INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.03.
Módosítva: 2023.12.03.

Hollik István: amikor a baloldal a nemzeti konzultációt támadja, Brüsszel érdekét képviseli

Amikor a baloldal a mostanihoz hasonlóan a nemzeti konzultációt támadja, valójában Brüsszel érdekét képviseli - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

    Hollik István régi hagyománynak nevezte, hogy amikor a kormány nemzeti sorskérdésekben kikéri a magyar emberek véleményét, akkor az a baloldalnak nem tetszik, és támadja azt.
    Azokban a kérdésekben, amelyekről a nemzeti konzultáció szól, súlyos vitáink vannak Brüsszellel - mondta, a legaktuálisabbnak nevezve Ukrajna európai uniós csatlakozását, hiszen arról nemsokára tárgyalnak az európai kormány- és államfők.
    Egy komoly politikai vita van, nemcsak Brüsszellel, hanem a dollárbaloldallal is, ugyanis Gyurcsány Ferencék egyértelműen azt mondták, hogy álláspontjuk szerint Ukrajnát azonnal fel kell venni az EU-ba - fogalmazott Hollik István. Hozzáfűzte: erről Brüsszel elfelejtette megkérdezni az európai embereket, de a kormány a nemzeti konzultációban megteszi ezt.
    A több felvetődő kérdés közül kiemelte: melyik Ukrajnát szeretné felvenni az EU? Azt, ahol a frontvonalak most húzódnak vagy a teljes országot? Ugyanis már a kérdés feltételével az EU rögtön ott találja magát a szomszédunkban zajló háború kellős közepében - jelezte.
    Emellett az sem mindegy, hogy mennyi pénz kellene Ukrajna újjáépítésére, ezt Brüsszel kiszámolta-e és honnan fogják azt a pénzt előteremteni? Brüsszelben nincs pénz, csak a tagállamoknál, tehát akkor ez azt jelenti, hogy elveszik a tagállamoktól a pénzt erre? - tette fel a kérdést.
    Szintén jelentős ügynek nevezte, hogy mi lesz az ukrán génmódosított gabonával, amelyet egyszer már beengedtek a brüsszeliek Európa területére és majdnem tönkre is ment bele az európai agrárium.

HOLLIK István
Fotó: Soós Lajos / MTI

Fontos kérdés még az is, hogy mit keresett Alex Soros nemrég Ukrajnában, ahol uniós zászló előtt tárgyalt az ukrán miniszterelnökkel - mondta, felvetve azt, hogy vajon kit képviselt és mit akart Alex Soros.
    Ezekre a kérdésekre ma Brüsszelben nincs válasz, sőt ezek a kérdések fel sincsenek téve - hangsúlyozta Hollik István.
    A Fidesz kommunikációs igazgatója arról is beszélt, hogy amikor a kormány ellenáll Ukrajna EU-csatlakozásának, azt nemcsak Magyarországért teszi, hanem Európáért is küzd, mégpedig Brüsszel ellen, aki ebben a kérdésben is "elárulja az európai érdeket". Lehet, hogy más nagyhatalomnak, például az Egyesült Államoknak lehet érdeke Ukrajna EU-tagsága, de Magyarországnak és Európának nem ez az érdeke - magyarázta.
    A szuverenitásvédelmi törvényről szólva Hollik István közölte: a szuverenitás védelmére szükség van, mert olyan történt 2022-ben, ami a rendszerváltás óta nem fordult elő Magyarországon. Volt egy közmegegyezés, hogy külföldről parlamenti választáson induló pártok nem fogadnak el pénzt. Voltak viták, de ezt mindenki betartotta, a baloldal azonban 2022-ben megszegte ezt, kiskapukat használt ki, és ezzel több mint 4,5 milliárd forintnyi dollár "gurult be" a pénztárcájukba, amelyet arra költöttek, hogy befolyásolják a parlamenti választásokat - emlékeztetett.
    Mint mondta, önmagában ez a "világbotrány" indokolta azt, hogy áttekintsék a törvényeket, és a kiskapukat azonnal bezárják. Erről szól a szuverenitásvédelmi törvény, amelyet a Fidesz és a KDNP meg fog szavazni - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.
    Hollik István kitért arra is, hogy a Momentum egy olyan törvényjavaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, amelyet a Soros-hálózathoz ezer szállal kötődő szervezet készített, amely külföldről fogadott be támogatásokat. Ebben olyan pontok is szerepelnek, amelyek ellenkeznek a magyar érdekkel, sőt egy más nagyhatalom, például az Egyesült Államok érdekében állnak.
    Amit a Momentum és a Political Capital csinált, az mutatja meg, hogyan próbálják befolyásolni Magyarországon a politikát. Ezzel szemben kell kiállni, erre kell nemet mondani - húzta alá.
    Felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti konzultációban is elmondhatják az emberek a véleményüket a szuverenitás védelméről, hogy szükségesnek tartják-e a törvényt, helyénvalónak tartják-e, hogy a baloldal külföldről fogadott el forrásokat vagy azt, hogy a baloldal ehhez hasonló trükkökkel próbálja befolyásolni a politikát.
    Az uniós csúcson a költségvetés kiegészítését Magyarország nem tudja támogatni - jelentette ki Hollik István, mert amit Brüsszel előterjesztett, elfogadhatatlan. Egyrészt pénzt kérnek arra, hogy a szomszédunkban folyó háború folytatódni tudjon - hiszen fegyverekre adják ezt a pénzt - másrészt a Magyarország által ellenzett közös EU-s hitelfelvétel kamatai elszálltak, és ezt nem tudja miből kifizetni Brüsszel.
    Most azt mondják, hogy ők elrontották, mi pedig finanszírozzuk - jegyezte meg, hozzátéve, hogy ezt az álláspontot Magyarország nem tudja elfogadni. Arról nem is beszélve, hogy Brüsszel még arra is kér pénzt, hogy a bürokraták fizetését meg lehessen emelni - jegyezte meg Hollik István.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagyon beteg a Dancing with the Stars táncosa

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

magyarnemzet.hu

Szoboszlai barátja tett róla, hogy Liverpoolban már ne reménykedjenek

life.hu

Vihar a paradicsomban: repedezik Jennifer Lopez és Ben Affleck kapcsolata

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Ez roppant kínos: megint lebukott Meghan, hogy hazudott

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

"Feszegetjük a határokat" – Újabb mérföldkövet ért el SMA Tomika

INSIDER

Viharos szél és zivatarok vetnek véget a melegnek: 10 fokot csökken a hőmérséklet

INSIDER

Újabb híresség csatlakozott a Gondosóra Programhoz

INSIDER

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba