INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2023.11.07.
Módosítva: 2023.11.07.

A Tankcsapda is az izomsorvadásos Ádint támogatja - Lukács Laci legendás gitárjára lehet licitálni

A Fradi után most az ország egyik kedvenc rockegyüttese is beállt a Duchenne-szindrómás kisfiú, Ádin ügye mögé. A gyermek családja Ádin génterápiájára gyűjt: ehhez járulhat hozzá az a szerencsés, aki a legmagasabb összeget kínálja Lukács László gitárjáért.

A Tankcsapda frontemberének, Lukács Lászlónak az ikonikus gitárjához juthat hozzá az a licitáló, aki a legnagyobb összeget ajánlja fel a legendás hangszerért a Duchenne-szindrómás kisfiú, Ádin oldalán. A hároméves, izomsorvadásban szenvedő Ádin egyetlen esélye a gyógyulásra egy kísérleti fázisban lévő, amerikai génterápia. A kezelés azonban 3,2 millió dollárba, azaz körülbelül 1,1 milliárd forintba kerül, amire a családnak nincs pénze. Ádin ügyét több híresség is támogatja, például a Ferencváros TC hátvédje, Pászka Lóránd és az egész labdarúgócsapat.

A gitárt személyesen, dedikálva adja át Lukács László a legtöbbet licitálónak  Fotó: Fejes Márton / Facebook / Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány

A rocker ezt a modellt használja a koncerteken

Lukács pár napja a Retro Rádió reggeli adásában ajánlott fel egy gitárt licitre, hogy ezzel segítsék közelebb Ádint a génterápiához. A hangszer egy Ibanez TP15 - BKF Lukács Signature akusztikus gitár, ezt a modellt használja a színpadon a Tankcsapda frontembere is a koncerteken. A legtöbbet licitálónak Lukács dedikálva, személyesen adja át a hangszert. A licit 200 ezer forintról indult, a sort pedig meg is kezdte Bochkor Gábor, 300 ezer forinttal. Az ikonikus hangszerre november 20-ig van lehetősége licitálni a rajongóknak és a zenekedvelőknek, 20.000 forintos licitlépcsővel. 

Az árverésnek hamar híre ment, Ádin története pedig sokakat szíven ütött. A gitár licitjét jelenleg 1 millió forintnál tart, de még messze van november 20, így még bármi lehetséges. Licitálni csak az Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány facebook-oldalán lehet, kommentben a poszt alatt. 

„Bochkor Gábor és Lukács Laci véleményünk szerint részletesen tájékoztatta a hallgatókat mindenről és úgy érezzük, ők igazán értik azt, hogy milyen nagy áttörésre gyűjtünk ebben a betegségben. Tényleg szavakat nem találtunk rá, hogy nem csak lehetőséget biztosítottak nekünk, hanem ők ketten, tőlünk függetlenül ilyen összeszedetten és korrektül tudtak beszélni a témáról és az emberek segítségét kérni"– írták ki a szülők az oldalra pár nappal az interjút követően. 

Ádin szülei a végsőkig elmennek kisfiuk gyógyulásáért, legyen az akár Amerika  Fotó: Beküldött fotó

Csak a génterápia segíthet

Ádin egy olyan örökletes betegségben szenved, amely fokozódó izomgyengeséggel, az izomtömeg csökkenésével és korai halálozással jár. A betegség gyermekkorban jelentkezik és a fiúknál jellemzőbb. Az ilyen betegek számára sokáig nem volt génterápia. Az orvosok szteroidokkal tudták szinten tartani a kisfiúk állapotát, de végső megoldást nem kínálhattak. A remény azonban nemrég felcsillant a génterápiára, ami esélyt adna a Duchenne-szindrómás gyerekeknek. A gyógymódtól csak a terápia engedélyeztetése és a szükséges összeg választja el a családot, akik addig is mindent megtesznek azért, hogy mire engedélyt kap a kezelés, meglegyen a hozzá szükséges összeg. Jelenleg 20-21 millió forint körül tart a gyűjtés, a szülők pedig nem adják fel, hogy kisfiuk esélyt fog kapni a gyógyulásra.

Lukács Laci kérte a rádió hallgatóit, hogy mindenki próbáljon a saját szintjén, a saját munkakörében gondolkodva segíteni. Hisz nem azt várjuk hogy az átlag fizetésből élők még azt a kicsit is eladományozzak, hanem például a virágboltos a nap első virágcsokrának az árát ajánlja fel. Nem kell nagy dolgokra gondolni,  hisz Ádint minden egyes felajánlás közelebb segíti a génterápiához

– nyilatkozta a Ripostnak Anikó, Ádin édesanyja, aki a végsőkig remél, hogy az emberek segítségével kisfiuk kijuthat a génterápiára. A Fradi és a Tankcsapda példáján felbuzdulva TE is segítheted a kisfiú célját elérni, közvetlenül az alábbi posztban lévő számlaszámra utalva az összeget. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan bejelentést tett Putyin - ez mindent megváltoztat

origo.hu

Hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

magyarnemzet.hu

Részeg hajtó a Duna-Tisza-csatornába vezette a lovaskocsiját

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

magyarnemzet.hu

Kitörhet a harmadik világháború: követelik a Taurus átadását Ukrajna számára

origo.hu

Azonnal kórházba kellett szállítani a stúdióból a TV2 sztárját

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

ripost.hu

Összesúgtak a rajongók: Mi történt a 62 éves Zoltán Erika arcával?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Imádják a TikTokon Nagy István agrárminisztert, kóstolós videóját több mint százezren látták már!

INSIDER

Teljesült élete legnagyobb álma Dorcinak, aki halva született

INSIDER

Felzúgtak a szirénák, ötéves kislányhoz rohantak a mentők Budapesten

INSIDER

Eddig tartott a tavaszias idő? Nem várt fordulatot vesz az időjárás