INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.30.

Nem csak adott – ezt kérte a beteg Patriktól a tévés műsorvezető

Mindössze 3 éves volt Patrik, amikor kiderült, hogy Duchenne-féle izomsorvadásban szenved. A betegség tízévesen kerekesszékbe kényszerítette a nagy sportautó rajongó fiút.

Krisztina Jászszentlászlón él férjével és 14 éves, Duchenne-szindrómás fiukkal, Patrikkal, akiről 3 éves korában derült ki, hogy beteg: izomsorvadásban szenved, ami 10 évesen kerekesszékbe kényszerítette. A család reméli, hogy valamilyen formában lehetőségük nyílik majd a génterápiára, hogy fiuk új esélyt kapjon az életre, addig is azonban azon vannak, hogy Patriknak minden vágya teljesüljön. Ilyen álma az is, hogy minél több sportautót láthasson és hallhassa hangjukat, akár bele is ülhessen néhányba. A benzingőz szerelmesei Patrik mellé álltak, így több autótulajdonosnak hála a kisfiú már érezhette, hogy ilyen egy Dodge Challengerben, Porschében vagy éppen egy BMW-ben ülni. Most Tordai István, televíziós műsorvezető akart örömet szerezni Patriknak, aki igazi autóritkaságokkal kedveskedett a fiúnak. A jó ügy érdekében Tordai mellé beállt az Autopoint Budapest, hogy Patrik minél több autócsodát láthasson. Patrik így beülhetett egy Mercedes-Benz S 580-ban, egy Lamborghiniben és egy Brabus G 800-ban is – írja a Bors.

Fotó: SportVerda

Fontos dolgot kért az önzetlenül segítő műsorvezető

„Adtam Patriknak egy ajándékot, de én is kértem tőle valami. Azt, hogy ne adja fel. Megígérte. Remélem, tartja a szavát. A jóisten vigyázzon rá, mert eddig nem vigyázott eléggé” – zárta gondolatait a műsorvezető.

Van megoldása Patrik betegségére? 

„Jelenleg csak egyetlen dolog segíthet a fiúnkon, a génterápia Amerikában. Erre gyűjtünk most, az ára azonban 1 milliárd forint. Ha megkapná Patrik, akkor stagnálna az állapota, nem romlana tovább, de ha nem, akkor...” – részletezte az édesanya a könnyeivel küszködve. Krisztina korábban a Borsnak elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy kisfiuk álmait valóra váltsák, de a betegsége kezelése és a házuk akadálymentesítése rengeteg pénzt felemészt. Ezért fordult a közösség erejéhez, hogy kisfia álma teljesüljön, azaz minél több autócsodát láthasson életében.

„Próbálunk vidáman, jókedvűen, viccelődve, pozitív dolgokkal körbe véve menni tovább és nem gondolni a jövőre. Csakis a jelen számít és hogy neki minél jobb legyen, erre koncentrálunk. Az ő mosolya, elégedettsége a motivációnk és az hogy szüksége van ránk. Ő az életünk értelme” – nyilatkozta a Borsnak az édesanya. A család génterápiára való gyűjtését az alábbi számlaszámon lehet segíteni: 11773322-20989271 (OTP Bank, Törökné Temesvári Krisztina).

Patrik szüleivel, Kisztinával és Szilárddal (Olvasói fotó)

Versenyfutás az idővel

A Duchenne-féle izomdisztrófia egy olyan örökletes, genetikai betegség, amely fokozódó izomgyengeséggel, az izomtömeg csökkenésével és korai halálozással jár. A betegség gyermekkorban jelentkezik és kisfiúknál jellemzőbb, a lányok tünetmentes hordozók lehetnek. A Duchenne-szindrómában szenvedők csak ritkán élik meg a harmincas éveiket. Ebben a betegségben szenved Patrik is, akinek épp ezért szülei arra koncentrálnak, hogy még életében sok élményt szerezzen, hiszen az idő ellenük dolgozik.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem bír leállni luxusélete mutogatásával Berki Mazsi

borsonline.hu

Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

magyarnemzet.hu

Kiütéses győzelemre állunk Korea ellen és máris az A csoport ajtaján kopogtatunk

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Még nagyobb sebességre kapcsolt az ukrán kényszersorozás + videó

origo.hu

Ilyen lesz a megújult valóságshow Gáspár Győzőről

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött: vonatbaleset történt Magyarországon, egy utas élet-halál közé került

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

INSIDER

Kísértik az idegenek: Zsolt már meg sem lepődik, ha ufót lát

INSIDER

„És igen! Megvan” – örömhírt közölt SMA Zente édesanyja

INSIDER

Orbán Viktor: a béke és a háború határán, borotvaélen táncol Európa