog visszalépni bárki javára, ha elgázolja egy villamos”.  Erre ugyan nem került sor, néhány nappal később azonban Karácsony természetesen bejelentette, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára... 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő zagyvaságokat hordtak össze – a Házasság első látásra legjobb aranyköpései

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

mandiner.hu

Medgyessy megfejtette, s leszögezte: ekkor fog megbukni Orbán Viktor (VIDEÓ)

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért