INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2023.10.24.

„Nem tudom felfogni, miért velünk történik mindez” – míg a hatéves Marci agydaganattal küzd, édesapja szívinfarktust kapott

A Recsken élő Szabó család nagy bajba került. Öt évre rá, hogy kiderült, kisfiuk 3-as stádiumú agydaganattal küzd, a család kenyérkeresője, a kis Marci édesapja szívinfarktust kapott. A család most nem tudja, mitévő legyen. Az édesapa nem tud dolgozni, Marci kezelése azonban 2 millió forintba kerül.

Szabó Marci még csak 14 hónapos volt, amikor hidegzuhanyként érte a szörnyű hír a családot: a kisfiú 3-as stádiumú agydaganattal küzd. A betegség első jele egy epilepsziaszerű roham volt, ám akkor még nem sejtették, hogy a roham is csak a tumor tünete a kisfiú agyában. Marci most 6 éves és szuperhősként küzd a betegségével, a családot azonban újabb kihívás elé állította a sors: a családfenntartó, Marci édesapja szívinfarktust kapott augusztus végén.

Marci még csak 14 hónapos volt, amikor kiderült, hogy nagy a baj   Fotó: Facebook / Marci kicsi Hős harca 

Kölnben kezelik a rákos kisfiút: végre zsugorodott a daganata

A 6 éves Marciról másfél éves korában derült ki, hogy egy szörnyű kórral, 3-as stádiumú agydaganattal küzd apró szervezete. A kisfiút azonnal megműtötték, a tumort azonban nem tudták teljesen eltávolítani, mert Marci azonnal lebénult volna.

A mai napig emlékszem arra, amikor hívtak az eredménnyel. Akkor azt mondtam, hogy nincs Isten, nem létezhet, nem akarom elhinni, hogy miért a mi kisfiunkkal, ezzel az édes bogyóval, a szerelmünk gyümölcsével történik ez, miért pont ő?

– mesélte a Ripostnak könnyek között Szabó-Bárdos Adrienn, Marci édesanyja, aki azonnal más lehetőségek után kezdett kutatni, amikor az orvosok itthon azt mondták, hogy nem műthető tovább a kisfiú. Mivel Marcinak a sugárkezelés és a kemoterápia sem segített a tumor zsugorításában, így tovább kellett keresni a lehetőségeket a gyógyulására.

„Ekkor találtam rá egy immunológiai magánklinikára Kölnben, ahol fájdalommentesen tudják kezelni Marci daganatát. Ez azonban nem volt olcsó, csak a konzultáció 3600 euró volt. Kint azonban vállalták Marci kezelését, ami végre jó eredményeket hozott" – részletezte az édesanya. A kölni klinikán végre elérték, hogy Marci daganata zsugorodott és remek eredményeket produkált a recski kisfiú, aki most már óvodába jár és éli az átlag hatévesek mindennapjait.

Azt szoktuk mondani Marcinak, hogy a kezelések szupererőt adnak neki, hogy szuper focista lehessen majd, a doktor pedig leboxolja azt a rossz dolgot, ami a fejében van

– emelte ki Adrienn.

A kezelésekre már csak 5-6 havonta kell visszajárnia a családnak Németországba, ez azonban alkalmanként 2 millió forintba kerül. A család részére folyamatosan gyűjtenek a környéken: rokonok, ismerősök és szomszédok fogtak össze, hogy Marcika megkaphassa a kölni kezeléseket rendszeresen és meggyógyuljon. Mindez azonban hatalmas lelki terhet tett a családra, ami ki is jött az édesapa egészségén: Marci apukája augusztus végén szívinfarktust kapott.

Az édesapa augusztus végén szívinfarktust kapott, ezzel kiesett a családfenntartói szerepből  Fotó: Facebook / Marci kicsi Hős harca 

„Miközben a kisfiunkkal törődtünk, nem figyeltünk magunkra”

A recski család mindent háttérbe szorított az elmúlt években azért, hogy kisfiuk leküzdje a daganatot. Ráadásul Marcinak van egy közel 10 éves nővére is, akinek szintén szeretnének megadni mindent a szülők, hogy ne érezze a rájuk nehezedő terheket.

Annyira erre fókuszáltunk, az apukája pedig folyamatosan dolgozott 24 órás műszakokban, hogy fizetni tudjuk a kezeléseket, hogy nem figyeltünk magunkra. Most azonban minden összedőlt és nem tudjuk mitévők legyünk, hogyan tovább

– emelte ki Adrienn, aki az apukával együtt így két beteget ápol otthon, hiszen a férje nem erőltetheti magát, szigorú pihenésre intették az orvosok. Ráadásul, mint kiderült, nem ez az első infarktusa az édesapának: lábon már kihordott egyet.

„Amikor a kardiológus megkérdezte, hogy mi okozhatta a bajt, a férjem elmesélte mi mindenen megyünk keresztül Marcival. Ekkor az orvos megkönnyezte a történteket és csak annyit mondott, hogy kéri, az apuka magára is figyeljen, mert nagy szükség van rá– mesélte könnyeivel küzdve Adrienn, aki nem tudja hogyan tovább, hiszen még nem tudják vissza mehet-e dolgozni a férje, vagy hogy ki tud-e majd vezetni Kölnbe.

Marci részére folyamatos a gyűjtés, most azonban duplán szükség van a segítségre, hiszen a család jelenleg kereset nélkül maradt. Az édesapa még a kórházból kijövet is elsírta magát, hiszen jelenleg minden bizonytalanná vált a négy fős recski család számára. Marci a tervek szerint jövőre iskolába menne, a kezeléseket azonban meg kell kapnia, ami nagy anyagi terhet ró a családra, így most továbbra is az emberek segítségét kérik. 

INSIDER

"Mióta kiderült a betegsége, összesen 3 hetet töltött otthon" – kegyetlen kór támadta meg az egyéves Mátét

Hasmenés és puffadás jelezte a bajt.

INSIDER

"Mióta kiderült a betegsége, összesen 3 hetet töltött otthon" – kegyetlen kór támadta meg az egyéves Mátét

Hasmenés és puffadás jelezte a bajt.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy forintért ölte meg a feleségét egy csobánkai nyugdíjas

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

life.hu

Undorító szokásáról vallott Jessica Biel

life.hu

Ördög Nóra helyébe lép Szabó Zsófi: ezt a műsort fogja vezetni

magyarnemzet.hu

Gulácsi Péter és Willi Orbán nagy meccsén kiütötte riválisát a Lipcse

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

INSIDER

Két halálos áldozat Alsónémediben: hídról zuhant csatornába a lovaskocsi

INSIDER

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

INSIDER

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el