Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
INSIDER

Szerző Farkas Ivett

Létrehozva: 2023.11.26.

"Remélem, hogy idén megtörténik a csoda" – hihetetlen árajánlatot kapott SMA Tomika

Az orvosok csak 2 évet jósoltak a most 6 éves SMA-s Tomikának. A kisfiú azonban nem adta fel és most egyre közelebb a cél.

Szerző Farkas Ivett

Az idő nem csak pénz – tudják ezt jól az SMA-s Galó Tomika szülei is, akik versenyt futnak az idővel, hogy adományokból még idén összejöjjön gyermeküknek a világ legdrágább gyógyszerének ára, ami 760 millió forint. A Zolgensma génterápia révén jelentős változás érhető el a beteg gyermekeknél, a speciális infúzió után azonban komoly fejlesztések várnak a kicsikre. Tomika szülei, Anikó és Tamás minden követ megmozgat, hogy decemberre összegyűljön a kitűzött cél. Elszántságuk és rengeteg jószívű ember felajánlásának köszönhetően az irgalmatlanul nagy összeg közel háromnegyedét sikerült elérniük. A gyűjtés azonban nem áll, nem állhat meg... 

SMA-s Tomika szülei mindent megtesznek a kisfiú gyógyulásáért Fotó: Facebook

A kis Galó Tomika történetével korábban már foglalkozott lapunk, a mindössze 6 éves SMA-s kisfiú mindennap elképesztő harcot vív az életért és a fejlődésért. Az elmúlt években az egész ország végig követhette Tomika fejlődését, ami óriási segítség volt a családnak, hiszen ennek köszönhetően hatalmas összefogás indult a kisfiúért. A családja minden követ megmozgat azért, hogy fiuk minél hamarabb megkaphassa az életmentő kezelést. 

Olvastam egy cikket, miszerint a génterápia, amire Tomikának szüksége van Ausztriában olcsóbb, mint Olaszországban. Ez elgondolkodtatott és elkezdtem egy kicsit kutakodni. Mint kiderült, az árak mindenhol különbözőek, ezért a világ számos országából kértünk be árajánlatot a Zolgensma beadására. 

– mesélte el lapunknak Hornischer Anikó, Tomika édesanyja.

A kis család nagyon megörült, amikor meglátta, hogy jött egy nagyon kedvező árajánlat, méghozzá Dubaiból. Anikó még el is sírta magát a boldogságtól.

Alig hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy közel százmillió forinttal olcsóbban beadnák Tomikának a Zolgensmát, sőt ez egy teljes csomag, ami magában foglalja az utókezelést és a gyógytornát is. Persze ez plusz terhet is ró ránk, hiszen 3 hónapig kint kell élnünk, mert ennyi a beadás utáni megfigyelés ideje. Még ezzel együtt is úgy számoljuk, hogy 700 millió forint elég lesz mindenre. 

– részletezte boldogan.

Dubaiban kaphatja meg a Zolgensmát SMA Tomika  Fotó: Bánkúti Sándor

Persze Tomikával is megosztották a jó hírt, akinek azonnal meg kellett mutatni, hol is van Dubai és oda mivel tudnak majd eljutni.

Tomikának mindig is nagy álma volt, hogy repülhessen, szóval ő nagyon lelkes volt, amikor meghallotta, hogy Dubaiba repülővel tudunk majd eljutni. Így még egy vágya teljesülhetne még a kezelés előtt. 

– mondta.

Anikó egy olasz családdal is kapcsolatba lépett, akiknek a gyermekük szintén Dubaiban kapta meg a génterápiát és azóta rengeteget fejlődött.

Nagyon kedvesek voltak és megnyugtattak, hogy egy csodás orvosi csapat van ott és mindenre nagyon odafigyelnek, tehát nem kell aggódnunk, jó kezekben lesz. Jó ezt hallani olyanoktól, akik szintén átélték azt amit mi is. Hatalmas erőt adtak nekem. Most már tényleg nagyon közel a cél és remélem, hogy idén megtörténik a csoda és Tomika is megkaphatja az esélyt egy teljes életre. 

– fejtette ki.

 

Szerző Farkas Ivett

Ez is érdekelhet

origo.hu

Vidnyánszky Attila: Tényszerűen nem igaz, amit Udvaros Dorottya mond

origo.hu

Nagyon kemény üzenetet küldött Harry rákbeteg apjának, III. Károly királynak

life.hu

Visszatér Londonba Harry herceg: nyomós oka van a látogatásnak

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

magyarnemzet.hu

Kitört a pánik, aztán a népharag amiatt, amit a pékáru között találtak egy magyar áruházban

origo.hu

Stana Alexandra megmutatta ritkán látott édesanyját

mindmegette.hu

Azonnali termékvisszahívás: két kedvenc termék is érintett

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Több mint 10 fokot esik vissza a hőmérséklet: mutatjuk, hogy mire készülj!

INSIDER

Egymilliárd forint egy magyar kisfiú, Tomika élete

INSIDER

Top 5: Ekkor nézz az égre és minden vágyad teljesül

INSIDER

„Betörte a fejét és addig rugdosta, míg leszakadt a lépe, mégis visszament a bántalmazójához” - családja aggódik Andreáért