Létrehozva: 2023.09.10.

„Meglett az én kis drágám” – tanyán és erdőben bujkált Gizmo, a karambol helyszínéről eltűnt kis yorki

Augusztus 5-én veszett nyoma annak a közel kétéves yorkshire terriernek, ami egy karambolozó autóból ugrott ki és futott el Szeged és Ásotthalom között. Gizmot egy hónapig égen-földön kereste gazdája, fel nem adva a reményt, aminek meg is lett az eredménye.

Az egész országot bejárta a hír, hogy egy közel kétéves yorkinak nyoma veszett Szeged környékén. Ahogy azt a Ripost is megírta, Gizmo gazdája, Kazi Andrea nyaralni jött haza Szegedre a rokonokhoz augusztus elején, amikor egy őz az autója elé ugrott és elvesztette az irányítását a jármű felett. A kocsi ekkor megcsúszott és átesett az árkon, majd többször is megpördült. Az autóban ült Gizmo is, a kis yorki, aki a karambol után annyira megijedt, hogy amint tudott azonnal kiugrott az autóból és elszaladt Szeged irányába.

A kis Gizmo napra pontosan egy hónapra rá került elő, mint hogy eltűnt. Fotó: Beküldött fotó

Egy hónap után jött a telefon, hogy látták Gizmot egy közeli tanyán

Andrea napokig kereste Gizmot a baleset helyszínére visszatérve, de mindhiába: már lassan kezdte feladni a reményt, hogy kiskutyáját valaha megtalálja. Vissza is utazott Hollandiába, ahol életvitelszerűen él.

Hazaértem a lakásba Hollandiába és összerogytam a fájdalomtól. Nagyon rossz érzés volt, hogy nincs itt velem. Rá egy hétre vissza is mentem Magyarországra, mert éreztem, hogy nem szabad feladnom. Megálltam a baleset helyszínénél újra, arra sétáló embereket kérdeztem, nem akartam elhinni, hogy nincs meg

 – mesélte Andrea a Ripostnak. Gizmo története hamar bejárta az internetet, rengetegen megosztották az eltűnését és az egész környék Andreának akart segíteni.

„Volt pár rosszindulatú ember is, aki azt mondta, hogy az aranysakálok lakomája lett a kiskutyám. Ez  nagyon bántott, de sok pozitív üzenetet is kaptam, rengeteg fotót kutyusokról, hogy esetleg az én kis kutyusom lehet" – árulta el Andrea, hogy mi történt kiskutyája eltűnése után. 

Gizmo azonban rácáfolt a rosszindulatú megjegyzésekre és az elemekkel megbirkózva túlélte az elmúlt egy hónapot. Andrea egyik nap ugyanis telefonhívást kapott egy hölgytől, aki nem merte biztosan állítani, de úgy vélte, hogy Gizmo-t látta a tanyájukon.

Andrea számára szörnyű volt az elmúlt egy hónap. Fotó: Beküldött fotó

Felcsillant a remény

„A 33. kilométerkőnél volt a baleset, ők a 34-esnél laknak, 1-2 kilométerrel beljebb a bekötőúttól. A hölgy elmondta, hogy arra figyeltek fel, hogy eltűnt a cicáknak kitett étel és a komposztból is dézsmált valaki a zöldségekből. Gizmoról tudni kell, hogy imádja a répát, uborkát, a zöldségeket, így felcsillant bennem a remény" – mesélte boldogan Andrea a részleteket, akinek egy ismerőse, Farkas Mónika ment el a tanyához csapdát és vadkamerát víve, hátha lencsevégre kapják a kiskutyát.

Még fel sem szerelték a kamerákat, amikor  jött is a telefon Andreának egy másik lakostól, hogy megvan Gizmo, akit valószínűleg a macskák elkergették a tanyáról így a falu felé szaladt, ahol Koszonits Tibor látta meg erdei séta közben.

A kislányommal és egy barátommal sétáltunk az erdőben, amikor megláttunk egy yorkit. Még mondtam is nekik, hogy biztos ő az, akit hetek óta keresnek. Megpróbáltuk megfogni, de elmenekült, így autóval üldöztük még 1 kilométeren keresztül, mire elfáradt 

– számolt be a hihetetlen találkozásról Tibor, aki végül egy botot nyújtott a kiskutyának, így tudták megfogni. Tiborék a csomagtartóba rakták Gizmot, majd hívták is Andreát, a kutyusnak pedig otthon enni és inni adtak.

„Egyszer csak hívott a gazdi és zokogni kezdett, amikor mondtam neki, hogy valószínűleg megtaláltuk Gizmot" – tette hozzá Tibor, akihez végül Andrea fia és menye mentek el a kiskutyáért. Ahogy Tibor fogalmazott: Gizmot mintha kicserélték volna, azonnal kifutott a sarokból és rohant a családtagokhoz. A kis yorkit ezután a helyi állatorvos, Szőke Csaba és a kutyakozmetikus, Laura is ellátta.

Gazdája már alig várja az újbóli találkozást. Fotó: Beküldött fotó

Vasárnap hazatérhet Gizmo

„A kiskutyámban egy kullancs volt és tele volt bogánccsal a szőre, valamint nagyon lefogyott az egy hónapos kóborlás alatt. Az orvos szerint ha még két hetet kint lett volna a szabadban, már biztosan nem éli túl" – mesélte megrendülve a gazdi, aki most Hollandiában várja a kiskutya hazaérkeztét, akit vasárnap visznek is hozzá a családtagok, öröme pedig leírhatatlan.

Éreztem, hogy nem szabad feladni, hiszen amikor van egy kis lény, akivel együtt éled a mindennapokat azt csak úgy nem fogadod el, hogy nem lesz meg. Hihetetlenül hálás vagyok mindenkinek, aki segített, köszönöm!

– zárta gondolatait boldogan Andrea. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

origo.hu

Újabb drámai lépés a világháború felé - Ezt követeli Macron

metropol.hu

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

vg.hu

Kirántották a talajt az arany alól a befektetők, mélyrepülésben a nemesfém árfolyama

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

origo.hu

Borzalmas gyerekbántalmazás Érden: fejbe dobott egy kisfiút a nevelő

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Majdnem világrekord-mértékű államháztartási hiány alakult ki Katona Tamás pénzügyi államtitkársága alatt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Hányingerkeltő: A Nébih azonnal bezárta a II. kerületi éttermet, olyan meghökkentő állapotok uralkodtak – Videó

INSIDER

Trükköznek a magyar eperrel az árusok - Ne hagyd magad átverni!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre